Criză în coaliția guvernamentală. Cîțu execută cum vrea, când vrea și pe cine vrea, jucând o carte mare pentru el

Să analizăm un pic faptele, după care să încercăm o previziune. Ideea e că nemaifiind caniculă, odată cu începerea sesiunii parlamentare, viața politică a luat foc, că și așa începusem să ne obișnuim cu căldura.

Eu tot ziceam în prostia mea nesfârșită că guvernul Cîțu e ca un țarc în care PNL, USRPLUS și UDMR se tolerează reciproc și din când în când se încaieră. Și Iohannis păzește țarcul și îi mai desparte din când în când. Pe principiul că e rușinos că ne vede Europa. Nu țara, țara fiind niște mămăligari cu măselele cariate care nu înțeleg finețea demersului politicianist. Europa. Acolo îl mai doare pe Iohannis. Pentru că România a ajuns teren de joacă între Statele Unite, UK, Franța, Germania și cu voia dumneavoastră ultima pe listă, Rusia. Și trebuie să dăm bine în fața occidentului.

PSD-ul tace și se freacă pe burtă la umbra sondajelor care pentru el sunt în creștere. nici măcar bățul prin gard nu-l dai bagă.

( Citește și – Cîțu – „ Nu vom plafona prețurile. Vom compensa o parte din factură în această iarnă” – )

OUG-ul l-a introdus și l-a forțat în ședința de guvern așa cum un șmenar întorcea portofelul pe stradă. Imediat USRPLUS s-a inflamat rău de tot și a sărit afară din ședința de guvern, postând rapid pe Facebook că Cîțu e rău și face nasoale, și că ei, cei mai iubiți și curați fii ai poporului nu suportă duhoarea de șpagă de pe la nasurile lor finuțe, și nu tolerează comportamente golănești.

Mai pe seară iese Mutul Suprem la declarații, și sforâie un „ avem nevoie de dialog, cooperare și înțelegere între partide”, după care deranjat vizibil de venirea toamnei, a mai dat-o în va(xx)inări și alte somnambulisme, jurnaliștii având interzis la a pune întrebări. Îl doare și pe Iohannis exact mâine.

După intervenția lui Sasu’ , a mai fost un punct tare pe ordinea de zi, snowflakes-i de la USRPLUS văzându-l pe  Ministrul Justiției cum este aruncat de la conducerea ministerului ca o măsea stricată pe motiv că n-are bască și e din partidul greșit.

( Citește și – Cîțu – „ Nu se poate să avem atâtea forţe de ordine, oameni sau instituţii care ar trebui să se ocupe să descopere aceste reţele şi aceste reţele să fie descoperite de un jurnalist”. – )

După care au stat ei la USRPLUS, au cugetat și au zis că gata, retragem sprijinul politic, că Cîțu ne bate că suntem contra șpăgii date în teritoriu. Și că introducem moțiune de cenzură, demitem guvernul, după care mergem la consultări și facem noi pe dracu ghem. Gata, USRPLUS cere să se constate că nu mai e majoritate în coaliție, și cere negocieri și desemnarea unui nou premier. Dacă nu, vor merge pe cartea moțiunii de cenzură împreună cu AUR și PSD. Atitudine de pigmei care își arată puțele, fiind gata să dea bir cu fugiții.

Concluzionând, Cîțu are toate pârghiile să treacă programul, dar se rupe coaliția. Ori dacă nu se rupe și miniștrii USRPLUS rămân pe scaune, Cîțu a dat dat game-set-match ca în tenis. Rămâne și premier, se înscăunează și ca președinte PNL și le-a ars și una peste bot celor de la USRPLUS arătându-le cine e mascul alfa. Și Barna + Cioloș și-ar lua un mare zâââât!

Varianta unu. Șă zicem că se rupe coaliția. Se reface o coaliție pe sub masă cu PSD care sunt rupți în gură de foame, doi ani departe de guvernare la prețurile astea e complicat. Și USRPLUS rămâne pe dinafară la supt degetul și activism. Dacă mă întrebați pe mine, în nouă luni la guvernare sau administrație locală, de la USRPLUS s-au remarcat numai Drulă și Năsui, restul fiind vai de cwrul lor, oameni care n-au nici o legătură cu nimic. Deci nici o pierdere, poate vor rupe pisica în 2024. Poate….

( Citește și – Tudose ( PSD, fost prim ministru ) – „ Factura casnică mare va veni cu încă un 0 la orice întreprindere, o să fie un dezastru din punct de vedere economic” – )

Varianta doi. USRPLUS înghite broasca râioasă și vede partea plină a paharului. Și asta l-ar face pe Cîțu un fel de demiurg și i-ar netezi drumul spre Cotroceni în 2024. Iar USRPLUS s-ar duce direct după PNȚ.

Varianta trei. Anticipate. PSD și AUR vor face guvern, să vezi atunci distracție.

În orice caz, prea îl ține Iohannis strâns la piept pe Cîțu, și PSD-ul câștigă teren în orice variantă.

Vae victis!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *