USRPLUS – Hipsereală cu tupeu. „ O Românie fără hoție” a fost doar un slogan electoral

În ultima vreme nu e zi lăsată de la Dumnezeu în care USRPLUS să nu ne arate cum e cu călcatul în strachini. Fie că e vorba de declarații iresponsabile, fie că ascund ca pisica în nisip câte una făcută de te apucă toate alea, în ultima vreme au ajuns campioni la dat cu tesla în ..oaie. Să vorbim de imaturitate politică? De responsabilitate față de votant? De asumare a responsabilității? De unde atâtea pretenții.

Ultima pățanie USRPLUS-istă de la Brașov sună cam așa. O asociație, AMURAL pe numele ei a deschis un muzeu în catacombele curățate de Scripcaru anul trecut în precampania electorală. Hipstereală corectă pe barosăneală cum le place la USRPLUS-iști! Că e „ frumi” să faci chestii de science-fiction cu proiecții de ultimă tehnologie în catacombe, că vin turiștii și au cu ce se mai clăti pe la ochișori. Și emană și o energie pozitivă. Oameni faini și situații faine.

( Citește și – USR PLUS – Paradoxul trotinetei și călcatul pe iarbă – https://bit.ly/2W0q9W9 )

Nici prin vise nu visam că oamenii ăia de la Asociația AMURAL au intrat acolo și au amenajat catacombele pe ochii frumoși. La marea combinație pe promisiune! Totuși, e în văzul lumii, se taie bilete la intrare, se încasează niște bani. Adică muzeul a fost deschis acum câteva luni pe promisiuni și pe barba cui? A lui Coliban, că doar el e primar? Sau pe „barba” lui Flavia Boghiu, viceprimar, că doar ea se ocupă de cultură pe la Primăria Brașov?

Pe promisiuni, zic, și la marea combinație, pentru că nu există nici un contract de închiriere, de concesionare, de predare a spațiului pentru folosința asociației. Măcar un bon de inventar, un proces verbal, ceva. NIMIC! Sau stai așa că la ăștia merge pe „ dispoziții verbale”!

Care va să zică, Asociația AMURAL a intrat în spațiul respectiv pe baza a faptului că au avut cheia de la intrare, funcționează acolo fără nici o jenă și autorizație, și nimeni, dar nimeni nu s-a gândit să-i controleze. Să le scoată un „Z”-et de casa de marcat, să verifice dacă angajații au forme legale, dacă au semnat SSM-ul și PSI-ul. Chestii uzuale pentru agenții economici. Parcă erau invizibili!

Chiar n-a venit nimeni, de la nici o instituție a statului abilitate să controleze ca să-i întrebe de sănătate? Așa cum bântuie toată ziua pe la cârciumile din Centrul Vechi?

Mai mult decât atât, madam Boghiu, cunoscând faptul că ce se întâmplă acolo e cam ilegal , merge la inaugurarea muzeului, cu presa după ea, face poze, dă declarații, se bate cu pumnul în piept că ce frumos și culturalizat e orașul de la poalele Tâmpei, care trecea printr-o criză culturală de „ varză murată” conform spuselor consilierei primarului Nico C. Cârjan.

De situația acestui muzeu s-au sesizat prima dată consilierii locali ai PSD, care au solicitat documente care să justifice baza legală a folosinței respectivului spațiu. Pe bună dreptate. Și au primit „ dispoziții verbale”, adică bezelle din vârful buzișoarelor de viceprimăriță haștagistă.

Până ieri la ședința Consiliului Local Brașov, când pe ordinea de zi, trotinetiștii din dotare au scos din tolbă un proiect de hotărâre, pentru a supune la vot parteneriatul dintre Primăria lui Coliban și Asociația AMURAL care taie bilete la muzeul de după ziduri.

( Citește și – S-a umflat haștagismul în USR PLUS. Bine, s-a umflat cam degeaba – https://bit.ly/3iRm0g9 )

Adică până acum au stat în concubinaj, și s-au pupat pe promisiuni, acum „ fac acte” că sare PSD-ul de cwr în sus. Și poate le vine vreo idee ăstaora de la PSD să se înțeleagă cu PNL-ul și să ne facă figura „ Ghișe”.

Și cu toată opoziția din Consiliul Local, parteneriatul a trecut.

Măi băieți, măi hipserași tomnatici, măi trotinetiștilor, păi din ăstea făcea Georgel fără număr.

Voi? Ce faceți? Puneți și serie lângă număr? Ați început să luați meditații de la maestrul combinațiilor?

Doamna „ Cultură” Flavia, nici nu s-a uscat cerneala pe contractul tău de muncă din primărie și ne-am apucăm să facem treabă la marea „ combinație”? La umbra partidului? Pe banii brașovenilor?

Cum ar zice un mare clasic în viață, Sasul Somnorilă – „ GHINION”.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

https://bit.ly/3k8dN6D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *