La Ghimbav miroase din ce în ce mai tare a Scripcaru!

Week-end-ul trecut a avut loc la Ghimbav un eveniment numit sugestiv „ Zilele orașului Ghimbav”. Ca orice urbe din țara asta, urbe care se respectă, de ce nu ar fi avut și ghimbășenii un prilej de bucurie, de muzică, dans, voie bună. Că un chef cu muzică gratuită de la primărie pică oricând numai bine. Mai ales că guvernul s-a ocupat să relaxeze și restricțiile, acum e permis să faci un festival cu maximum 2500 de persoane, cu obligativitatea purtării măștii și o suprafață minimă de 2 metri pătrați pentru fiecare persoană. Așa ca să fie loc, să nu împărțim Covid-19 din gură în gură.

 

Pe la jumătatea lunii trecute Primăria Ghimbav, a introdus pe SEAP procedura de achiziție publică în cuantum de 100.000 de Euro pentru organizarea evenimentului. O acțiune considerată de bun augur, bine primită de către cetățeni, care în lipsa oricărei activități culturale sau sportive de ani buni, la care adăugăm și darurile pandemiei, sunt dornici de socializare și un pic de distracție. Ce sunt 100.000 de Euro din banul public, când bugetul este de 30 de milioane de Euro. Nici nu se vede! Și bucuria cetățenilor? De neprețuit.

 

Pâine și circ pare să fie deviza domnului Fliundra, recte noul primar al Ghimbavului. Și un prieten foarte apropiat al unui personaj care a făcut și a desfăcut prin Brașov până mai anul trecut, George Scripcaru. Păi ce putea să învețe de la mai nou bunul său prieten care pe lângă faptul că i-a „ întărit ” echipa de la primărie, aducând „ amazoanele” zburătăcite de la Primăria Brașov, în afară de pâine și circ? Păi de exemplu faptul că poți să dai un ban „ electoral” pe un festival, o șușanea, un chef ca să se simtă bine cetățeanul, să stea cu gura căscată la Smiley și Carla’s Dreams, și să nu fie vigilent când achizițiile de lucrări și bunuri în valoare de milioane de euro se duc acolo unde „trebuie”. Și când „trebuie”! Adică un fel de „…… a și făcut ”, cum s-a făcut ani de zile la Brașov.

 

Recunoaștem, noi brașovenii, anumite apucături de edil de Brașov? Că doar nici nu s-a uscat bine cerneala pe numirile la vârf de la Primăria Ghimbav a „ amazoanelor” Cecilia Doiciu de la departamentul de „ Fonduri Europene”, Cristina Racoviță de la „ Achiziții” și Liliana Micu pe post de Arhitect Șef, venite prin transfer e la Primăria Brașov, că au și început acțiunile specifice și proprii Brașovului. Dacă închizi ochii, juri că ești la Brașov în primărie pe vremea lui Scripcaru.

 

Pentru că la Brașov, dragi prieteni, înainte de pandemie, nu era weekend să nu fie Piața Sfatului teren de joacă pentru târguri, maratoane și alte activități culturale. Weekend după weekend era o scenă ridicată în mijlocul Brașovului, cu muzică, dan și antren. Eveniment după eveniment era la Brașov. Asta însemna cultura de masă în concepția fostului edil. Pâine și circ.

 

Cât despre politica de achiziții de la Primăria Ghimbav, ce să mai povestim. Ceas stradal de 61.000 de lei fără TVA, de la Creative Media SRL din Sânpetru, firmă de la care a cumpărat și George Scripcaru în 2020 patru ceasuri stradale, tot prin achiziție directă. Aspect sesizat și de către site-ul Litera 9 ( Link – https://bit.ly/3dPQcp6 )

Sau povestim despre cele 4 bănci SMART la 74.000 de lei fără TVA, bănci cu porturi USB, wifi și baterie care se încarcă cu celule fotovoltaice?

 

Sau despre albumul „Ghimbavul în 100 de cărți poștale ilustrate” – 70.500 lei fără TVA vândut de către ART PRESS CONSULTING SRL, aceeași companie de la care fostul primar Dorel Toma cumpăra albumele de promovare cu Orașul Ghimbav.

 

Să revenim la pâine și circ, că achizițiile le-am lămurit!

 

Așadar două zile de eveniment. Din imagini îmi dau seama că au fost în anumite momente mai mult de 2500 de persoane strânse la un loc, atunci când atmosfera era mai încinsă. Și nu stătea nici una la distanță „regulamentară”. Și nici cu purtatul măștilor nu se poate lăuda cineva. Au tras o chermeză ca pe vremurile bune, cu toate că pe afiș au scris altceva.

 

Chiar mă întreb, i-a trecut cuiva prin cap să facă un minim de triaj epidemiologic? S-a sinchisit cineva din partea organizatorilor să spună la microfon că totuși ar fi necesar un minim de distanțare fizică între participanți?

 

Nici nu mai spun că ar fi trebuit să fie acolo un cort de la DSP cu voluntari care să cheme oamenii la vaccinare. Și chiar anunțuri din 30 în 30 de minute la microfon că există oportunitatea de a te vaccina.

 

Să concluzionăm. La Ghimbav administrația locală funcționează pe principiul următor. Scripcaru visează noaptea și Fliundra execută ziua. Sau, mai explicit, pe Scripcaru îl trage curentul și Fliundra strănută. Oricum te-ai uita către Primăria Ghimbav vezi apucăturile de edil ale lui Scripcaru.

 

La Ghimbav miroase din ce în ce mai tare a Scripcaru!

 

Dan Vâju

( Articol publicat în Gazeta Brașovului )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *