Democrația, Covidele și Perversa de pe Târgu Ocna

                Discutam în ultima emisiune TV de la Gazeta Brașovului despre ” rafinamentul mulsului ” exersat în ani grei ( aprope 800 ) de către dinastiile monarhice ale Regatului Unit al Marii Britanii. În termeni moderni se numește democrație, drepturi universale etc. Adică mai pe înțelesul neaoș, aceasta forma politică cu tradiție în țările civilizate ( vezi cazul SUA, căzut rău pradă molimei, unde la coadă la ” supa săracului ” se stă în cozi kilometrice de mașini ), a fost clădită cu sudoarea poporului timp de sute de ani. Adică reprezentații dinastiilor, ajunși și menținuți acolo prin sânge și violență, când au strâns ce au stors de la poporul lor, și nu numai, cât să le ajungă pentru 30 de generații, au avut un moment de luciditate perversă și au zis ” ce ar fi dacă nu mai guvernăm cu forța, să ne blesteme văduvele și orfanii, ci facem o acțiune de Public Relations, și îi facem să creadă că ei dețin puterea în stat? Adică să le servim niște prosteală pe fața, pe mai multe generații, și le dăm un pic de educație, un pic de acces la sănătate, niște distracție ieftină și debilă, mai un WC în casă, mai niște apă curentă, dreptul de vota, de a fi reprezentați în forurile legislative? Oare în perfidia noastră, ”ăștia” ar fi mai fericiți, mai productivi? Și mai apoi o îmbrăcăm în haine de patriotism, le servim și câțiva eroi, niște zile libere de serbare a ”independenței”?”. Și poc, au patentat-o și servit-o! Și ce să vezi, a ținut! Și încă mai ține. Și probabil o să țină mult și bine. Și-au dat seama că merge mai bine cu prosteala și zăhărelul decât cu bătaia și omorul. Buuuuun!

                Și jap, în anul de grație 2020, apare de nicăieri Covidel. Adică după cum spun ”ei”, de nicăieri via Piața de animale vii din Wuhan. Și zdrang, ajunge în Europa, leagănul civilizației, și se proptește în celebra regiune din nordul Italiei. Celebră pentru că în Evul Mediu era locul de start pentru diferite ciume negre, holere, tifos și alte nenorociri. Și dă-i îmbolnăviri și omor. De parcă însuși Ivan Turbincă a poruncit Vidmei să ia numai suflete bătrâne și bolnave. După care Covidele a luat-o la fugă prin Europa. În partea civilizată mai crâncen și cu coasa ascuțită, în partea mai cu buda în curte și măselele lipsă, dar cu aspirații curat Europene, mai ușurel și cu coasa mai tocită. Nu mă întrebați de ce așa, că eu doar mă uit pe cifre. Dar între timp, Maica Rusia, așa cam pe la final de martie, după ce a săpat bine de tot la temelia UE, că na pentru ei Germania e Baba Yaga de când Hitler le-a spus să stea liniștiți cu partea lor din Polonia, după care le-a îndesat tancurile pe gât de l-a adus pe Stalin în pragul apoplexiei, pe terenul proaspăt rânit de fake news-uri răsunătoare care postulau finalul UE, apocalipsa 5G și alte nenorociri răspândite de postaci plătiți gras de către Kremlin, trimite în Italia, atenție, țară NATO, membră a UE, specialiști militari și tehnică sanitară, așa de sanchi, că ei sunt băieți buni și săritori, și UE e rea și nenorocită, și că ar avea și ei ceva interese să se amestece prin treburile Europei, și că na, vor și ei să nu mai dea fake news, vor să dea poze pe bune. Că până acum englezii au pus botul la fake news și au tăiat-o din UE, polonezii sunt în stradă de câțiva ani contra avorturilor, neamestecului politicului în justiție și a LGBT, maghiarii nu mai spun, prin intermediul lui Orban au devenit cap de pod al intereselor Rusiei în Europa. Doar românii le-au arătat degetul din mijloc cu tot rahatul lor de propagandă în cazul referendumului de anul trecut. Și hop, Putin și Maica Rusie au ajuns ” Salvatore de la Patria!”. M.ue Germania, m.ue Franța, m.ue UE!

                Din punct de vedere geostrategic și politic, mutarea a fost excelentă ca să mai decredibilizeze o data Bruxelles-ul, care știm că se mișcă greu, nu e pe fază, Madam Sparanghel Merchel deja era cu spatele la zid din cauza lui Covidel și nu știa cum să facă să strângă sparanghelul de pe câmp, Macron era ocupat să-și convingă soția să stea în carantină. Putin se bătea cu pumnii în piept și arăta cum salvează el Europa, și cum poporul slav nu e atins de Covidel. Și postaci Moscovei se băteau satisfăcuți pe burtă, dând un bobârnac soios conceptului de democrație consfințit în Europa. Ce să-i faci, fiecare alege după cum e. Aia mai libertini și cu drag de liberalism vor democrație, piața liberă, inovație, aia care au nevoie de tătuc violent aleg regimurile opresive că acolo se simt mai în siguranță.

                Adică mai pe scurt, atât Rusia cât și China state în care democrația figurează doar în dicționare la litera D, de altfel niște regimuri opresive peste niște popoare care nu au în ADN-ul lor speranța de libertate adevărată, întind la sfârșitul lui martie 2020 o mână de ajutor, zic ei nesperată bătrânei Europe. Gata, visele lor de destabilizare a UE devin realitate furnizând medici, măști și ventilatoare.

                Dar stai așa că acum vine Perversa de pe Târgu Ocna. Pentru adepții romglezei ” King`s hit”. Mai precis un pumn care vine de nicăieri și care te trimite în lumea viselor. China e prinsă cu minciuna în ceea ce privește numărul exact de victime, și în ceea ce privește ascunderea pandemiei, plus alte câteva speculații, și hop începe un balet macabru. Rusia…ehe în Rusia situația e mai gravă. În primul rând pentru că la ora la care scriu sunt 62773 de îmbolnăviri și 555 de decese. Adică cam mult pentru o țară care are un sistem de sănătate mai bolnav decât cel din România. Eu sincer cred că sunt mai multe cazuri. Mult mai multe. Pentru că ce să vezi, știu sigur că minciuna e politică de stat în Rusia. Tradiția spune că ei nu pun batista pe țambal. Împușcă direct țambalagiul! Și în al doilea rând prețul petrolului. Se zice că dacă prețul barilului de petrol este pe la 30 de dolari americani, Putin începe să facă febră. Pe la 20 de dolari se zvârcolește în chinuri. Și asta pentru că în 30 de ani de ”democrație” nu au ajuns la ”rafinamentul mulsului”, exersat îndelung în Europe civilizată. N-au inovat, nu au propus produse finite către piața mondială. N-au reușit decât să vândă din ogradă și sa se joace de-a soldații. Și să-l țină pe ”prostâi ciolovec” mulțumit cu povești, cu ochii beliți în televizor la Tătuca Putin și creierul murat în vodcă, turnându-i în ureche mărețele realizări ale credinciosului și patriotului popor rus, iar pe cetățeanul european să-l intoxice pe Facebook de a ajuns să dea foc la antenele 5G. Curat progres!

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *