Nașul mare Coliban a cinstit masa. Trăiască și la mai mare!

  O săptămână începută prost pentru administrația Brașovului se încheie nesperat de bine. Când acum o săptămână izbucnea scandalul cu examenul de la Poliția Locală, acum un USR PLUS biruitor a dat un mare ,,zâââât” peste Țara Bârsei și rămâne cum am stabilit.

    Coliban face și drege și bagă mâna adânc în buzunarul guvernului și se întoarce victorios cu 30 milioane de lei, bani pentru nenorocirea aia de pasaj Fartec, precum și bani pentru o nouă platformă industrială în Brașov. Întrucât despre pasajul Fartec mi-e lehamite să mai scriu, despre platforma industrială, ce pot să spun? Numai de bine. Mi-a luat un pic de timp să mă gândesc la atuurile zonei respective, și da, Coliban are dreptate. E linie de cale ferată, instalație de energie electrică ,, de forță”, canalizare, drum de acces pentru utilaje grele. Din start o economie substanțială la proiect. Și mai apoi mi-am amintit cum în anii 70, guvernul comunist a decis că mai bine investește în infrastructură feroviară decât în autostrăzi, deoarece atunci a fost o criză a petrolului. Nu e petrol, nu sunt mașini. Acum e tot un soi de criză a petrolului, nu că nu ar fi, ci pentru că poluează. Bine, nici autoturismele electrice nu sunt o soluție privit prin prisma acumulatorilor care sunt greu de produs, necesită resurse ce poluează, și sunt și greu de reciclat. Dar una peste alta, nașul mare a cinstit masa, a plecat la București și a venit cu buzunarele pline.

 

 

    O altă veste bună care vine la pachet cu bugetul respectiv, sunt și cei 1,5 miliarde de euro, bani necesari pentru Spitalul Regional ( 600 de milioane ), și rețeaua feroviară pentru Zona Metropolitană ( 500 de milioane ), o parte din ei fiind bani europeni. Și mă gândeam la spitalul cu 900 de paturi. 600 de milioane de euro împărțit la 900 de paturi ies 666.666 euro/pat. Măi să fie! Atât să coste clădirea, instalațiile, aparatura medicală specială ? Chiar atât de mult? Mi se pare un preț extrem de mare. Asta e costul dezvoltări zonei Brașov? Se pare că da. 

    În plus, într-un final apoteotic de săptămână, Coliban decide că e timpul să ia în serios problema cu concesionarul parcărilor P&P, și convoacă rapid consilierii locali într-o ședință pentru a cere acordul lor ca să angajeze o casă de avocatură cu intenția de a da în judecată pe concesionarul respectiv. Acum să vedem luptă dreaptă!

    Și dacă tot discutăm despre Coliban și USR PLUS, am mai aflat și faptul că deputatul Miftode împreună cu senatorul Darău, au luat-o la picior prin județ și au vizitat școlile din Bunești, Rupea, Râșnov, Măieruș, Ucea, Gârcini (Săcele), Bod, Codlea, Victoria, Făgăraș și Brașov, ca să obțină informații de ,,firul ierbi”. Bun, bravo, așa se face politică.

    Și dacă mai pun la socoteală că mai nou avem și subprefect USR PLUS numit tot săptămâna asta, în persoana lui Codruț Bucur, mai mai îmi vine să spun că USR PLUS la Brașov a avut o săptămână reușită. Despre apucăturile lui de activist îmi rezerv dreptul să nu comentez, dat fiind faptul că și eu la rândul meu am umplut frigidere întregi cu ,,carne” politicienilor zilei în timpul protestelor Roșia Montana și OUG 13. E drept fără să am ambiții politice. Și recunosc faptul că ceea ce a făcut el atunci în fața hotelului Aro pe mine m-a răcorit. 

 Concluzie. Coliban s-a trezit ,,din pumni” ca la box și a început să miște lucrurile. Sincer îmi cam pierdusem speranța văzându-l cum dormitează. Bravo lui! USR PLUS a început să mișune în teritoriu și au și subprefect. Bravo lor!  

    Acum să vedem și rezultatele!

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *