Orban vs. Cîțu – Adio dar NU rămân cu tine!

Un lucru mi-a fost clar de la bun început. Deși nu se vede, Mutul Suprem de la Cotroceni, cetățeanul din fruntea țării, marele profesor de fizică, e de partea lui Cîțu. Pentru că prin intermediul lui vede o rectificare a clasei politice din interiorul PNL-ului. Pentru că Cîțu ( cacofonie voluntară ) joacă pe placul Săsălăului rătăcit prin Târgul Bucureștilor. Și pentru că având apucături mai haștagiste decât cel mai mare haștagist în viață, adică le vede în termeni de progres, pică mănușă pe dumele politice ce vin de la apus. Că mai nou, „ lumina” nu mai vinde de la răsărit, vinde de la apus.

 

Și Orban săracul, își duce crucea în spate cu demnitatea machitorului, sperând până în ultima clipă într-o minune. Minunea care l-ar face vechiul-nou președinte al PNL.

 

Ba mai mult, acum vreo două săptămâni începuse să o ardă pe tradiționalisme, pe ortodoxie, de i-a dat o lacrimă lui Șoșoacă, așa de tare a rezonat în ea.

 

Orban a afirmat, sâmbătă, că va continua campania om la om, către colegii săi liberali şi a adăugat că, în general, cunoaşte foarte bine fiecare filială, având relaţii apropiate cu primari, viceprimari şi consilieri judeţeni. Adică cunoaște filialele masă cu masă, pahar cu pahar, om cu om. Ca de la machitor la machitor, a degustat cu fiecare pe unde a apucat. Și cum machitorii au și ei onoarea lor de machitori, speră să sărbătorească cu „ tărie”, noua-veche funcție de președinte de partid.

 

( Select Imobiliare Brasov – servicii imobiliare complete – vanzari si inchirieri case, vile, terenuri, apartamente, spatii si alte imobile. www.select-imob.ro )

 

De cealaltă parte, Florin Cîţu a precizat într-o semicriză de delir că „ suntem uniţi şi rămânem uniţi şi după 25 septembrie. Împreună construim Partidul Naţional Liberal care va guverna România cel puţin opt ani de zile!”.

 

Pentru că oricum bugetele sunt la pixul lui. Și că oricum asta e moneda lui de schimb. Pușculița! Iese Cîțu șef peste PNL, vine bănelul la băieții care au pus osul la „ Construcția Liberală” și „ guvernarea de 8 ani”. Și dacă iese Cîțu, știu câțiva care vor sparge semințe prin tribuna PNL o vreme, până se împacă cu „ Șefu` ”.

 

Dar hai să vedem ce se întâmplă dacă iese Orban la socoteala liberală, și-l popește pe Cîțu? Păi în principiu va avea un cuvânt greu de spus din postura de Președinte al PNL și Președinte la Camera Deputaților. Și atât Cîțu a cărui poziție în fruntea guvernului va fi amenințată, cât și Iohannis se vor uita cu jind la el. Și cu oftică. Și probabil câțiva „ liberali” sub acoperire vor pune umărul la construcții mai serioase, ca de exemplul PMP-ul băsescian. Pentru că asta intuiesc că va ieși în urma congresului dacă îl biruie Orban pe Cîțu.

 

Dacă iese Cîțu președinte la PNL, va fi nasol pentru partid în sine. Pentru că va începe să capete aromă de USR PLUS. Și va deveni un USR PLUS mai mare și mai ordonat.

 

( Select Imobiliare Brasov – servicii imobiliare complete – vanzari si inchirieri case, vile, terenuri, apartamente, spatii si alte imobile. www.select-imob.ro )

 

Practic, PNL-ul a ajuns la o răscruce istorică. Orban are capacitatea și viziunea de a ține partidul în niște limite proprii poporului român. Așa mai pe tradițional și pe niște principii,  nu știu dacă mai sănătoase, dar mai așezate. Care oarecum au aromă de dreapta. De liberalism autentic.

 

Cîțu va transforma partidul în visul de aur al Europei. Și al Statelor Unite. Cu girul necondiționat al Somnambulului de la Cotroceni. Ce nu a reușit și nu va reuși USR PLUS, va reuși PNL-ul cu Cîțu la butoane. Pentru că asta vrea Europa de la noi, să devenim un bastion declarativ de dreapta, dar cu apucături de stânga.

 

Oricum pentru România viitorul nu sună chiar bine. Și chiar dacă Machitorul se impune în fața Haștagistului, soarta noastră va fi doar amânată.

 

Dan VÂJU

 

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.