FOV – discuții sterile, miorlăieli patetice și trafic auto de coșmar

Binefacerile erei Coliban. Progresism pe blat de pizza, că pâinea a început să ne pută, doar am devenit globaliști.

Și globaliștii sunt cu ecologia în gură de dimineața până seara. Visul lor de aur e tramvaiul, bicicleta și trotineta, huo traficul auto.

Mie îmi este clar faptul că în viitor traficul auto trebuie diminuat și soluțiile de mobilitate la comun trebuie să fie regula. Sunt sută la sută de acord cu această strategie de a avea acces la aer curat și creșterea calității vieții în orașe. Sunt de acord că epoca automobilului personal pe combustibili fosili, apune. Motivele le cunoaștem toți, nu putem ocoli cu ipocrizie ceea ce este evident.

( Citește și – Ce facem de FOV ? Ne blestemăm zilele în trafic – )

Dar ( că aici este durerea mare ) îmi este imposibil să înțeleg de ce TREBUIE blocat în acest mod circulația în Brașov pentru forumul vieții. Participanții la forum, cei care stăteau în cortul de pe terenul de sport de la Colegiul Șaguna, nu vedeau șirurile de mașini și autobuze care stăteau în coloane interminabile pe tot parcursul zilei, și toate astea pentru că au primit drept ofrandă o bandă de circulație blocată? Adică o ard pe ipocrizie la fel ca Coliban?

În plus, îmi este greu să înțeleg reacția consilierilor locali care, deși au luat poziție pe rând contra măsurilor aberante de gâtuire a circulației, nu au convocat o ședință „ de îndată” pentru a corecta derapajele Colibanistice. Au lăsat- așa în dorul furiei publice și la dispoziția comentariilor pro și contra de pe Facebook.

Nu sunt adeptul politicilor publice îndesate cu pumnul pe gâtul oamenilor, pentru că consider asta un afront adus semenilor tăi. Dacă administrația orașului consideră îndemnul „ Iubește-ți aproapele ” ca fiind fundamentală pentru dezvoltarea socială în societăți ce se bazează eminamente pe cultura creștină, acest îndemn nu se vede. Se văd doar fețele schimonosite ale oamenilor din trafic al căror singur păcat e acela că preferă și își permit confortul unei mașini personale, în dauna mersului pe jos sau plimbărilor cu autobuzul. Și care au avut ghinionul să-și programeze drumuri prin centrul orașului.

Pentru că ei sunt dușmanii lui Coliban. Și au fost și dușmani ai lui Scripcaru. Și Scripcaru a plecat de la primărie. Și aici vreau să subliniez faptul că într-adevar, Coliban ia meditații de la Scripcaru. De parcă spiritul lui Scripcaru s-a imprimat în zidurile instituției și influențează deciziile noului viitor fost primar de tristă amintite, Allen Coliban. George Scripcaru pe care nimeni nu avea curajul să-l contrazică. Și care făcea tot ce îi trecea prin cap, când îi trecea prin cap. În dauna cetățeanului obișnuit.

( Citește și – Pohta ce-a pohtit-o Coliban – )

Sunt profund scârbit și dezamăgit de administrația orașului Brașov. La fel ca majoritatea cetățenilor care cer din ce în ce mai vocal socoteală. Și care sunt convins că vor ieși la proteste.

Mă tem să nu le treacă prin cap să facă și vreun forum LGBTQ. Să vedem atunci pe unde mai scoatem cămașa, mă rog, chilotul.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *