S-a trezit USR PLUS în plină caniculă

Și au postat pe Facebook. Că „ nu pot asista impasibili la noi crime în Afganistan”.

Prima dată am crezut că e una bună dată de Times New Roman. Și am intrat pe pagina USR PLUS. Era una bună dată pe bune. Da, știu, i-a bătut soarele în cap și s-au trezit să facă ordine războinică pe Facebook.

E tragic ce se întâmplă în Afganistan. Democrația și progresul eșuează în fața talibanilor. O mie de miliarde de dolari au băgat americanii acolo.Câteva mii de soldați americani și-au lăsat și oasele pe acolo. Și acum totul e șters cu buretele în simfonie de kalashnikoave. E tragic pentru ce urmează să se întâmple. Chestii groaznice. Crime și încălcări ale drepturilor omului.

( Citește și – TAMTAM cu varză murată – )

Vedem oameni care încearcă cu disperare să se urce în avioane la Kabul. Și este doar vârful aisbergului. E drama celor pe care-i vedem. Dar dramele celor pe care nu-i vedem?

Văzut la nivel geopolitic, constatăm eșecul americanilor. A doua oară după Vietnam. Democracy cu arma în mână nu funcționează peste tot. Cel puțin în cazul ăsta n-a funcționat. Și când au constatat că nu merge, și-au luat jucăriile și au plecat. Acum nu mai e problema lor, e problema Indiei, Chinei, Pakistanului. Rusiei.

Și pe fondul acestei probleme s-au trezit spartanii din USR PLUS să îi dea cu activismul.

Înțeleg, nu vreți să stați impasibili, dar ce vreți mai precis să faceți? Exceptând lozincile mobilizatoare. Acolo unde au eșuat americanii, voi vreți să faceți ce? În afară de a vă cățăra un pic pe tragedia de acolo ca să vă faceți imagine.

Pe bune, ce v-a venit? Licuriciul a eșuat după douăzeci de ani și vreo trei PIB-uri ale României cheltuite. Voi ce naiba vreți să faceți? Acolo unde se vede cu ochiul liber că nici americanii n-au înțeles nimic, că eșecul e toatal inclusiv la nivel informativ.

( Citește și – Doliu în lumea iubitorilor de bere – Cerbul Cornel a murit –  )

Înțelegeți că oamenii ăia din Afganistan n-au nevoie de occident. N-au nevoie de principiile civilizației vestice. Dacă ar fi avut nevoie, s-ar fi opus talibanilor. Ei nu s-au opus.

Vă puneți moț pe o problemă pe care nu o înțelegeți și vă faceți un pic de imagine.

De fapt la ce mă pot aștepta de la voi?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *