Bacău – Primarul municipiului i-a retras atribuţiile viceprimarului. Ambii sunt de la USRPLUS

Mă întreb când vedem figura asta și la Brașov, unde viceprimărița USRPLUS Flavia Boghiu a făcut și a desfăcut de a ajuns subiect de plângeri penale pe la DNA? Hai să-l vedem pe Allen Coliban cât e de tare, și ce forță și voință politică are USRPLUS.

( Citește și – ( SURSE ) – USRPLUS pregătește debarcarea Flaviei Boghiu din postul de viceprimar – )

Dar să revenim la războiul intestin de la Bacău. Viceprimarul municipiului Bacău, Cristian Ghingheş, a anunţat, marţi, că primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu i-a retras, „fără nicio explicaţie”, toate atribuţiile. Ambii edili sunt de la USR PLUS.

Și ca să nu se dezmintă de linia partidului, viceprimarul a scris pe Facebook că de mai multe luni este presat de edilul municipiului Bacău să demisioneze. Cităm – „ Cu părere de rău vă anunţ că de astăzi sunt viceprimar nud. Fără nicio explicaţie, fără niciun reproş sau sancţiune adusă activităţii mele, fără nicio discuţie prealabilă în coaliţie sau în cadrul USR PLUS, primarul Bacăului mi-a retras atribuţiile. Motivele din spatele dispoziţiei de astăzi a lui Lucian Daniel Stanciu Viziteu (pe care l-am ajutat în mod direct să ajungă primar toamna trecută) pot fi multe, le voi detalia pe larg în următoarele zile, dar cred că principalul este faptul că am refuzat să fac un pas în spate în beneficiul găştii lui Necula. De câteva luni bune, primarul Bacăului pune presiune fie să îmi dau demisia, fie să fiu demis astfel încât să mă schimbe din funcţia de viceprimar cu unul dintre oamenii de casă ai fostului primar trimis în judecată de DNA, asta în timp ce acelaşi fost primar a fost pus director interimar la Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) despre care în campanie le spuneam cetăţenilor că o desfiinţăm (…) Habar nu aveam că era un ultimatum ( demisia – nota redacției ) şi că la capătul acestei întrebări se află intenţia de a-mi retrage atribuţiile pe considerente strict politice. Asta după ce la începutul mandatului mi-a delegat atribuţii nediscutate iniţial, căci în campanie discutasem foarte clar că mă voi ocupa de învăţământ, tineret, urbanism şi mobilitate urbană, dar peste asta am trecut şi mi-am făcut treaba indiferent de sarcinile delegate”.Ce zice primarul USRPLUS? Păi zice că i-a retras atribuţiile viceprimarului Ghingheş „ca urmare a nerespectării angajamentelor pe care şi le-a luat când a ocupat această funcţie”.

( Citește și – Forumul Orașelor Verzi pe post de Cerbul de Aur? Unde e „ combinația” de partid? – )

Cităm de pe pagina de Facebook a primarului – „ Din păcate, domnul Ghingheş nu şi-a respectat atribuţiile de viceprimar, nu şi-a respectat cuvântul dat băcăuanilor, nu şi-a respectat cuvântul dat echipei din care face parte. (…) Decizia luată împreună cu colegii mei se bazează strict pe activitatea domnului Ghingheş. Decizia este una pur administrativă, fără nicio altă motivaţie. Îi înţeleg supărarea domnului Ghingheş, însă din păcate a avut 10 luni la dispoziţie pentru a arăta că îi pasă de problemele Bacăului”.

Viceprimarul a menţionat că nu va demisiona din funcţie şi va ataca în instanţă decizia edilului-şef.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *