RATBV – George Cornea a demisionat din funcția de director

    Dacă mă întrebați pe mine, a rezistat destul de bine sub administrația USR PLUS de la Primăria Brașov.

Să facem o scurtă analiză. Bine, de domeniul durerilor de cap ce se întâmplă cu administrația USR PLUS, dar să zicem că e bine și așa.

( Citește și – Ne dă USR PLUS iarbă – )

De la bun început, din momentul obținerii mandatului, Allen Coliban trebuia să se orienteze spre două companii fanion. RATBV ( Compania de transport public ) și RIAL. Pentru că cheia de boltă a construcției lui George Scripcaru stătea în fabricile de bani de la RIAL și RATBV.

RIAL, pentru că ani întregi a fost pușculița lui George, din care dădea cu tot sufletul, pentru că nu dădea de la el. Spații după spații ale municipalității și-au găsit proprietari, numai unul și unul. Acolo, dacă ar vrea să sape, DNA-ul și-ar face planul în Brașov la toate capitolele. Dar….

RATBV pentru că și acolo a fost paradis. Societatea de transport merge pe minus, tarifele percepute de operatorul de transport neacoperind cheltuielile regiei. Nu intru în detalii, doar amintesc de autobuzele turcești în care înghețau șoferii iarna, și care se pare că aveau motoarele resoftate pentru a ajunge la puterea din caietul de sarcini prin care au fost achiziționate. Și resoftarea asta ar fi crescut nejustificat consumul de combustibil, ar fi uzat prematur motoarele. Na, chestii. În plus, societatea de transport a început să opereze și în afara municipiului. Văzută la început ca un triumf, s-a dovedit a fi un mare fâs foarte costisitor. Dar bine că avem de unde să scoatem banii.

Pe aceste două teme au curs „ râuri de cerneală”. Bine, au curs degeaba, știa George ce știa.

( Citește și – S-a umflat haștagismul în USR PLUS. Bine, s-a umflat cam degeaba – )

Și Allen, în loc să vină cu lecțiile învățate la preluarea mandatului, dă dovadă de o velocitate ieșită din comun, și în numai nouă luni de mandat reușește să scape de directorul RATBV. Când treaba asta trebuia să ia forma unei execuții publice și să aibe loc în prima săptămână de mandat.

Dar na, omul a zis de bun început că nu e o fire combativă.

Tare curios sunt să văd cum se vor desfășura în continuare ostilitățile. Pentru că în ritmul noii administrații locale, o să se întâmple fix mai nimic în următorii ani.

Și dacă Brașovul are răbdare, cum are răbdare de câteva sute de ani, locuitorii și-au cam pierdut răbdarea.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *