Jurnalul lui Georgel ( XIV ) – 09.09.2020

Iară am sărit din pat dimineață ca ars, nici nu știu ce am visat, m-am îmbrăcat repede și am fugit la primărie, ca să fiu primul să vadă slugile rele că trebuie să vină mai devreme la servici, să muncească până leșină. Tu-i în cur de trădători și lepre. Mă duc că trebuie să dau azi mare pomană la școli, dezinfectanți și măști la copilași, să facă lumea poze cu mine când le dau ca să mă voteze toți proști din Brașov. L-am chemat pe Oprică, care era cam tras la față, cică nu merg încasările la cârciumă că vin turiști de weekend și n-au unde parca și se duc la mall, și aia care vin mai cu noaptea în cap mănâncă numai cartofi prăjiți și covrigi pe stradă. L-am chemat și pe Chiricheș care a venit direct cu punga de covrigi, ce prostălău docil am crescut la ușa partidului, și pe Gabor care era cam vânăt la față și avea ochii injectați, cred că îi cam bate ficatul în țeavă de o vreme.

Și i-am aliniat eu așa frumos ca la armată și i-am pus să-mi spună cum merge treaba cu campania. Pun fraieri botul la savarină? Stau bine în sondaje? Ce mai zice muritorii de foame de pe stradă de mine? Și a început să zică Oprică că oamenii e cam nervoși, că-i cam calcă Susanu și Colibanu și se dau pe Facebook, și pun poze, și că pe Facebook stau rău de tot, lumea mă dușmănește și mă înjură. Chiricheș a spus că de când a început campania, la fiecare covrig pune și un pliant cu mine la costum, câți covrigi vinde, atâtea pliante dă, și că e bine șefu că între covrigari am mare succes. Gabor a mârâit ceva că ar vrea o ciorbă că i-a căzut greu la ficat dimineața. Că e devreme și că mă vorbește lumea de rău pe stradă și că el se cam ceartă pentru mine. Da, biiiiine, băi ia atenție la ce vă spune șefu la Brașov. Am discutat cu brăneanu ăla nesimțit de Ialomițianu și l-am convins să dispară din peisaj, că nu mai am nevoie de el să se facă că mă mușcă de primărie. Și că vedem noi, îl aranjez eu pe undeva că l-am mai făcut odată pe zgârcit ministru și m-a făcut de căcat că nu vorbește englezește de loc și se ascundea pe la budă la minister când veneau ăia cu banul gros de la FMI ca să ne facă oameni. Bine, prostovanul nu vorbește nici românește bine, de prost ce e. Așa că pe lătrăul ăsta bătrân pupător de babe, moaște și icoane, plimbător cu autobuzele mele l-am aranjat, nici o nădejde, mai ieri pupa asfaltul pe Lungă, i-am zis că om îl fac. Așadar și prin urmare, urechea ciulită la mine, să vă intre la bostan, le luăm la ALDE voturile și la Consiliul Local și la Consiliul Județean, să-l văd eu pe Căncescu Londa Color cum bocește în pumni de prost ce e și s-a pus cu mine, că nu ajunge bine. Booon. Hai marș pe stradă că mai avem trei săptămâni și sunt cam nervos.

Apoi i-am chemat pe ăia de la locală și le-am zis așa, băi șerifilor stelari care sunteți voi, comanda la mine, urechea ca elefantul pe stradă. De azi nu mai dați amenzi la nimeni. Nici la hipsteri. Numai lui aia care are televizoarele în autobuzele mele de a ieșit circ cu Coliban. Mergeți frumos pe stradă și zâmbiți la lume. Vreau să fie toți proștii calmi și încrezători, că e campanie și am nevoie de voturi. La nevoie pupați și boschetari pe stradă, îi parfumați cu deodorante, vă privește, dar vreau balet de la voi. S-a înțeles? S-a înțeles să trăiți au răspuns în cor. Ce să mai, băieți buni și sufletiști ăștia de la locală, nu mă ajută ei pe mine care sunt tata lor?

După care am chemat-o pe Angelica secretara la mine. Angelico toarnă suav aici la ureche cu gurița ta dulce, cum stă treaba în primărie cu slugile ăstea păguboase, ia zi la tata care mă trădează, care are atitudine dușmănoasă, care fluieră în biserică? Și Angelica a zis că e o liniște de crapă pereți, nu are unul tupeu să zică nimic după ședințele care le-am ținut, că dacă iese Coliban Trotinetă sau Susanu Amendă, o să se încoloneze toți la șomaj și la ajutor social. Booon, așa și trebuie. Liniște că vă ronțăi ca pe covrigi! Faceți voi gât aici la primăria mea? Băăăăiii sclavilor, v-am luat de pe stradă și v-am făcut oameni, așa că mucles și gâtul în jug să faceți treabă să fie bine, bine la băiatu.

Și zic io, ia să mă duc până la cantina partidului să bag o ciorbă, să iau pulsul la băieți. Și când ies din primăria mea, hop nas în nas cu Cătălin Leonte. Iaaaară??!! Băăăăă, ăsta e geană pe mine, hai să trăiești, m-a luat cu fiori pe șira spinări. Ce draq mă că și ieri o bănănăia pe lângă mine, ăsta stă la filaj să îmi facă mie zilele amare. Aoleu tu-l în cur pe mă-sa de bancher, mă tulbură pe mine la ciorbă, că ce să-i fac, când l-am invitat să bage botul în savarină, să facem noi una-alta, să ne facem oameni pe viață, a zis că are principii solide, chestii socoteli, băăăăi Leonte băăăăăăi, eu te știam băiat deștept și descurcăreț, bine, te-am făcut eu în 2012 de mă căutai prin buzunare, nu mai știai cum te cheamă cu buletinul în mână, dar hai să ne înțelegem dracului, băăăă, viața merge mai departe, tu nu ai ce căuta la mine în primărie, du-te, hai mută-te cu serviciul la Bragadiru, unde a înțărcat mutu iapa, să nu-ți mai văd mecla aia de arendaș dughit. Băăăă, eu dacă vreau cumpăr corporația aia unde robotești și dau ordin să te mute cu serviciu la Poșta Câlnău, băăăăi obositule! Hai marș de aici că strici bordurile, ia-l și pe Susanu Amendă cu tine, să vă văd mersul din spate. Pfoaiii iară m-am enervat de îmi venea să sparg geamurile la Consiliul Județean, să le pună Adiță Cejeu din banii lui, tu-l în cur și p-ăsta cu aeroportul lui că îmi stricați ziua. Dușmanilor că nu mă vreți la primăria mea!

Zicea Adiță Cejeu că a început să pună acoperișul la aeroport, deja e gata clădirea pe dinafară, zic eu băăă, dar de spital când te apuci, că aeropoarte văz că ști să faci hăhăhăhă, te-n cur de trădător și pe tine cu Mandolină și cu Sasu de mi-ați pus gând rău mă roade și ciorba acum la nervi stomacului. Pe cine vreți bă voi la primărie, ăăăă? Pe Colibă Trotinetistul? Ăsta oprește circulația la mașini, mergeți pe jos ca boșimani după aia, gata, vine ăla cu butoni la cămașă și laptop de m-a sfidat pe mine cu lătrăi lui de haștagiști la mine în primărie, lasă că mă ocup eu să-i sară butoni de la cămașă. Pe Susanu Amendă? Haide mă, plimbă gâsca de aici că măcăne. Ptiuuu, Ialomițianu? S-a dat la fund s-a făcut scafandru. Hahaha, tot eu sunt prima opțiune la electorat! Hai marș pe aeroport la tine pe câmp la porumb că vine Sasu cu deltaplanu imediat să vadă ce-ai făcut, hăhăhă! Aeroport ne trebuia nouă, hăhăhă!

Hai pa că mă duc să dau pomana dezinfectante și măști după ciorbă și mă întorc la primărie la mine că vine niște băieți să mă filmeze pe Facebook și aranjez eu frumos la mine în curte la împărăție, să le iau ochii la fraerosani să pună ștampila pe mine, băăăăă, primar pe viață mă fac la Brașov, nu știți voi cum stă treaba, luați de puneți ștampila unde trebuie că muriți de foame băăăă fomiștilor hăhăhăhăhă.

 

Jorhe de Buruienesco

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

( Text publicat pe site-ul infobrasov.net )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *