Evident, câștigătorul etapei este #ciumarosie

Încerc să nu vă plictisesc, dar eu am spus de la începutul crizei că Ciolacu se ține de mânuță cu Cîțu pe sub masă. Și că USRPLUS mai bine depunea mandatele din start, fără gargară și miorlăieli pe la ușa PSD-ului și fără legitimarea AUR-ului.

Ar fi putut fi băieți deștepți cu c..ie, să se ridice în picioare în ședința de guvern și să spună că nu se asociază cu astfel de practici. Și să le ureze tradiționalul „ Hai sictir” partenerilor de coaliție în timp ce mergeau spre opoziție. Dar…slabă prestație, târzie demisie. Masculii alfa din fruntea partidului sunt mai degrabă niște băieței isterici și frustrați. Ca tot partidul.

( Citește și – Barna & Cioloș învața USRPLUS-ul mantra „ Eu pup poala popii, popa pupă poala mea”. Repetată rapid – )

Acum urmează runde grele de negocieri între vechi tovarăși de combinații. Deja Câțu și Ciolacu tranșează PNDL 3, urmând să-și fericească partidele cu o nouă rundă de supt de la buget, acompaniați de rânjetul lui Iohannis, care a vrut cu USRPLUS, dar n-a putut. Că așa e în tenis!

USRPLUS va trece printr-un proces de lupte intestine, în care își vor da în cap cu tot ce au la îndemână. Va avea loc un proces de tranziție cu iz de reanimare, pentru că au demonstrat că sunt nefrecventabili, ceea ce e bine, pisica trebuie ruptă, avem și noi românii dreptul la o viață politică cât de cât normală. Și joc de glezne în opoziție. Drum bun, visul frumos s-a terminat.

PSD aka. #ciumarosie cade în picioare, chiar mai bine decât dacă ar fi fost la guvernare. Că e mai dulce mulsul din opoziția mascată. Aduce și bani, și creștere în ochii electoratului. A împușcat doi iepuri deodată.

AUR rămâne la stadiul de lătrat la lună, având acum în portofoliu și noaptea de neuitat cu „ virgina” USRPLUS.

( Citește și – Coliban – criză de leadership politic și de imagine – )

Și PNL? PNL-ul n-a dat cioara din mână pentru porumbelul de pe gard. Cîțu n-are nevoie să facă vara sanie și iarna căruță. Are nevoie să preia șefia PNL, să rămână la Palatul Victoria, și să candideze la președinția României în 2024. A refuzat dezvoltarea României pentru gloria personală. Ăsta e personajul, noi să fim sănătoși.

Pentru că ce să vezi, cu Cîțu, fără Cîțu, cu Iohannis, fără Iohannis sau cu Ciolacu, România merge în aceeași direcție. Independentă de voința poporului. Fie că vrem, fie că nu vrem, traseul a fost proiectat cu mult timp înainte ca noi, pulimea, să realizăm. E doar o chestiune de timp să ajungem acolo unde vor alți.

Ne-om descurca cumva.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Facebook #catalinbadulescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *