Franța certificatului digital – Ai vaccin, bei cafea

N-ai vaccin – Marș d-aicea. Pentru că Franța! Pentru că Macron! Pentru că francezii și-au imaginat tot timpul că fiind o putere mondială dau tonul în Europa. Și în țări civilizate în general.

 

( Select Imobiliare Brașov – servicii imobiliare complete – vânzări și închirieri case, vile, terenuri, apartamente, spații si alte imobile – www.select-imob.ro )

 

Și se încălzesc pe margine Italia și Germania. Vaxxinul nu-i obligatoriu, dar dacă vrei să te urci în autobuz sau să bei o cafea într-o cafenea va trebui să te afișezi cu telefonul în mână care trebuie să certifice fie că ai vaxxin la purtător, fie că ai trecut prin boală de curând, fie că test făcut de curând. Acum vreo șaptezeci și un pic de ani, erau niște oameni care erau obligați să poarte o stea galbenă în piept. Cu șase colțuri. Ăia erau „ infectați” vremurilor. Și aia erau toxici pentru societate, îl împiedica pe un peisagist ratat cu mustață „ muscă” să creeze un imperiu de o mie de ani

 

Și poporul francez a ieșit în weekend la proteste. Pentru că așa mi se pare și normal într-o democrație consolidată. Nu-ți convine, ieși în stradă.

 

Pe la noi, pe la coada Mioriței, s-a umflat brânza, viezurele, mânzul și barza în Simion Băiatul de AUR, și la ceas de seară a zis la Antena3 că, citez – „Dacă e nevoie ne legăm în lanțuri în Parlamentul României pentru a opri discriminarea pe bază de vaccinare”.

 

( Aici poate fi reclama ta ! )

 

    Și a mai băgat-o și pe aia cu, citez „Ceea ce vedem acum este poporul din întreaga Europă care se trezește.”. Ce le mai place să mănânce poleiților să mănânce rahat cu „ treziți-vă”. Din ce să ne trezim? Din beție, din somn sau din prostie?

 

Simioane, stai cool măi tată, că românului i se cam rupe de ce vrei tu acum. E pe plajă cu berea în mână, n-are el chef de trezit. O să vină trezirea odată cu valul patru, să vezi atunci trezire. Bine, asta dacă ne-om mai trezi vreodată.

 

Dan VÂJU

 

#InformatiaBrasovului

 

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *