Ctitorii mărețe ale administrației Coliban

După cum ne-am obișnuit, administrarea Brașovului se face modern, pe Facebook. Și ce-mi văd ochișorii ieri pe Facebook? Imagini cu primar fericit. Cu Coliban Inaugurator.

A inaugurat fostul și actualul cinematograf Astra. A dat „ cep” la Alpin Film Festival. Foarte bine și frumi am fi tentați să spunem.

Dar…

Că aici mă omoară durerea de spate, ca să nu spun alt loc dureros al corpului uman.

Că așa s-a întâmplat și cu pasajul Fartec. Altă durere. De măsele de data asta.

Și spun și de ce. Că concluzia nu „ coafează” pe nimeni.

( Citește și – De ce se ferește Coliban de presă? Face exact ca mentorul lui politic, Scripcaru? – https://bit.ly/3BEJk7w )

Înțeleg povestea meșterului Manole, în special partea cu „ ce făcea ziua se dărâma noaptea”. Că așa e pe la noi pe la Românica, tragem de ele de ni se face rău. Paradoxul și fatalitatea merg voios de mână prin viață. Prin viața noastră. Ba n-avem din aia, ba n-avem din aia, ba n-avem chef, ba naiba știe ce, băgăm piciorul în accelerație doar în campania electorală.

Și de ce spun asta? Pentru că fostul edil a tras de podul ăla, și mai trăgea de el încă dacă era primar. Și de cinematografe. Pentru că se scurgeau pe acolo o grămadă de bani. Aș fi curios să văd devizele și să să fac auditul lucrărilor.

A venit Coliban, a făcut hocus pocus și în câteva multe luni se poate circula pe pod și vedea filme la cinematograf. Și mai avem puțin și redenumim pasajul. O să-i spune pasajul Coliban. Și cinematograful Astra. Și pe ăsta o să-l botezăm Cinematograful Coliban 1. Că cinematograful Popular va fi Coliban 2. Și ne va stinge setea de cultură. Și foamea.

Sau Coliban The Savior! Ne-a salvat de…habar n-am. Probabil de noi înșine. Pentru că Georgel i-a lăsat un oraș la cheie. Și rețele de interese tot la cheie. Marile lucrări trebuiau să producă. Și să nu se finalizeze decât în prag de campanii electorale. Ca să vadă pulimea ce bine și frumi e la Brașov. Și mirodenia să curgă spre destinații cunoscute.

Și a venit Coliban ca să strice socoteala. Și să se împăuneze. Nu că n-ar avea dreptul, dar deocamdată e la pitici. Și le face cu jena ăluia care deranjează. Pentru că știe ce hău e prin devizele lucrărilor neterminate de Georgel. Și ca într-o poveste ocultă, ține pentru el hăul ăsta. Și-l macină pe la mațe.

( Citește și – Evident, câștigătorul etapei este #ciumarosie https://bit.ly/2WXgQqi )

Bagă sub preș hăul ăsta ca să nu iasă pe stradă, că ne-am minuna cu toții când vom vedea că orice treabă a costat bugetul orașului prețul ei în aur. Și problema e că Allen n-a deschis gura la timp, să povestească. A tăcut strategic, nereușind să ia o hotărâre în această privință. A amânat-o până se face că a uitat de ea.

Ăsta ar fi motivul pentru care nu apare public rezultatul auditului comandat în iarnă. Pentru că l-ar obliga pe Allen să ia măsuri. Drastice. Și să condamne public niște lucruri și niște oameni. Și ar ieși scandal. Și el nu prea știe cu scandalul, că e mai slab de înger. Și preferă să-l acopere pe Georgel, și să o lase nelămurită. Bine că e vie.

De aia cred eu că s-au înțeles pe sub masă. Unul tace și acoperă ce a găsit, celelalt mai indică din când în când ce și cum se face. Cuplu de poveste din orașul de poveste.

Allen e pupilul lui Georgel. Ăla pe care Georgel nu l-a dorit niciodată, doar s-a trezit cu el în brațe. Să le fie de bine.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

https://bit.ly/3BWaWoV

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *