Ce combinații mai face USRPLUS și Coliban la Brașov

Informațiile următoare sunt chiar bune de tot. Aș putea spune de tot râsul. Sau plânsul.

Râsul, pentru că ce să vezi, dacă de la PSD și PNL nu am nici un fel de pretenții și așteptări, pentru că acolo totul e posibil și excepțiile sunt regula. Pentru că așa au moștenit de la ăia care decideau la un moment dat. Ca atare, n-am nici un fel de pretenție.

Plânsul, pentru că USRPLUS ne-a momit cu o administrație corectă și transparentă, și micționează cu jet, boltă și aplomb pe mai tot ce a promis. Adică ne-au făcut de voturi ca pe niște mucoși la colțul bazarului din gară. Spre mândria întregului partid.

Menționam acum câteva săptămâni că prin târg umblă vorba că Dragoș David, fost parlamentar european din parte PD-L ( da știu, Băsescu și Scripcaru, huo ), actual șef al Agenției Metropolitane Brașov, a pus-o împreună cu Allen Coliban de o combinație. Combinație de partid! Adică tu, Drăgoșel, mă ajuți cu niște treburi, și eu Allen mă fac că nu te cunosc. Curat, frumos, elegant! La nivel european!

( Citește și – Atitudine de jupâneasă. Păi tocmai și-au luat orașul înapoi – https://bit.ly/3A9ix2B )

Numai că combinația presupune ca Agenția Metropolitană, agenție care suge gros de la bugetul Primăriei Brașov și a primăriilor din județ, adică suge din banii fraierului de contribuabil, să angajeze fără concurs, pe bază de CV și călduroase recomandări de partid ( USRPLUS de data asta, ca să nu existe confuzii ), oameni trimiși de partid. Adică se fac angajări ale oamenilor care au ajutat USRPLUS în campania electorală pentru înscăunarea lui Allen. Pe rând, unul câte unul. La Agenția Metropolitană. După care, aceștia sunt transferați în interes de serviciu, detașați la Primăria Brașov, unde robotesc pentru Allen și distinsa lui administrație.

Chestia asta poartă numele de sinecură ( SINECÚRĂ, sinecuri, s. f. Slujbă, funcție bine retribuită, care cere munca minimă sau nu cere nicio muncă – conform DEX )

Mai clar. Și să dăm și ceva nume, să n-o lăsăm așa de gard. Conform BizBrasov.ro – link articol – https://bit.ly/2Z21SAB – trei dintre sinecuriști sunt Cosmin Albert, specialist în Instagram și TikTok, Cătălin Fodor, grafician, angajat de către USR în timpul campaniei electorale, și Călin Săpunaru, fotograful oficial al campaniei lui Coliban.

Și mai vine și Argumentul.ro pe turnantă și toarnă ieri un articol, despre altă sinecură „ grasă” – link https://bit.ly/3hE7uHx.

Hai să vedem ce ne spune Drăgoșel despre combinația cu Allen. Cităm din BizBrasov.ro –  „solicitarea a venit din partea executivului Primăriei Brașov”, spune Dragoș David. Acesta a precizat că cei trei noi angajați au fost detașați la Primăria Brașov pentru o perioadă de 60 de zile, cu posibilitatea de prelungire de încă 60 de zile. „Angajarea s-a făcut pe perioadă determinată, de șase luni, iar detașarea se poate face pe maximum 120 de zile”, a mai spus sursa citată”. Și încheiem citatul.

( Citește și – Brașovul Verde userist în cor de claxoane și înjurături – https://bit.ly/3Ek6ORA )

Lesne înțeleg din declarație că i-a pasat-o subtil lui Coliban, să se spele cu ea pe cap. Nu cu declarația, ci cu situația.

Problema e că dacă depui o cerere legitimată de legea 544 privind accesul la informațiile de interes public pe tema asta, e posibil să primești o mare UE și tergiversarea răspunsului. Pentru că în afară de cele patru personaje, îngrășate bine de la bănuțul public pe barba USRPLUS, cică ar mai exista vreo șapte, opt persoane cu același statul. Din care unele cică taie și spânzură prin primărie. Pentru că Allen nu poate să taie și să spânzure el, că-l ia cu leșin la lingurică de la astenie, și el  nu are despre el o părere așa de proastă.

Concluzionând. Aceasta este strategia prin care Allen Coliban și USRPLUS la Brașov a înțeles șă-și achite datoriile contractate în timpul campaniei electorale. Tot cu bani de la buget, ca orice politician de „ succes”. Adică de la stat, că statul are destul și nu sărăcește.

Bravo Coliban, cred că Scripcaru a început să te invidieze. Oare cu cine te-ai consultat când ai făcut combinația asta? Cu siguranță te-ai consultat cu niște băieți buni, unși bine cu toate alifiile sistemului.

Dragnea și-a luat doi ani și ceva la Rahova. Trei mese pe zi și cazare pentru ceva asemănător. Îmi e greu să cred că DNA-ul doarme în front. Și că presa nu e citită.

Și chiar dacă se va dovedi că e legal, la capitolul moralitate sunteți 0 barat. USRPLUS cu Coliban în frunte!

Curat progresism european crescut pe combinația de partid.

Un antivomitiv îmi cumpăr eu de la farmacie, sănătos să fiu că nu e nimic nou sub soare.

 

Hai UE și la gară!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *