Nici Șoșoacă nu mai e ce a fost….

Trist de tot, să nu mai ai abilitatea de a strânge mase mari de oameni pe la proteste – concert în Piața Victoriei. Stă românul ba cu ochii pe deciziile lui Câțu de carantinare a României, ba pe declarațiile războinice anti botniță ale Șoșoacei. Asta în timp ce autoritățile declară exacerbarea fenomenului infectării și accelerarea vaccinării.  Deși dacă avem curiozitatea de a ne uita pe platforma de vaccinări, pe lista de așteptare la ac sunt doar 735777 persoane ( duminică 21 martie 2021 ora 7 ), la care mai adăugăm încă 1500000 vaccinați măcar cu o doză și peste 887000 de cazuri. Adică vreo 3 milioane sunt vaccinați, vor să fie vaccinați sau au trecut prin boală. Și asta la o populație de 17 – 19 milioane persoane, din care naiba știe câți sunt minori.

    Acum să auzim antivaxxer-i cum sar în sus de bucurie că ,, prosteala ” cu vaccinul n-a ținut. Cum care antivaxxer-i? Ăia care în primăvara trecută te întrebau dacă tu ști vreun bolnav de covid, pentru că oricum pute și virusul e o minciună gogonată. Tot ei spuneau după că oricum, ce boală e aia cu rată de mortalitate de sub 1%? Un rahat de răceală care vine, trece ca orice răceală și gata. Doar n-o să stea cu masca pe bot pentru câteva zile de muci, febră și tuse seacă. Și tot ei au sărit de cur în sus până în tavan că vaccinul oricum e un rahat, doar că conține cipul ăla prin care oculta mondială va introduce controlul populației. Cipul ăla 5G care ni-l băgau tot în primăvară paznici de la supermarket când ne luau temperatura la intrare. ,,Huo, au ajuns paznici personal medical? Temperatura mea e problema mea. Și oricum virusul trece prin mască, că e mai mic decât ochiurile din țesătura măștii”.

    Dacii liberi nu vor mască și vaccin! Jos vaccinul și jos masca. Și 5G-ul că omoară păsări. Că nu scrie în Constituție că e obligatoriu să porți mască. Și nici să te vaccinezi. Și nici să folosești 5G! Libertate!!!

    Exact, aveți dreptate dragi antivaxxer-i! Constituția nu te obligă nici să umbli îmbrăcat pe stradă. Și nici să porți gips dacă îți rupi piciorul. Poți să umbli cu el rupt până se sudează aiurea sau îl pierzi pe stradă. În schimb ți se garantează gratuitatea actului medical de urgență. bun, rău, așa cum e, e garantat de Constituție! Și dacă ție nu îți e frică de virus, pentru că poate fi tratat cu rețete vechi, dacice, atunci poate îți e frică de sistemul sanitar. Care după cum am văzut, în cazurile grave ale infecției, te leagă de pat, te sedează și așteaptă să mori. Așa că e alegerea ta.

    Cât despre partea cu creștinismul neaoș, ortodox, ce să mai povestim. Că exact cele zise de Isus sunt contrazise de antivaxxer-i și anti botnițari. Exact aia cu ,, Iubește-ți aproapele!”. Că dacă îl iubești îți tragi masca pe bot că poate ai vreo formă atipică, asimptomatică, și dai virusul mai departe unuia mai puțin dotat imunitar ca tine, și ăla moare în chinuri legat de pat pe la ATI. Și pe tine oricum te doare în cur că doar ești dac liber, creștin, patriot și cânți cu Șoșoacă în Piața Victoriei. Eu nu știam că ortodoxia este o formă ipocrită de a spune că ,, așa a vrut Dumnezeu, să-l ia la EL” cum postula marele prelat ortodox IPS Teodosie, cel care a făcut în 2020 paștele de două ori.

    Și toată chestia asta e amplificată și de instituțiile statului care și-au dat câteva doctorate în dat cu stângul în dreptul anul trecut. Și anul ăsta.

    Soluții? Nu întrevăd soluții de grup, doar soluții individuale. Hai să avem grijă creștinește de aproapele nostru și să ne vedem sănătoși și scăpați de grija molimei în curând.

 

Dan Vâju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *