Coliban pupă CIUMA ROȘIE ? ( SURSE )

Ce mai vorbește lumea cu pretenții de la viață prin târg. Păi cică Coliban ( USRPLUS ) l-a scos la o cafea pe o terasă din apropierea primăriei pe Sebastian Rusu ( PNL ) pentru o discuție ca de la bărbat la bărbat, față în față și asumată. Nimic suspect, și chiar de bun augur aș spune eu având în vedere alianța. Alianță încercată greu mai nou de postările unui anumit membru USRPLUS, vuvuzelă de marcă, care s-a trezit să-l ia pe viceprimar la „ 11 metri” acum o lună când acesta era în concediu. Că e vina lui că aia, că e vina lui că aia. Pe scurt, Sebastian Rusu după spusele celui ce a postat e omul-sabotaj din primărie, și de aia n-are „ ursul coadă” că nu-și face treaba. Replica a venit dur din partea PNL-ului în cadrul unei conferințe de presă unde actualul viceprimar a arătat schematic, cu subiect și predicat, unde sunt problemele în administrația brașoveană, și mai ales cine ( USRPLUS ) le provoacă. Și mai ales cum le provoacă. Practic prin discomunicare și nerespectarea ierarhiei și a priorităților.

Mai clar spus, Sebastian Rusu respectă principiile administrative și înțelege și respecta principiile ierarhice, în timp ce Coliban acționează haotic și impulsiv. Adică dă în cap managementului administrativ.

 

( Jurnalul lui Alien – Cap.9 – 23 August < Pamflet > – )

 

Cafeaua respectivă se dorea o cafea de reconciliere și armistițiu cu scopul de a oferi brașovenilor o bună administrație. Nu am aflat și concluziile discuției, dar bănuiesc că au ajuns la o oarecare înțelegere.

Sau cel puțin așa speram până am aflat că fix în ziua următoare, fix la aceeași terasă, Coliban s-a întâlnit nici mai mult, nici mai puțin cu Marius Dunca ( PSD ) aka. #ciumarosie.

Îmi e clar ce s-ar fi discutat acolo. Un fel de back-up, soluție de rezervă, prin care USRPLUS încearcă formarea unei alianțe pe sub masă cu PSD. Da, exact cu ăia pe care i-au înjurat cu patos timp de patru ani în stradă.

Gurile informate spun că PSD-ul ar fi cerut nici mai mult, nici mai puțin decât postul Flaviei Boghiu pentru Lucian Pătrașcu, actual consilier local, vârful de lance al PSD, personaj care se vrea candidat, și de ce nu, viitor primar al urbei după alegerile din 2024 din partea PSD

Concluzie intermediară. Omul politic Coliban încercă să joace poker. La două capete. Aici l-au adus erorile de administrație comise de el și de USRPLUS, și respecatrea alianței cu PNL-ul pe sărite. Și mai vorbim și de confuzia dintre activism și politică, nepriceperea crasă de a jongla în jungla birocratică, incapacitatea decizională, proasta și incompleta informare a publicului, răzbunări ieftine ,instinctive și execuții la adresa membrilor de marcă ai partidului. Exact ca la grupa mică de la grădiniță.

( Citește și – Liniște și răbdare! Avem turiști de weekend – )

Adică face exact opusul a ce e necesar să facă. Și asta, cel puțin la Brașov va conduce la dezastru pentru USRPLUS la următoarele alegeri.

De unde venise pe „ cai mari” anul trecut în septembrie, legitimat de votul brașovenilor, călare pe un val de simpatie, văzut ca salvatorul orașului, s-a dovedit foarte rapid ca fiind o alegere neinspirată, incapabilă de a se mobiliza la nivelul cerințelor funcției.

Constat cu foarte mari regrete că Allen Coliba a fost la „ mustață” de a scrie istorie în politica locală, atât el și partidul având o șansă rară de a propulsa orașul aflat la acel moment sub asediul anumitor grupuri de interese.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *