Coliban – criză de leadership politic și de imagine

Deși a fost anunțat cu surle și trâmbițe, primul dădător de cep al Brașovului s-a dat…dispărut. Conform tradiției, primarul orașului era plimbat cu caleașca, desfunda butoiul de bere și asta dădea tonul distracției de Oktoberfest. Fostul edil nu rata astfel de ocazii. Nu rata să bage „ capul la poză”, mai ales în situații de acest gen când „ armele” sunt puse pe masă.

Coliban face din nou o greșeală atât politică, cât și de imagine. Bine, asta în cazul în care l-ar interesa atât politica cât și imaginea. Sau orice altceva decât..habar n-am că nu înțeleg care sunt interesele lui în legătură cu Brașovul.

( Citește și – Coliban ori e noul Scripcaru, ori ia meditații de la el –

Greșeală politică pentru că în orice situație de rahat te-ai afla, cu toate tunurile pe tine, fie din cauza situației administrative locale, fie din cauza situației politice încâlcite de pe plan național, nu ai nici o scuză, repet NICI O SCUZĂ, să apari cu ciocanul în mână în fața oamenilor și să dai cep la butoiul de bere.

Greșeală de imagine pentru că ce fel de leader intenționezi să fi când ți se oferă „ ciocanul autorității” și tu te dai fugit. Fugi de responsabilitate? Sau fugi de oameni. Sau ce naiba se află în căpuțul tău? Și mai pretinzi că ești leader-ul unei comunități. La care mai adaug și faptul că oamenii ăia care au băgat bani în treaba asta, care aduce un plus de imagine orașului de atâta amar de timp, aveau și ei nevoie de un sprijin dat fiind faptul că sunt vremuri tulburi și toți ne chinuim. Dar tu le-ai dat cu flit. Rușinică!

Dar nu e nici o problemă. A venit Adrian Veștea în locul tău. Și cred că alegerea ar fi fost mai inspirată dacă era luată de la început. Pentru că omul ăsta măcar poate să meargă cu fruntea sus în comunitate. Pentru că înțelege valoarea comunității și valoarea evenimentelor de acest tip. Pentru că spre deosebire de tine, Allen, omul ăsta are și identitate, și valori.

( Citește și – USRPLUS – Cum să te faci de tot rahatul în 3 pași simpli –   )

Și chiar dacă pe nedrept a fost folosit pe post de „ roată de rezervă”, pentru că tu te-ai dat dispărut ca măgarul în ceață, Adrian Veștea a pus nevoia comunității peste nevoia lui. Și a venit în locul tău.

Știi ce înseamnă asta? Asta înseamnă caracter. Și bun simț. Pentru că nu știu câți leaderi politici ar fi spus da, când a sunat telefonul cu rugămintea de a da „ cep” butoiului pentru că titularul a dat bir cu fugiții. Pentru că în politică, în cazul în care nu știai, amănuntele contează. Și asta demonstrează că tu ai înțeles fix nimic din tot ce înseamnă treaba asta.

 

Bravo Adrian Veștea!

 

Rușinică Allen Coliban!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Credit foto – https://transilvania365.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *