De ce se ferește Coliban de presă? Face exact ca mentorul lui politic, Scripcaru?

Și mai mult decât atât comunică cu presa prin două modalități. Prima e prin comunicatele de presă ale Primăriei Brașov. A doua modalitate e Facebook-ul.

Dar niciodată față în față! E drept, săptămânal convoacă conferințe de presă pe teme diferite, dar tot timpul evită confruntarea directă. E maestru al eschivelor.

Probabil e fan „ Paraziții”, și i-a rămas în căpuț versul ăla, cităm „ Viața e un meci / La categoria grea / Cea mai bună lovitură / Rămâne eschiva ”.

Comportamentul lui este identic cu cel a lui George Scripcaru, edilul de tristă amintire pe care urbea în deplânge acum cu multă jale, amintind oricui vrea să asculte că deși „ a furat, dar a și făcut” ( citat din înțelepciunea urbanistică ), autobuzele veneau la timp, rahații de câine erau măturați, și din sensurile giratorii rânjeau cu iz de profituri grase, panseluțele. Da, Scripcaru ar fi făcut totul la de zece ori prețul. Lucru pe care actuala administrație, venită pe un val de simpatie, evită să-l demonstreze. Din prostie sau reavoință.

( Citește și – Evident, câștigătorul etapei este #ciumarosie – )

În fine, discutam despre altceva. Și anume de evitarea presei. George Scripcaru se ferea cu groază să răspundă jurnaliștilor. Pentru că în primul rând posedă un bagaj lingvistic limitat, și un discurs dezlânat. Și în al doilea rând pentru că la întrebări incomode nu răspundea. Ca atare a găsit de cuviință să bage mâna adânc în buzunarele diferitelor companii, și a cumpărat frumos pe contract, factură și chitanță de publicitate orientarea politicilor editoriale ale publicațiilor, spre lucrurile pozitive din urbe. Ziarele în tratau ca și cum ar fi fost inexistent. Și anonimatul face bine când ocultezi.

Allen Coliban , la fel ca și tătucul lui politic, George Scripcaru, se ferește de presă ca de necuratul. Pentru că deși posedă un vocabular elaborat, și aproximează cu succes știința discursului, la el se potrivește citatul din înțelepciune urbanistică „ n-a furat dar nici n-a făcut”.

Pentru că odată ajuns pe scaunul de primar, a realizat că are nevoie să seducă presa dedulcită la contracte de publicictate. Și s-a gândit că nu e cazul, și că poate trece ca tânăr frumos și liber, peste asta, pentru că urbea e cu el. Și ar fi sedus presa dacă s-ar fi apucat temeinic de treabă, așa cum amenința în primele live-uri de pe Facebook.

Dar aici vine marea durere. Că „ n-a făcut”. Și „ n-a făcut” mai nimic, a dat-o numai în deliruri și proiecte utopice, a blocat instituțional primăria, și în general cam tot ce scoate pe gură sau din pix, contravine contractului social. Și în plus evită cu obstinență presa, care sesizând jocul lui descentrat, în urcă pe toți pereții de pe Facebook.

( Citește și – Barna & Cioloș învața USRPLUS-ul mantra „ Eu pup poala popii, popa pupă poala mea”. Repetată rapid – )

Politica presupune să te uiți în ochii cetățeanului și să intuiești nevoile lui. După care să planifici această raportare la stradă, pentru a aduce din punct de vedere social plusul de care cetățeanul are nevoie. Și nu trebuie să ai doctorate pe la Cambridge în științe sociale pentru a face asta. Ai nevoie doar de o decodare corectă și coerentă a realității, precum și un grad de inteligență emoțională . La care, onor, domnul primar e cam repetent. Și știindu-se incoerent, evită să dea ochii cu presa, ca să explice ce încearcă să facă.

 

Allen, degeaba postezi obsesiv pe Facebook. Pentru că noi, ăștia care le știm cu pixul, citim printre rândurile postărilor tale și îți vedem carențele. Și te penalizăm.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *