Homo homini lupus!

N-am mai scris mare lucru în ultima vreme pentru că între timp m-a apucat sila. Sila de jocurile PSD-ului, sila de jocurile serviciilor, sila de indolența și incapacitatea noastră de a ne organiza ca să le dăm exact ceea ce merită, ca să ne lase în pace să trăim. Dar văzănd ciomăgeala sălbatică și fără sens din seara de 10 august, pot spune cu toată tăria că numele Pieței Victoriei trebuie schimbat în Piața Gazării, sau în Piața Pulan. Sau poate în Piața Tunului cu Apă.
Să îi luăm pe rând. Încep cu flebețea mea jandarmeria Română. Haina statului, cu nivel cultural sub orice nivel acceptabil, incapacitate de înțelegere a celor mai simple fenomene, hrănită, antrenată și plătită regește, cu poftă neostoită de spart capete și de gazat, s-a dat în petec cum rar am putut să văd. Și am cam văzut ceva proteste la viața mea, din care cel mai crâncen a fost cel de la Pungești. Și acum după 5 ani mă înfior când îmi amintesc ce orori am văzut acolo.
Jandarmeria este o structură militară. Ordinul se aplică, nu se discută. Ei, jandarmii, înainte de ieșirea pe ușa unității sunt îndoctrinați bine de tot, ca să nu cumva să facă altceva decât ceea ce prevăd ordinele. Astfel li se spune că ( țineți-vă bine ) dușmanul poporului este în protest, că este organizat și înarmat, că are tactici de luptă paramilitare și de guerrilla urbană, că ia ostateci din rândul jandarmeriei și îi dezarmează și torturează. Ei habar nu au de fapt care este starea de fapt. Bașca mai primesc și armament cu atenție, muniție de război. Mai clar, mai pe românește. Jandarmeria, trepanată și îndoctrinată, primește ARMĂ CU MUNIȚIE DE RĂZBOI CÂND VINE ÎN DISPOZITIV LA PROTESTE!!!
Cei care conduc această armă de “elită”, știu exact cum pentru avantaje materiale, să asculte ordinele venite pe linie politică. POLITICĂ! Adică fără legătură cu realitatea având în vedere că onor ministra Carmen Dan nu are capacitățile necesare ca să înțeleagă fenomenul, și nici expertiză pe linie militară. Adică Dragnea ( condamnat penal ) a pus mâna pe telefon, a sunat-o pe madam Carmen la ceas de seară, și i-a explicat cum probabil își va asuma răspunderea pentru ciomăgeala ce urma să vină, și că e necesar să termine în “sânge” seara ( Hai măi Carmen măi, ce dracu’, nu terminăm noi țigăneala asta din piață ? ). Iar “cățelușii” cu grade de ofițeri s-au conformat, aducând glorie Armatei Române în general, și jandarmeriei în special. Restul e poveste. Jurnaliști bătuți, protestatari cu capete sparte, arsuri. Ce să mai…ca la război.
Pe partea celaltă, majoritatea celor veniți la protest erau pașnici. Atenție, ei nu au venit să intre în clădirea guvernului, să dea vreo lovitură de stat, să lapideze vreun jandarm. Au venit să își exprime nemulțumirea față de o guvernare îndoielnică, de bâlbele lui Dăncilă, de tupeul obraznic a lui Dragnea. Plus alte chestii aruncate pe piață din laboratoarele serviciilor secrete, atât românești cât și străine. Însă, acolo mai era o categorie de cetățeni. O categorie care se împarte la rândul ei în 3 subcategorii.
Prima e formată din infiltrați din rândul jandarmeriei. Agenți provocatori, unii dintre ei cu semne distincte, ca să nu fie extrași din mulțime, sau bătuți bine cu pulanul. Îi recunoști după mersul bățos și frizura cazonă. Uneori mai au și cască în ureche ca să primească la timp ordinele. Cățiva agenți de genul asta aruncă cățiva bolovani, amenință și înjură, mai dau la gioale ca din greșeală celorlați demonstranți, mai bruschează un jandarm, mai împing vreo doamnă în gardul de protecție etc. Au multe strategii pe care le pot aplica, în funcție de ordine.
A doua e formată din ofițeri ai serviciilor secrete. Care au același rol ca agenții provocatori. Ei mai au rolul și de a strânge informații, și de a bloca informativ la nevoie tot ce mișcă pe rază de kilometrii buni, mai ales în mediul urban ( sau de ce credeați că ” pică netu’ când faci live pe facebook” ). Oamenii ăștia beneficiază de tehnică de ultim moment, de camere de luat vederi cu recunoaștere facială, și știu exact, în fiecare moment căți oameni sunt în Piața Victoriei și în unele cazuri și cine sunt, după IMEI-ul telefoanelor mobile care se înregistrează în releele de telefonie mobilă din zonă. Ei pot strange atât de multă informație în câteva secunde, de nici măcar nu au ce să facă cu ea.
A treia e formata din oameni care pur și simplu au ceva de împărțit cu jandarmeria. Fie că sunt suporteri ai echipelor de fotbal, fie că au ei o problemă cu violența reprimată, fie că sunt organizați ( vezi curentul Black Blocks ), fie că sunt individuali, fie că sunt plătiți de partidele politice. Această categorie are curajul să lovească jandarmi sau să saboteze mașinile de luptă, să blocheze circulația, să blocheze desfășurările de trupe. Și chiar dacă sunt veniți individual, se organizează ad-hoc chiar dacă nu s-au cunoscut ulterior și începe hora.
Aceste 3 subcategorii s-au amestecta printre protestanții pașnici. Și prostia și excesul de zel al jandarmeriei, precum și ordinele date cu rea credință au umplut spitalele prin București. Și de jandarmi și de protestatari.
Au tot vehiculat televiziunile de casă ale PSD-ului că au intrat dinspre Republica Moldova vreo 10.000 de mercenari, că au existat trupe paramilitare antrenate în România de către ONG-uri Soroiste, sau că au fost prezenți în protest ofițeri de informații din Germania, USA, Olanda. Sincer, nu cred că au existat tipul ăsta e trupe, pentru că îi zvantau pe cei 5000 de jandarmi. În schimb ghidul micului NKDV-ist a fost aplicat în litera lui pentru a îngrozi pensionari și casnicele.
Cine are de pierdut din toată tevatura asta? Noi toți avem de pierdut. Ajungem să ne urâm între noi, și să ne arătăm cu degetul. Și toate astea, atenție, pentru că lui Dragnea îi e frică de pușcărie, și pentru că lui Iohannis i-ar place guvernul lui.. De aproape 2 ani, țara asta se dezintegrează pentru că lui Dragnea îi e frică de pușcărie și pentru că Iohannis nu guverneză. Iar asta afectează toate palierele sociale. Pentru că oamenii în loc să se gândească cum să își facă treaba mai bine, să fie mai profitabili, se gândesc să plece din țară. Pentru că investigatorul, procurorul, jandarmul și judecătorul ascultă politic, și nu de propria conștiință sau de ce anume impun situațiile. Pentru că combinația de partid pe bani mulți primează bunei cooperări și economiei de piață care ar duce către dezvoltare. Pentru că nimeni nu e interesat să fie liniște, bunăstare și creștere economică sustenabilă în România. Nici Dragnea, nici Iohannis, nici Bruxelles-ul, nici Washington-ul, nici Moscova. Pentru că asta nu e libertate, e bătaie de joc la adresa noastră! E un scuipat pe obrazul nostru! Suntem tratați mișelește și manipulați să ne disociem unul de celălalt, să ne fie imposibil să ne organizăm și să beneficiem de resurse noastre comune.
Și cine are dreptate totuși în dezbaterea cu gaze, borduri și pulane? Nimeni. Vrei să faci ceva pozitiv pentru tine și țară? Înscrie-te într-un partid politic și militează! Luptă în argumente! Vorbește cu oamenii! Mergi în mediul rural și educă populația. Dă de la tine celorlalți. Nu bani, cunoaștere! Bătaia în piața publică nu este soluția, pentru că ea ne aduce doar pierderi.
Homo homini lupus!

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *