S-a umflat haștagismul în USR PLUS. Bine, s-a umflat cam degeaba

Dar tot e bine. Pentru că nu se înțeleg. Aripa PLUS prin Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu au cerut în gura mare, în interiorul partidului, chestionarea publică a președintelui Klaus Iohannis cu privire la trecutul premierului Florin Cîțu. La fel ca și mine, lideri PLUS sunt de părere că Iohannis a fost informat de serviciile secrete despre episodul șpriț-condus-închisoare a premierului, dar că l-a acoperit pe Cîțu. L-a pupat pe bot și îl ține în brațe. Și are mari speranțe de la el că va căștiga șefia PNL-ului în fața lui Orban, după care va revitaliza partidul. După care va sta la guvernare până ajungem occidentul din urmă. După care o sî vină Licuriciul și Bruxelles-ul și o să ne felicite pentru că am ajuns o țară ca afară.

 

( Citește și – Ne dă USR PLUS iarbă – )

 

Propunerea PLUS-ului, de a-l scoate pe Iohannis la tablă, a fost respinsă de partenerii din USR. Barna și USR-ul n-a fost de acord cu scoaterea lui Iohannis pe interval la explicații. Cum să-l deranjeze pe Săsălău. Las-o nelămurită, bine că suntem în cărți. Avem și noi câteva ministere și s-a umflat haștagismul în noi, avem senzația că iese Ioha la explicații că vrea trotineta noastră. Și pe Iohannis nu e bine să-l superi că doarme rău după aia și face urât când nu e odihnit.

 

Și PLUS-ul a plusat cu ieșirea de la guvernare. Așa i-o fi șoptit Macron lui Cioloș la ureche.

 

Surse din interiorul USR PLUS susțin că până la urmă au ajus la un fel de înțelegere, cităm „ A rămas că Dan Barna, în calitate de vicepremier, îi va cere socoteală premierului Cîțu în ședința de luni a coaliției, prima întâlnire între cele trei partide după dezvăluirile presei. Ce a făcut Barna? Abia a deschis gura, fiind repezit imediat de Cîțu. Problema e că imaginea proastă a guvernului afectează grav USR PLUS, după cum vedem în sondaje. Suntem la 12%”.

 

Așadar, până aici, partidul l-a delegat pe Barna să se ia de viața lui Cîțu. Ce o fi întrebat Barna? Dacă l-a durut capul pe Cîțu după beție? Dacă a fost mahmur alea două zile cât a stat la „ răcorică”?

 

Ei bine, surse din PNL confirmă că Barna s-a dus ca un haștagist umflat, cităm „ Barna l-a întrebat pe Cîțu abia pe final ( de ședință – N.R .) când va da toate explicațiile despre incidentul din SUA, iar Cîțu i-a răspuns sec, pe sub ochelari, că a spus tot ce avea de spus. Și Barna a tăcut”.

 

( Citește și – S-a trezit USR PLUS în plină caniculă – )

 

Concluzie intermediară. „ Am vrut dar nu s-a putut”. Ce i-a dat cu tifla Cîțu! Adică ce vrei mă, tu, Barna să afli de la mine? Tu cu partidul tău de molâi.

 

În interiorul USR PLUS se observă că diferențele dintre Cioloș și Barna sunt tot mai vizibile. Cioloș vorbește mereu de ieșirea de la guvernare, în timp ce Barna spune că trebuie să dovedim că sunt capabili să guverneze. Cioloș nu are nimic de pierdut dacă USR PLUS iese de la guvernare. În schimb, Barna, Ghinea și Drulă ar pierde „ puterea”.

 

Observăm că haștagismul ăsta e doar la nivel declarativ. La fel ca tot partidul.

 

Bine…la fel cum a fost întotdeauna.

 

Dan VÂJU

 

#InformatiaBrasovului

 

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *