Jocuri politice, fake news și ușile din dos ale Primăriei Brașov

Am scris ieri un articol intitulat – Ce combinații mai face USRPLUS și Coliban la Brașov – https://bit.ly/3tMomAE, în care descriam traseul urmat de „ sinecuriștii” de partid. Sinecuriștii USRPLUS.

Tot ieri, BizBrasov.ro a lansat o acuzație la adresa viceprimarului Sebastian Rusu ( PNL ). Cum că acesta a pregătit o trădare în cazul în care, în cadrul alegerilor din cadrul PNL pentru președinția partidului, Ludovic Orban, cel care este susținut de către Organizația PNL Brașov ar pierde. Link – https://bit.ly/2Z5z4ap.

Litera 9 a postat tot ieri un articol, link – https://bit.ly/3hIhKi5 , arătându-ne că a obținut pe legea 544, numele și funcțiile ocupate de către cei cinci „ sinecuriști ”, sudați la banul public de către Allen Coliban

În această dimineața, Sebastian Rusu postează pe pagina sa de Facebook următorul text, cităm „ Fake news marca usr!

Am deranjat pare-se un „cuib de viespi”, atunci când am cerut date despre angajările și cheltuielile de la Agenția Metropolitană Brașov. Al doilea deranj, după solicitarea datelor despre un ONG de casă, care folosea în mod obscur patrimoniul orașului.

Niște strategi și editorialiști plătiți mascat din fonduri publice au doar certitudini, ei știu totul, fără să indice surse, date sau circumstanțe concrete.

Nu m-am întâlnit cu domnul Florin Cîțu! Sunt loial echipei din care fac parte, aceea a #PNLBrașov din punct de vedere politic și echipa tuturor brașovenilor din punct de vedere administrativ. Sunt partener cu domnul Adrian Veștea și cu toți colegii din PNL Brașov, nu trădez, nu fac jocuri ascunse și respect întotdeauna votul democratic al organizației. Iar organizația PNL Brașov a decis să îl susțină pe domnul Ludovic Orban.

Strategii usr au aflat și ei de un vechi dicton latin „Divide et impera”, dar le aduc aminte că o echipă sudată și solidă nu poate fi mișcată cu zvonuri ieftine.

Flatante altfel, fake news-urile lansate, mă plasează în postura de mare jucător politic. Aș prefera să merg în Piața Victoriei pentru problemele brașovenilor și ale municipalității, nu pentru a lansa platforme sau combinații politice. Am fost la București pentru a mă întâlni cu colegul meu brașovean, domnul Ionuț Banciu, cu care am abordat teme legate de protecția mediului, teme reale pe care el se stăpânește foarte bine și care trebuie rezolvate și nu doar rostogolite în social media în scopuri propagandistice.

În ceea ce privește cheltuirea banilor publici, transparența și legalitatea sunt primele condiții. Atunci însă când descoperi că Primăria are și o ușă prin spate, pe care scrie AMB și pe care intră doar oamenii de casă, trebuie să iei atitudine. Am cerut datele acestor angajări, iar gestul meu a fost de-a dreptul revoltător pentru unii, am dat cu pietre în pușculița CU BANI PUBLICI a celor care se smiorcăie prin social media.

Haideți să rămânem focusați pe problemele reale ale brașovenilor și să ne ocupăm de administrație! Nici eu și nici PNL Brașov nu facem jocuri de culise, nu intrăm în meciul intern dintre grupurile de interese ale usr și nici nu cedăm amenințărilor și presiunilor unor ONG-uri de casă.”

Din derularea acestor evenimente lesne trag două concluzii.

Prima – atât presa cât și Sebastian Rusu ( PNL ), au deranjat combinațiile dintre Agenția Metropolitană și Primăria Brașov. Adică au deranjat combinațiile dintre Allen Coliban și Dragoș David. Eternul Dragoș David. Și acum adevărul a ieșit la suprafață.

Sunt curios cu ce explicații mai vine primul trotinetist al urbei de data aceasta. Foarte curios sunt. Deja ajunge să-și ceară zilnic scuze.

A doua – USRPLUS nu doarme și lucrează propagandistic încercând destructurarea PNL la Brașov. Eu sper că aceste evenimente, încercări puerile de a „ face legea” în politica brașoveană, să determine PNL-ul să le tragă un șut în cwr aliaților USRPLUS, și să-i facă lui Coliban „ figura Ghișe”. Membri USRPLUS Brașov cred că suferă de orbire cu premeditare sau așteaptă cuminți cu CV-ul în mână la ușa lui Dragoș David.

Înțeleg și apreciez maturitatea politică și capacitățile de manager ale lui Adrian Veștea. Consider că în dreptul lui, ca politician, se adună mai multe plusuri decât minusuri pentru cetățeni. Și e unul dintre puținii politicieni despre care pot afirma asta cu subiect și predicat. Sunt convins că vede derapajele absolut anormale ale administrației Coliban.

 

Hai să vedem ce mai urmează, pentru că apele nu par a se calma.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *