„ Curat-murdar, Coane Allen!”

Ăștia de la USR PLUS erau simpatici când erau în opoziție. Îi dădeau înainte cu protestele, cu activismul, cu circul, cu scandalul. Și a fost destul de bine până au început să prindă cheag, după alegerile din 2020. Au luat ceva primării din țară, au început să se infiltreze în lumea politică adevărată, acolo unde ești stăpân pe buget, și ai pâinea, untul și cuțitul în mână. Și scandalurile au început să se înfiripe. Ba la Brașov, ba în Timișoara, ba în Sectorul 1 din București.

Pentru că ce să vezi, viața e frumoasă în opoziție, când n-ai acces la buget și libertatea să dai cu barda în ăia de la putere. Acum că s-au schimbat rolurile, observ că stocurile de pempărși s-au diminuat drastic pe la supermarket.

Adaptarea la sistem e o chestie uneori brutală și ciudată. Ca orice adaptare. USR PLUS visa că odată ajuns la butoane va imprima o mișcare de revoluție a sistemului care va depăși sincronul PSD vs. PNL, supra adaptat la butoane și bugete. Dar conform tuturor probabilităților, din momentul în care ai penetrat sistemul, se întâmplă următorul fenomen. Te pătrunde sistemul pe tine. Și porcăriile care te-au adus pe tine USR PLUS la butoane, porcării făcute de concurența politică care ție ți-au adus capital electoral, sunt numai bune de pus în aplicare acum când untul, pâinea și cuțitul bugetar sunt în mâna ta.
( Select Imobiliare Brasov – servicii imobiliare complete – vanzari si inchirieri case, vile, terenuri, apartamente, spatii si alte imobile. www.select-imob.ro )
Teoria adaptării spune că în cel mai fericit caz posibil, când descoperi un ecosistem, e bine să nu intervii brutal în el, pentru că ecosistemul se întoarce împotriva ta sau dispare. E bine să îl observi și să te integrezi, urmând mai apoi să-l exploatezi.
Și am trei exemple mari și late pe care le împărtășesc acum.
Primul vine de la Bacăul cu primar USR PLUS. Lucian Vizante Viziteu, noul primar al Bacăului a înțeles să-i facă „ oameni” pe cei care l-au ajutat în campanie și pe fir a intrat DNA-ul. De la DNA, citire „Conform organigramei Primăriei Municipiului Bacău valabilă în luna octombrie 2020, la Cabinetul Primarului Municipiului Bacău figurau 6 posturi de personal contractual, toate funcțiile fiind de inspector de specialitate, pentru ocuparea cărora, în conformitate cu Legea nr. 153/2017, erau necesare studii superioare. Lucian Stanciu Viziteu, în calitate de primar al municipiului Bacău și în exercitarea atribuțiilor
prevăzute de art. 155 alin. 5 lit. e) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, a dispus, fără vinovăție, încadrarea inculpaților Avram Ionuț și Cochior Andreea Elena în funcția de inspector de specialitate în cadrul Cabinetului Primarului Municipiului Bacău”.
( Select Imobiliare Brasov – servicii imobiliare complete – vanzari si inchirieri case, vile, terenuri, apartamente, spatii si alte imobile. www.select-imob.ro )
Omul s-a adaptat sistemului, dar a troznit cu mucii în fasole pentru că oamenii cărora le era dator stăteau prost la diplome.
Al doilea exemplu vine de la Primăria Coliban care a dat pe „surse” un raport întocmit de un consilier al primarului, raport ce vine în urma unei „ dispoziții verbale”. Dispoziția verbală a fost aceea de a se duce pe teren să urmărească măturătorii, să vadă în cât timp și cu ce grad de acuratețe mătură o stradă din Brașov. Hai că suntem bine, urmărim măsurătorii pe stradă în baza unei „ dispoziții verbale” în timp ce evităm punerea în aplicare a unor hotărâri judecătorești, pentru care primarul e obligat de instanță să plătească din buzunarul propriu vreo 60.000 de euro. „ Curat-murdar, Coane Allen!”.
( Sursă foto – BizBrașov.ro )
Al treilea exemplu vine tot de la Brașov, unde printr-o mișcare de „blitzkrieg”, consilerul local Ioan Corbu de la USR PLUS e executat de către propriul partid, în urma unei discuții nefericite în care acesta își exprima opinia sinceră despre primarul USR PLUS și viceprimarița USR PLUS. Respectiv pe primul l-a făcut „ prost” și pe a doua ” c..vă”. N-a mai contat implicare în campania electorală, zbaterea pentru obținerea rezultatelor, orele muncite pentru partid. Opinie sinceră egal execuție! Adaptarea la sistem este perfectă. „ Cine nu e cu noi, e împotriva noastră”.
( Select Imobiliare Brasov – servicii imobiliare complete – vanzari si inchirieri case, vile, terenuri, apartamente, spatii si alte imobile. www.select-imob.ro )
Concluzie – USR PLUS a prins aceeași culoare și apucături de partid mare. Execuții în partid, vizite de la DNA, nerespectarea de hotărâri judecătorești și diferite apucături securistice. Păi din ăstea aveam și înainte de USR PLUS. Unde e „ Revoluția bunei guvernări”?
Și ar mai fi ceva. De la episodul Drulă – DNA, episod în urma căruia am aflat că biroul lui Drulă e înțesat de microfoane, am început să am senzația că băieții ăștia de la USR PLUS au început să umble cu tehnică pe ei, și caută să provoace, doar, doar mai pică câte unul la ceas de seară numai bun de trimis pe la anchete, așa spre deliciul presei și băgatul fricii în oase.
Dan VÂJU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *