Tanti Țurcan ( Ministrul Muncii ) – „ Se schimbă formula de calcul a pensiilor ”

Anunț cu bătaie lungă pentru că fiind în 2021, anunțul acestei schimbări va veni la începutul lui 2023. Tare sau ce? Deci în 2021 anunțăm că vom anunța la începutul lui 2023 formula de calcul a pensiilor. Na, citat, să nu avem discuții – „Se schimbă formula de calcul a pensiilor. O să anunțăm la începutul anului 2023. Vom ajunge la o formulă de calcul a pensiilor prin care pensiile mai mici să crească mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru cei care se pensionează. Este o schimbare fundamentală de calcul a pensiilor în România”.

 

( Citește și – Cîțu – „ Nu se poate să avem atâtea forţe de ordine, oameni sau instituţii care ar trebui să se ocupe să descopere aceste reţele şi aceste reţele să fie descoperite de un jurnalist”. – )

 

Adică declarația e făcută în avanpremieră, premiera anunțului făcându-se în 2023. Până atunci pensionarii pot crăpa liniștiți în sărăcie, cu gândul că Tanti Țurcan, șefa de la muncă n-are somn, gândindu-se la pensionari.

 

Ia să auzim ce ne mai pregătește. Cică pensiile mai mici vor crește mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru cei care se pensionează, și că este vorba de o „schimbare fundamentală de calcul a pensiilor în România”. Da, n-am înțeles nimic dar sunt convins că așa e. În continuare a mai anunțat bonificații pentru cei care optează să rămână în activitatea profesională după pensionare. Adică îți dăm de o ciorbă de ștevie dacă muncești până mori, în traducere liberă.

 

( Citește și – Tudose ( PSD, fost prim ministru ) – „ Factura casnică mare va veni cu încă un 0 la orice întreprindere, o să fie un dezastru din punct de vedere economic” – )

 

Că avem un sistem de pensii prost, se vede din satelit. Că pensionarii sunt o piatră de moară la gâtul oricărui guvern, simțim și asta zilnic. Că probabil generațiile născute între 1970 și 1990 vor munci până la moarte, și asta e plauzibil. Calculul morbid al guvernelor ne arată că după 40 – 45 de ani de muncă, pensionarul trebuie să mai trăiască maxim 10 ani, dacă nu, statul iese pe gaură cu pensia lui. Adică pensionarii care primesc mai mult de 10 ani pensie sunt un fel de asistați social, au întrecut limita pentru care au pus bani deoparte în timpul activității. De parcă statul ar fi un excepțional administrator de pensii.

 

Oricum de pensiile speciale nu se mai aude nimic. Echitatea socială n-a fost niciodată un principiu apropiat nici unui guvern postdecembrist.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *