Brașovul Verde userist în cor de claxoane și înjurături

Pentru că organizatorii au blocat o bandă de circulație în Centrul Vechi, obligând șoferii să piardă zeci de minute în trafic. Un capriciu pueril, cu iz de răzbunare pe locuitorii orașului, a căror singură vină e că au mașină și sunt șoferi.

Avem nevoie de forumuri pe teme ecologice, însoțite de o suită de evenimente adiacente? Avem, fără doar și poate. Avem nevoie de discuții serioase, cu cărțile pe masă de unde să răsară idei. Și de unde să se contureze o serie de strategii din care să rezulte un aer mai curat, o diminuare a consumului de plastic, o creștere a volumului reciclării.

Pentru că românul nu este ecologist! Și asta pentru că nu e educat în acest sens. Și pentru că mai e și nepăsător la problema asta. Și pentru că e sărac. Și aici, în România, sărăcia nu e sinonimă cu ecologia. Mărturie stau miile de PET-uri ca sunt scoase din păduri și râuri.

( Citește și – FOV – discuții sterile, miorlăieli patetice și trafic auto de coșmar – https://bit.ly/3C0EK3x )

Educația este foarte importantă. Știu, durează și costă mult. Degeaba au guvernanții noștri pretenții, dat fiind faptul că au jurat cu mâna pe inimă că vom recicla, când la capitolul educație ecologică stăm prost. E ca și cum ai da unui elev de clasă primară problemele lui Gheba. Le va trata exact cu cwrul, așa cum majoritatea românilor tratează ecologia.

Dar să revenim la problemele Brașovului nostru drag, aflat acum sub magistrala conducere a lui Allen Coliban. Ei bine, administrația Coliban a visat faptul că va dresa șoferii, blocând în centrul orașului o bandă de circulație. Cică a redat centrul orașului pietonilor. De parcă pe strada Republicii, Postăvarului și în Piața Sfatului e plin de mașini pe care pietonii le evită cu greu. L-a redat cu emfază. Cât despre Nico C. Cârjan, consiliera demisionară/ nedemisionară a edilului de proastă factură și decizie, ei bine aceasta, cu un tupeu de domnișorică frustrată, postează pe Facebook tot felul de victorii contra cetățeanului, în lupta ei pentru ecologie cu ocazia Forumului de tristă viitoare amintire. Cu o nesecată poftă de a demonstra că…mă rog, ce poate demonstra un astfel de personaj trist.

( Citește și – Ce facem de FOV ? Ne blestemăm zilele în trafic – https://bit.ly/2VpTN7c )

Allen, dacă ai sânge în instalație, hai să o punem de un referendum, să vedem ce zic cetățenii Brașovului în legătură cu benzile și străzile tale blocate. Sau mai bine, dă dovadă de tupeu inconștient și menține blocate străzile și săptămâna viitoare, săptămână în care încep școlile. Nu apuci sfârșitul de săptămână în fotoliul de primar. Pentru că masa critică de cetățeni dispuși să facă o revoluție contra ta și a administrației tale tocmai a atins punctul culminant și mai lipsește o scânteie ca să vezi mii de oameni pe străzi la proteste.

În altă ordine de idei aș mai vrea să vă văd pe tine și pe Nico C. Cârjan aka. „ Varză murată” la iarnă, dimineața la ora 7:30 în stația de autobuz la -10 grade Celsius cum duceți copii la școală sau grădiniță. O să fie o imagine extrem de plăcută, mai ales dacă o să faceți și un live pe Facebook, ca să vadă toată lumea ce viață de ecologiști convinși duceți. Pentru că ce să vedem dragii mei bicicliști, trotinetiști și pietoni, la Brașov e și iarnă. Și iarna nu e ca vara când dăm cu tifla șoferilor că nu se plimbă gratis cu autobuzele. Sau pentru că nu pedalează spre viitorul luminos al progresismului.

Allen, deocamdată, în viitorul tău politic văd următoarea cale pe care o vei urma. Prima etapă e să ți se implementeze figura „ Ghișe”, și să te cam duci degeaba la serviciu. Pentru că atât PSD-ul, cât și PNL-ul te-au testa până acum, au văzut cam ce ,, nu ” ești în stare să faci, și ca atare vei fi și pa și pu, și vei dansa pe lângă horă. Sau te vei da cu trotineta prin primărie. Și tu, și partidul. După care, ușurel, se vor strânge o căruță de semnături. Semnături ale cetățenilor nemulțumiți care te vor vrea pe țușă, concediat de la primărie. Brașovenii vor strânge semnături și tu o să pleci. Cu tot cu Nico „ varză murată” care urăște visceral brașovenii. Și pe care o recomandă doar abilitatea de promova cu obstinență numai tâmpenii. Cu răutate! Și să o luați și pe Flavia, la pachet. Probabil încăpeți toți trei pe o trotinetă.

( Citește și – Pohta ce-a pohtit-o Coliban – https://bit.ly/3E0WIoq )

E duminică, și astăzi se termină o etapă Forumul Orașelor Verzi. Mâine începe școala și ambuteiajele vor fi la ordinea zilei. Cetățenii sfidați de către administrația Coliban în mod grețos, îi vor arăta acestuia un deget din mersul mașinii. Și același deget îl va vedea și USRPLUS la următoarele alegeri. Pentru că nu vom face de două ori aceeași greșeală.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

https://bit.ly/3Ek6ORA

One thought on “Brașovul Verde userist în cor de claxoane și înjurături

  1. “Pentru că nu vom face de două ori aceeași greșeală.”

    Nu fi asa de sigur. Aceiasi cetateni ai aceluiasi oras au facut de 4 ori aceeasi greseala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.