Jurnalul lui Georgel ( XIX ) – 16.09.2020

Stai să vezi ce am mai visat și azi noapte, băăăăi nene, ăstea sunt premoniții, nu știu ce să mai cred. Se făcea că eram în Evul Mediu Întunericitul, era deci noapte și stăteam în turnul de la Poarta Ecaterinei cu armată mare. Făclii, nechezat de cai, în fine, atmosferă de lupte, de război, Game of Thrones pe față. Păi și se făcea că în față la Poarta Ecaterinei, așa înspre Șaguna era Săsălache cu Mandolină și Werner Braun călare pe cai, cu armată multă, cu focuri, cu armuri. Și Săsălache zicea ceva pe germană, tare, că el și sași lui teutoni vor să cucerească Brașovul, cum zicea ce zicea că mie tot – volcsvagăn izbiten zid – îmi suna la ureche. Și Mandolinezu cică sanchi traducea. Îi ieșea ceva cu creșterea bugetară și că vrea să convertească la liberalism ciuma roșie.

Și mai zicea Mandolinache că să deschidem noi porțile cetății, că eu am uzurpat scaunul de jude la vot, să intre ei să facă ordine și să fie liniște, să-l pună pe Coliban Jude și pe Macedonschi arhimandrit Episcopal de lumină de la G4, adjunct, chesti-socoteli, una-alta vrăjeală.

Și m-am umflat eu așa cocoșește și m-am uitat în ochii vitejilor mei ( sanchi, vorba vine )  Chiricheș, Oprică, Danu și Gabor, să-i vezi și pe ăștia cum erau îmbrăcați ca la muzeu, și mi-am amintit eu de o replică celebră, a lui Iancu Hunedoreanul, aia cu Moldova nu e a voastră, și am strigat , băăăăă Brașovul nu e al vostru, nici a urmașilor mei. Brașovul e al meu….băăăăă, marș d-aici că pun jandarmeria și locala pe voi să vă ia la pulane.

Și a început război, trăgeau teutonții cu tunul în ziduri dar nimic, trăgeau degeaba. Și ne-am bătut vreo jumătate de oră cu săbii și sulițe, cu topoare, cu șarje de cavalerie, cu oameni pe ziduri ca în filmele lui Sergiu Nicolaescu cu Calul Traian de la Troia, mă simțeam ca Vasile sau Ahile cum îl chema pe eroul din opera lui Șomer, cu săgeți cu din ăstea, cu bătăi, numai că văd că ridică Sică Mandolină steagul alb.

Îl dobora setea! Apă aveau, dar uitaseră uischeanele  la Guvern. Și zic io, băăăă, hai gata că n-am prevăzut la buget să refac fațadele în centru cum am promis, ăștia mai și dau cu tunul în ele, lasă așa mai bine, flower-power toate bune.

Mandolinăăăăă, Săsălacheeeee ia veniți voi aici că ne înțelegem noi, ia să vă duc la degustătorul meu Gabor la separeu să vă cinstesc și să pun o vorbă  bună la Săsălache să vorbesc cu el, să mă lase în pace și să se ducă învârtindu-se de aici să nu-i mai văd. Gata i-am potolit pe fraieri, nu le mai trebuia Brașovul meu. Hahaha, am început să mă bat noaptea în somn ca în filme cu dracii și romanii, sunt pe cai mari, mă apără zidurile să ies iară primar.

Și m-am trezit bine dispus că m-am bătut cu sabia toată noaptea și am plecat repede la primăria mea. Când ajung acolo, ce să vezi, mirare mare. Niște haștagiști de la USR dădeau ture în jurul primăriei, dar nu ca la proteste. Aveau tricouri albe așa frumos și dădeau pliante la gușteri. Eu mă uit așa curios și vine unul la mine, că bună ziua domnul primar că ce mai faceți, haideți să vă dau un pliant cu candidatul nostru, vă rog să-l votați, că gata vrem schimbare la primărie.

La care io în sinea mea, păi și eu vreau schimbare la primărie, să pot să bag eu orașul în carantină când vreau eu, să scot locala pe stradă să dea amenzi să fie banu la buget, să stea lumea în casă să nu mai comenteze că unde parcăm mașina, uite parcarea nu e parcarea, că de ce nu e gata pasajul de la Fartec, că unde sunt parcurile, că să vă ia dracu de guvizi vorbitori. Că creierul l-ați lăsat acasă. I-auzi frate numai spitale, fotbal, handbal, polo au ăștia în cap, hai marș la muncă, cui nu-i convine să se mute din orașul meu acolo unde vrea și unde-i place. Tu-vă muma-n cur, hai marș d-aici că stricați asfaltul de pe trotuar de la primăria mea, ia învârtiți-vă prin parc și vorbiți cu copacii le zic la haștagiști în gândul meu. Și zic la ăștia de la locală să vină să-i mai potolească că sperie vânatul și mă deranjează. Parcă-i și aud, că au drepturi, că democrație, băăăăă, ai dreptul la ce îți dau eu voie să faci băăăăi anarhie la cutie, îmi faceți voi mie din ăstea? Băi, nu mai amușinați pe la primăria mea, hai marș în parc că e ierbuța numai bună de fumat. Hai gata că acum trec alegerile și scap de voi.

Booon și ajung în birou și o chem pe Angelica. Și zic, te rog io frumos ca să le spui la toată lumea că te-ai gândit tu să îmi faceți voi mie vineri o surpriză, toată lumea din primărie învață melodia aia cu Jerusalema. Și vineri hopa vin eu la muncă nu-știu-ce și începe lumea să danseze fericită că ce bine e la Brașov și ce mă mai iubesc ei pe mine. S-a înțeles? Toată lumea vineri, Jerusalema, filmat, postat pe Facebook și Insta. Să fie frumix cum zice hipsteriști, că umblu la salarii! Păăăăi ce mă, mă bate pe mine Susanu Amendă cu clipul lui cu gagici și tablagii pe șantierul meu la podul Fartec? Le fac una de mă dă și în America pe Tik Tok. Hai, executarea!

Și îmi sună telefonul, omul meu de la ALDE, cică au vorbit ăștia între ei cu Bebiță, Ialomițianu și Mânzală că la noapte să umple clădirea primăriei de afișe cu icoane și dimineață să aducă hoarde de babe bisericoase că cică au adus nu știu ce moaște și că le țin eu ascunse în primărie, nu le dau voie să le pupe, că n-am dat voie să pună icoane pe primăria mea și să iasă circ cu locala și jandarmeria și ăștia vezi sanchi la scandal, să le dea pliante cu Ialomițianu făcut sfânt, cică Sfântul Primar Cel Onest Ialo, și o să zică cu un sobor de popi cu Pandele în coadă că Dumnezeu îl vrea primar la mine în primărie, că e disperat că nu trece de 5 %. Nici nu mai știam, să râd, să plâng, dimineață haștagiști dădeau ture în jurul primăriei, acum iconari, aoleu unde am ajuns, mâine apare și amendă ăla de Susanu că a găsit sarmale expirate prin primărie, numai să facă circ, să-i bage lumea în seamă. Zic eu, da , bine rezolvăm, să-i ia dracu cu icoanele lor cu Sfântul Primar Cel Onest Ialo cu tot, că io sunt credincios, cred în transferurile bancare pe la offshore. Ia să-i văd dimineața cum vin în pelerinaj la primărie! Ialomițianu o să fie Sfântu Primar fix a doua zi după Sfântul Așteaptă, nici la el la Bran nu câștigă ăsta alegerile

Și am plecat pe teren cu Adiță Cejeu cu mașina cu șofer, rădea ăsta pe sub mască că cică scrie pe Facebook că ” S-a dus Veștea ( vestea ) că pică Scripcaru” și râdea și se uita pe telefon cum crește Aeroportul Ghimbav. Și când să-i zic vreo două, că ieri seară l-am ginit cum rânjea la cameră când eu spuneam cu poluarea la televizor, mă dă jos din mașină și văd unde am ajuns, de am vrut să mă urc înapoi în mașină, m-a luat instantaneu cu nervi la stomac. M-a adus Adiță într-o sărăcie de mi-am amintit de toate datoriile pe care nu le-am achitat niciodată. Că io de la japița de Vasile Bran am învățat filosofie de parlament: când ai de luat ia, când ai de dat, uită.

Pe cinstea mea de primar cinstit am crezut că m-a dus în fundul sărăciei din lume. Vai de mineeee, și săreau gușteri pe mine cu dosarele în mână ca macacii după banane. Că dom primar, că nu știu ce, că au făcut petiție, că au vrut să vină în audiență.

Aoleu mă sufocau, și mai și miroseau de parcă cu tot neamul lor din baobabul genealogic de la maimuță încoace nu a prins apă caldă de la CET-ul meu, de simțeam duhoarea de sărăcie prin mască de mă luase cu amețeli la cap. Și aveau tot câte 10 dinți la 3 oameni, că dădeau cu virgulă, și beleau gurile ălea chele la mine, fără mască fără nimic.

Aoleu Adiță tată, te-am iertat, du-mă de aici, unde m-ai adus în cartiere că n-am fost în viața mea pe aici, aoleu noroc că m-am dat cu spray din ăla antisărăcie de la BOR de dimineață pe mine, că asta e boală care se ia. Aoleu aici nu e în orașul meu, că n-am fost atent unde am ajuns, deja mă uitam după ăia cu tricouri galbene dacă e ceva să mă scoată de acolo că mă rod carcalaci de viu, sigur plec cu ceva acasă de aici, unde mama dracului sunt? Și ruralul de Adiță o ardea cu aeroportul în sus și aeroportul în jos, că face el locuri de muncă la toată lumea, că se crește nivelul de trai, că gata face și autostrada și spital și ajunge el ministru, îi mergea gura de n-aveam eu aer de la aerele lui.

Și ăștia călare pe mine, că intabulare, că spital, că drumuri de acces. Băi Adiță Cejeu ce-mi copsei ruralule? Eu eram buimac, băăăă, io aici am venit la poze bă, să vadă gâștele pe Facebook că mă pup în bot cu alde din ăștia pe la periferie, nu ca să vă rezolv pe voi, că râde broaștele la voi băăăăi sărăciilor care sunteți. Voi de săraci ce sunteți nici șoareci nu trag la voi băăăăi sărăkie pe câmpie.

Aoleu și se mai înghionteau în mine, că au copii și vor case de la RIAL, că Costel Tâmpițel a dat case doar la șmenari, că pe ei nu-i ascultă nimeni, că n-a venit nimeni pe la ei prin mahala, că toți se feresc, și le mergeau melițele de mă luaseră iară nervi la stomac.

Și eu prost și neatent! Trebuia să vin cu pretorienii mei, Cu Chiricheș, cu Danu Dă Banu, cu Oprică cu Gabor 2 la mie, că îi băgam la înaintare să spargă frontul. Sau cu Dunca că asta-i așa de lacom de le lua la ăștia și ceea ce nu aveau. Dar așaa!? Și eu tot da, da și iară da, că am experiență la prostit proștii, gata rezolvăm, vă fac stație de autobuz aici și LIDL vă fac, și parc și și giratoriu pietonal să vă învârtiți până vă ia dracu pe toți, hai Adiță Cejeu de aici că ăștia mușcă din mine de nu mai au gușterii mei ce vota, mă leșinam pe picioare.

Adiță nimic! Se umfla în pene și le arăta poze cu el pe șantiere cum face el treabă cu caschetă în cap și vestă. Pfoooooaaaaai nici nu mai știu cum am plecat de acolo pe picioare, nu știam cum să scap mai repede, m-am dus direct la prietenul meu la separeu și am ras două uischeane să mă liniștesc, să-mi revin.

Ce au ăștia cu mine, fratele meu, de m-au luat așa de bun. Ce, le dau eu de la mine, să hotărască consiliul local, să mă lase pe mine în pace că nu pot cu din ăștia, mă seacă la lingurică și eu sunt de mic sensibil la nervi stomacului.

Ia să-l văd eu acum pe Coliban că se duce acolo pe trotinetă, că-l lasă ăștia falimentar pe stradă nici nu-l mai recunoști. Sau pe Ialomițianu cu icoanele în mână, hahahaha, să-l vezi cum mănâncă el icoanele după aia, i le îndeasă ăștia pe gât. De Susanu nici nu mai spun, ăsta le dă direct amendă și le închide mahalaua pe motiv că nu respect regulile sărăciei: bogații n-are ce căuta cu săraci. Hahahahhaha.

Hai gata v-am lăsat că și mâine e zi grea, vine alegerile și trebuie să fiu în formă să bage gușterimea ștampila pe mine!

 

Jorhe de Buruienesco

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

( Text publicat pe site-ul infobrasov.net )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *