USRPLUS, oameni noi cu apucături vechi

Nu m-am prea iubit cu PNL-ul la Brașov de când au fuzionat cu PD-L -ul. Pentru că Scripcaru nu era pe aceeași pagină cu Brătianu. Și pentru jocurile politice în care implicarea PNL-ului la Brașov nu a fost absolut deloc demnă, sub bagheta profesorului de sport „ patru mandate” la Primăria Brașov. Și pentru că PNL-ul l-a acceptat cu scrâșniri de dinți să candideze. Principiile au fost date la o parte, bezna rațiunii a domnit peste Brașov. Probabil calculul hârtiei arăta într-un fel și partidul nu aveau cum să-l taie de la porție pe domn profesor care a fost „ om” cu multă lume, reușind genial să creeze o rețea de interese aproape perfectă.. După ce a ratat un nou mandat cu surle și trâmbițe, partidul a scos cadre noi pe teren, și i-au retras „ acreditările” lui George Scripcaru, marginalizându-l. Și remarc că partidul, cel puțin la Brașov e într-un plin proces de metamorfozare și recalibrare. Au băgat în față oameni noi cu competențe noi. Foarte bine pentru cetățean.

( Citește și – Flavia o arde din nou patetic în scris – )

Să revenim la zilele noastre. Situațiile acum sunt de altă natură. Conjunctura a făcut ca USRPLUS și PNL să stea într-o alianță de complezență la Brașov. Și rolurile s-au inversat. De unde te-ai fi așteptat ca PNL să fie „ omul negru”, uite că nu-i așa. Administrația USRPLUS o dă din șanț în gard precum un intoxicat cu etanol ( om beat criță în termeni populari ), ajungând să facă exact ce reclama la fosta administrație. Lucruri pe marginea legilor, pe sub legi și peste legi. Pentru că au câștigat cursa electorală pe un val de simpatie ( pentru ei ) și ură pentru fosta administrație, au intrat cu aroganța în rolurile de primar, viceprimar și consilieri locali, ajungând finalmente să își rupă gâtul pe fondul incapacităților crâncene de management și comprehensiune a unor fenomene politice și administrative simple. Ceea ce este rău pentru cetățean.

Și afacerea AMURAL care a ajuns la faza de plângeri la DNA vine să completeze magistral lipsa de maturitate de orice fel a potentaților USRPLUS ai zilei.

( Citește și – Măcar avem o minte limpede în administrația orașului – )

Mai jos aveți comunicatul de presă emis de către Organizația PNL a Municipiului Brașov

 

„Comunicat de presă

Organizația municipală a PNL Brașov, prin consilierii liberali din cadrul Consiliului Municipal Brașov, se distanțează de declarațiile viciate și autovictimizatoare făcute de doamna viceprimar Flavia Boghiu în problema administrării fără respectarea legii a catacombelor Brașovului de către Asociația Amural.

În locul unor explicații pertinente și a recunoașterii publice a responsabilității faptelor, doamna viceprimar Boghiu a ales calea transmiterii unui comunicat de presă ce prezintă o situație ce este departe de adevăr.

De fapt, realitatea este alta. Intoxicați de aburii unei aparente puteri dată de o relație apropiată cu doamna viceprimar Boghiu, reprezentanți ai Asociației Amural umblă toată ziua prin primăria Brașov, confundând instituția cu propriul sediu de ONG, și solicită prin diferite forme de presiune beneficii diverse (acces, chei, documente).

Relația anumitor persoane aflate vremelnic la vârful Primăriei Municipiului Brașov cu Asociația Amural a alunecat pe panta ilegalităților, iar consilierii PNL Brașov nu pot gira un astfel de comportament administrativ.

Pentru situația critică ce a dus inclusiv la plângeri penale nu sunt de vină decât cei ce au considerat că este mai avantajos pentru ei să ocolească legea, decât să o respecte. Nu știm dacă au făcut asta cu bună știință sau din lipsa pregătirii administrative, dar este o stare de fapt pe care nu putem să o acceptăm din partea unor parteneri ce au clamat mereu cinstea și corectitudinea.

Le comunicăm pe această cale brașovenilor că nu ne face plăcere să ieșim public cu un astfel de mesaj, dar am fost atacați constant de partenerii noștri locali din USR – PLUS pe diverse subiecte în mod direct sau prin tot felul consultanți și dorim să oferim un răspuns ferm.

În final îi spunem doamnei viceprimar Boghiu că este o diferența între un zâmbet și un rânjet. Primul îți dă o senzație de încredere în partenerul tău, iar cel din urmă te pune în gardă.

Organizația PNL Mun. Brașov”

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *