Barna & Cioloș învața USRPLUS-ul mantra „ Eu pup poala popii, popa pupă poala mea”. Repetată rapid

Și asta pentru că prinși în marasmul politicianismului, așa cum se face el aici la porțile Levantului, spălat cu apă din Dâmbovița, s-a umflat orzul în tot partidul și au început să măcăne. Și el, politicianismul alambicat marcă înregistrată în România, nu seamănă absolut deloc cu ăla de l-au învățat usereii de prin cărți. Pentru că aici s-a întâlnit estul cu vestul, ortodoxia cu catolicismul și latinitatea cu marea slavonă, și amalgamul rezultat e o struțo cămilă autistă și vegană care se hrănește cu mici de la Obor..

Manualele de marketing politic trebuie rescrise, cuprinzând în paginile lor un capitol special denumit România. Ca să citească și membri USRPLUS, ca să se mai destupe la creieraș.

( Citește și – Coliban – criză de leadership politic și de imagine – )

Să parcurgem firul epic. Barna din postura de vicepremier scoate puțulica din dotare la Cîțu, care oricum îl avea însemnat pe daiboj și se pregătea de ceva timp să i-o taie. Și ia tăiat-o, trimițându-l înapoi la partid și cu un șut în cwr. Barna & Cioloș s-au consultat ce s-au consultat, și înainte să o dea pe aia crâncenă, că gata, mergem la guvernare în coaliție dar vrem capul lui Cîțu pe tipsie, au aflat că Stelian de la justiție e șomer.

Și au ieșit în miez de noapte, dezgolinu-și pieptul și declarând război. Și moțiune de cenzură.

Și a doua zi s-au dus la PSD aka. #ciumarosie să-i convingă că Cîțu e dracul și satana, și că trebuie decapitat. Și PSD a zis pas, hai sictir, caută-mă când te sun eu. Trei ani în stradă în care USR a aclamat în termeni opuși cordialității activul PSD aflat la vedere cântăresc greu.

Și s-au dus la AUR să le promită o cununie de oportunitate, până trece moțiunea, pe motiv de puță mică și răzbunare cu limbă de moarte. Și au legitimat un partid extremist, despre care spuneau că e vai și-amar de el și că n-are ce căuta prin parlament. Tandea cu Mandea au semnat împreună o moțiune de cenzură, care valorează extrem de mult pentru AUR la capitolul legitimitate politică, demonstrând că îți poți face treaba cu el la necaz, și care valorează ca dezastru pentru USRPLUS.

( Citește și – Coliban ori e noul Scripcaru, ori ia meditații de la el – )

Între timp, Cîțu n-a dormit, a trecut prin ordonanța de urgență programul Anghel Saligny, cunoscut sub denumirea de bani pentru partid. Mai puțin pentru popor, și mai mult pentru partid. „ Să fie primit, coane, și La Mulți Ani !” a strigat activul. Le-a scos Cîțu foamea din mațe la toți primari lor. Foamea din mațe, că aia din suflet nu le-o scoate nimeni. Care suflet?

După care iese Iohannis, somnambulul de serviciu și zice pe Facebook că USRPLUS a făcut-o de oaie, s-a asociat cu AUR, și că nu e bine, că nu respectă valorile occidentale, și că s-a asociat cu un partid cu valori antagonice.

Și apare și Madam de Sârman Cour, aka. Firea și spune că PSD-ul nu votează moțiunea USRPLUS – AUR, pentru că PSD-ul nu participă la „ mascarade”. Adică m.UE și la gară USRPLUS.

Concluzii. Mutannis a considerat întotdeauna USRPLUS ca masă de manevră. Masă de manevră destinată să-l ajute pe Cîțu, pupilul lui, mâna cu care face România prosperă în fața occidentului. A acceptat inclusiv să le dea și șase ministere, cele mai bănoase, și vicepremier, pe Barna. Așa de probă, să vadă și USRPLUS cum e la guvernare. Și USRPLUS și-a luat-o în cap și au ieșit la bătaie, pe mână cu AUR.

( Citește și – Protest contra administrației Coliban de la Primăria Brașov – „ …dorim doar sa tragem un semnal de alarma pentru ca electoratul sa înțeleagă faptul ca nu întotdeauna înlocuirea unui hoț cu un prost este benefică”. – )

În altă ordine de idei, e limpede că Cîțu nu va pleca de la Victoria. Pentru că PSD-ul nu va vota vreo moțiune de cenzură. În primul rând pentru că primarii lor vor avea acces la fondurile Anghel Saligny, și în al doilea rând pentru că ei văd 2024 anul în care pe fondul erodării PNL la guvernare, vor face niște cifre la alegeri de vor face singuri guvern. Așa că le convine să ajute PNL-ul pe sub masă și pe ușa din dos.

În același timp, acțiunea de discreditate a USRPLUS a dat roade. În loc să demisioneze din guvern și să se retragă ordonat în opoziție, dând și o declarație seacă prin care să spună că Cîțu nu respectă valorile alianței de guvernare, au dansat în cwrul gol pe peste tot, umplându-se de penibil în fața țării și a propriului electorat. Mai rad așa apucături descreierate. Cuplul Barna – Cioloș au dat o lovitură impardonabilă de imagine propriului partid.

Așadar, Barna & Cioloș aflați într-un rush de adrenalină, își învață propriul partid următoarea mantră – „ Eu pup poala popii, popa pupă poala mea”. Hai băieți, repetați asta rapid și cu voce tare.

 

Dan VÂJU

#InformataiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *