Când primul ministru o dă în infantilisme

Hai că ieri a luat Cîțu la țintă oala cu fasole, dorindu-și o nesperată oportunitate de a o izbi cu mucișorii. Și i-a ieșit.

Prima a fost aia cu salariile. Nu înțelege săracul cum de nu vedem noi cum România a devenit paradisul salariaților. Probabil de răi și ai dracului nu vedem. Sunt mii și mii de euro salarii în România. I-auzi, 1 la sută din salariați au salariul de 3000 de euro net, adică în mânuță. Pe pământ, nu pe lună. Și BNR oricum sunt mai proști ei așa, că evoluția prețurilor și a inflației e așa, mai mult o estimare. I-auzi, ăia cu salariul minim pe economie să își caute locuri de muncă mai bine plătite, că duduie economia.

N-a mai adăugat săracul cu duhul faptul că ăia cu salariu peste 1000 de euro, și ăia de pleacă acasă cu 3000 de euro, sunt cam jumătate angajați la stat. Și că o parte sunt sinecuriști. Adică freacă menta pe bani buni la umbra partidului.

Ăsta visează numai lapte și miere, și trai pe vătrai. Auzi, economie liberă. Care economie liberă când e cunoscut în lumea financiară că pe aici, modelul economic ține de bugetul de stat. Mai clar, dacă guvernul dă drumul la bani pentru infrastructură și investiții majore, sunt bani pe piață. Dacă nu, sugem degetul pe doi lei și așteptăm să scoatem bani din sărăcie.

( Select Imobiliare Brașov – servicii imobiliare complete – vânzări și închirieri case, vile, terenuri, apartamente, spații si alte imobile – www.select-imob.ro )

Ponderea economiei reale în economia României este cam de jumătate. Adică produsul făcut în mediul privat e vândut și utilizat omului care are salariu din mediu privat reprezintă cam jumătate din economia lui Cîțu. Restul sunt bani plătiți de stat pe lucrări de mare anvergură. Asfaltări, borduri, panseluțe, studii de fezabilitate. Când vin banii de la stat pe astea, e bunăstare. Când nu, ciuciu și un praz verde.

De aia ne-a luat-o Bulgaria înainte cu adoptarea monedei Euro, pentru că economia românească e „ originală”.

Oricum, ce să ne așteptăm de la unul care nu mănâncă pâine. Habar n-are cât costă o pâine. Pentru că la Palatul Victoria nu se „ servește” cu pâine.

( Aici poate fi reclama ta ! )

Mai era una bucată dușman al pâinii, una Maria Antoaneta, de era regină a Franței care a dat următoarea dumă istorică „ Dacă n-au pâine, să mănânce cozonaci!”. Și femeia asta a cam terminat socotelile cu viața la Paris, ghilotinată în piața publică.

Nici Maria Antoaneta nu știa cu pâinea, și probabil avea și ea tot nota doi la economie.

Exact ca Cîțu.

 

Dan VÂJU

 

#InformatiaBrasovului

 

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *