Jurnal secret de fost primar

M-a căutat de la Gazeta Brașovului zilele astea niște oameni, cică să le dau un interviu, ceva. Dar am zis că să mă caute pe fix că îi sun eu. Mama lor de nenorociți, după ce că au ținut cu Coliban la alegeri de l-au făcut primar, acuma vor să danseze țonțoroiu, să se bucure că cică sanchi au pus mână de la mână și mi-au tras un șut în cwr de la primăria mea. Că îi am eu notați pe toți pe care o să mă răzbun când scap io de belele, numai unul și unul, oameni care mi-a vrut răul și l-au înfăptuit.

Io am avut așa o perioadă mai grea după alegeri, m-am simțit secat de putere și de voință, cum închideam ochii noaptea când mă puneam la somn, vedeam cum vin la mine cavalerii apocalipsei. Ca la Sfânta Scriptură venea peste mine, călare veneau, ba Melinda aia cu televizoarele din autobuzele mele, ba Macedonschi cu cârciuma aia a lui, ba Kerhayan cu blocurile ălea ale lui din Schei, ba Petrescu cu ziarul în mână făcut sul, ba Rinder, Vâju, Mateescu. Ba venea Godină mascatul și mă lua pe sus la 6 dimineața. Veneau și mă prigoneau prin judecăți, mă vroiau însemnat cu fierul roșu și trimis la ocnă în lanțuri. Dușmani mari am, îi țin eu minte și îi trec pe foaie, zilnic le spun numele ca să nu uit. După care o să vin eu ca în ,,Crezul”, vin eu pe cai mari în slavă și vă judec după pofta mea. În genunchi, muritori de foame o să stați în fața mea când o să mă ducă brașovenii pe brațe să mă pună primar la loc.

Că eu zi și noapte, fără oboseală, lucrez la treaba asta să fiu din nou primar. Că m-am dus într-o zi la bancă acolo unde am io cardul că m-a chemat o doamnă de acolo să actualizez nu știu ce date, și când m-a întrebat ce profesie am, am zis ,,Primar!”. Da femeia aia săraca a zis că aia e ocupație, și că profesie e contabil, avocat, doctor. Am stat eu așa și am zis ,,Doctor primar sunt io, am vindecat Brașovul!”. Femeie aia nu și nu, îi și era rușine să treacă pe foaie așa. După care m-am gândit și am zis cu jumătate de gură ,, profesor de sport ” și am continuat ,, da eu sunt în vacanță temporară de la primărie, că eu sunt primar!”. Mi s-a făcut rușine acolo la femeia aia, cum să mă umilesc așa, să zic că sunt profesor de sport, când în fața mea a stat drepți jumătate din Guvern și zeci de miniștri.

Dimineața când mă trezesc din somn, primul lucru pe care îl fac e să merg la Locală, să stau de vorbă cu Aldea, să mă vadă băieții, că ei sunt pretorienii mei, mă înțelegi? Ei sunt brațul meu înarmat al legii, și nu-l las io pe Coliban să facă el ce vrea el cu oamenii mei. Ei sunt garda mea, eu i-am crescut. Și după aia mă duc să dau o tură pe la primăria mea, că doar i-am lăsat-o împrumut lui Coliban. Mă duc să mă vadă oamenii, să fiu sigur că nu ciripește nici unul nimic, și că stau pe metereze atenți ca să nu se însemneze dușmanii. Le tot spun să stea și să suporte, trei ani trec repede și vin io înapoi, și fac să fie bine la toată lumea. Și să facă tot posibilul să îi încurce pe ăștia doi, pe Coliban și pe Flavia. Bine, de Coliban nu-mi mai e frică că l-am ginit că e mai slab așa de înger, dacă mă uit urât la el începe să se bâlbâie. Și fata ai micuță la fel, numai mă uit la ea și se înroșește toată ca părul ei din cap. Nu știu nimic ăștia, sunt vai de capul lor, bâjbâie prin primăria mea ca orbeții. dacă vreau eu, îi fac din telefon! Ce să facă ăștia că nu sunt în stare nici să numere străzile din oraș, am pus io oameni să le schimbe în fiecare zi numărul străzilor și caselor, stau ăștia și se uită ca la desene animate. Hahahaha! Lasă că vine tata vostru înapoi la primărie și facem să fie bine la toată lumea și panseluțe la giratorii.

Și așa la amiază mă duc pâna la Ghimbav la Fliundra ca să facem treabă amândoi. Am adus oamenii mei buni de la Brașov ca să nu-și iasă din mână. Pe Cici am pus-o șefă la fonduri europene, ca să facem banul gros, pe Cristinuța am pus-o șefă la achiziții și pe Lili șefă la arhitectură. Am făcut echipă mare, să meargă treaba pentru toată lumea ca să fie bine, să nu-și iasă din mână. Am mai adus și alți oameni să se ocupe de chestii, giratorii și asfaltări, că trebuie să facem să fie bine și să câștigăm la alegeri la Brașov.

Acum, cum să spun eu, să vadă toată lumea că eu sunt un suflet nevinovat. Cât m-au mai mazilit și înjurat cu Skoda aia de la RAT Brașov. Lacrimă m-a scos la judecată. LACRIMĂ! Păi le-am spus la judecători așa cum am zis la toată lumea. Omul ăla s-a oferit să îmi dea mașină împrumut când aveam nevoie la necaz. Am crezut că are în plus și nu îi trebuie. Și nu e vina mea că io luam amendă de viteză, aia venea la el la sediu și el din bun simț ca să nu mă deranjeze punea pe oameni de la el de la RAT să plătească amenzi și puncte pe carnetul de șofer. Eu de unde să știu dacă nu-mi spunea. Și uneori venea să ia mașina la revizie. Și eu ce să spun, n-o lua? Ia-o tată și fă-o ca nouă, așa-i spuneam, că doar e mașina ta. Și e vina mea că ăla înțelegea să vină cu una nouă în locul ei? Ziceau la judecată că am avut 4 mașini de la el. PATRU! Să mă ierte toată lumea, de când nu e voie să iei mașină împrumut de la oameni când ai nevoie la necaz? Na că judecătorii mi-au dat dreptate, m-au văzut om de treabă și cinstit și m-a achitat.

Pâinea lui Dumnezeu sunt și toți oamenii mă dușmănesc că sunt cinstit și vrednic cum nu s-a mai văzut unul pe pământul ăsta. Dar lasă că scap eu de belele și mă întorc la primăria mea și pe mulți o să popesc!

 

Jorhe de Buruienesco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *