Ce facem de FOV ? Ne blestemăm zilele în trafic

Administrația Coliban de la primăria Brașovului, având o gândire strategică vecină cu genialitatea a blocat niște benzi de circulație și niște străzi din Centru Vechi, uite așa de al dracului și de șmecher. Că doar și-au luat primăria înapoi, și acum ne trage niște scuipați metafizici în ochișori. Ia să auzim ce ne-a declarat demisionara – nedemisonară Nico C. Cârjan aka. „ varză murată” la întrebarea legitimă pusă de un jurnalist din Brașov. Jurnalist adevărat, nu părerolog ca mine ( Să trăiești Maestre! ). Întrebare „ Deci vineri răsare și duminică e tăiată ( pădurea urbană dintre Colegiul Unirea și Prefectura Brașov – N.R. ) . Și pentru acest demers circulație este oprită pe acea stradă ( tronsonul dintre magaznul Star și Modarom – N.R. )începând de luni ? Ca să nu pun cine știe ce prostii în ziar…”.

 

Și aici vine genialitatea răspunsului dat de către Nico C. Cârjan „ Activitatile Street Delivery incep vineri. Am decis inchiderea strazii cu cateva zile inainte pentru a reusi sa eliberam parcarile, pentru ca rezidentii de pe Postavarului sa nu fie luati prin surprindere si pentru ca oamenii sa stie inca din timpul saptamanii de inchiderea acestei strazi, deci pe weekend sa isi fi reconfigurat deja traseele incat sa nu mearga acolo ” .

 

 

( Citește și – Allen, cei care îți vor pomeni cu conotație negativă pe tine și neamurile tale de pe linie maternă în trafic până duminică inclusiv, te salută! – https://bit.ly/3haVv4b )

 

WHAT? Adică ți-o dăm din timp ca să te obișnuiești cu ideea? Dar cu sutele de litri de combustibil cu care alimentăm mașinile care produc, oare nu produc poluare. Mașinile ălea care în loc să o ia spre Bartolomeu pe lângă Prefectură, se duc pe la mama dracului? Aud?

 

Ecologie pe pâine! La care adaug desființarea câtorva zeci de locuri de parcare. E drept temporar.

 

Întreb și eu, de ce nu ați blocat de exemplu strada dintre Parcul Central și Primăria Brașov. Și parcarea din jurul Primăriei Brașov? Sau nu aveați unde parca mașinile când veniți la job. Job care presupune că ne faceți viața mai ușoară, nouă, locuitorilor urbei. Mai ușoară, am spus/scris, nu mai grea.

 

În altă ordine de idei, a cui a fost ideea aia genială de a pune cortul pe terenul de sport de la Colegiul Șaguna? Mai dăm și bani pe cort. Normal, de la buget. Și mai tufem și circulația în Centrul Vechi. Nu putea conferința asta să se țină, de exemplu la Sala Sporturilor? Sau pe sub Tâmpa, unde nu deranja pe nimeni? Pe bune, primul șagunist al urbei nu se poate simți bine decât pe terenul de sport de la Șaguna?

 

Oare Poiana Brașov nu era mai potrivită pentru Forumul Orașelor Verzi?  Sau măcar puteați vorbi cu Macedonschi care are cortul gata instalat pentru Oktoberfest, vă găzduia el pentru câteva ore cât ține minunata voastră conferință.

 

Dar nu ieșea mult, mult mai ieftin dacă ați fi ținut conferința online? Că tot sunteți voi, ăștia de la USRPLUS leșinați după telemuncă? Toată ziua numai cu telemunca în gură sunteți.

 

Trecem și peste asta. Că doar l-am avut pe Scripcaru primar și suntem obișnuiți să luptăm din tranșee cu tot felul de personaje care ajung să administreze orașul.

 

Și ne vedem pe 15 septembrie la protest la primărie.

 

Chiar, ceva sugestii, cum să scriu pe pancartă „ Cuie Moliban” sau „ Auie Malen”? Cum sună mai bine?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Postare Facebook – Șerban Șovăială

https://bit.ly/2VpTN7c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *