Boleșnița dă cu bocancii în ușa și noi o ardem pe la târguri și gări

M-am rătăcit ieri prin Piața Sfatului un pic, că văzusem din mersul mașinii că e un soi de târg al producătorilor.

Și într-adevăr în Piața Sfatului este un târg pentru că sunt  „ Zilele Culturale Maghiare”. Și căsuțe cu diferite lucruri de vânzare. Și o scenă pentru cântări.

Foarte bine. Să fie târg. Din partea mea poate să fie târg în fiecare zi, dar am o problemă. De fapt avem o problemă. Pentru că bate boleșnița din ce în ce mai tare la ușă, și ieri am fost cadorisiți și cu peste 5000 de persoane depistate pozitiv la testul Covid la nivel național.

( Citește și – USRPLUS, mare dezamăgire – )

Și la tărg era înghesuială, lume multă, măști ioc. Se plimbă boleșnița nestingherită din om în om căscând gura la tarabe. Și asta la o săptămână de la deschiderea școlilor. Asta e probabil ultima gură de aer pe care o luăm nefiltrată de masca chirurgicală pe anul ăsta

Să nu ne mirăm peste vreo săptămână că dau oamenii buzna pe la Urgențe. Că n-are cine se gândi la treaba asta, că la noi ăia cu mintea care ar fi trebuit să fie limpede se duc la gară să aștepte trenul european. Cu fanfară și lume multă.

Ca să vedem ce înseamnă țara paradoxului. Exact în țara în care pe căile ferate viteza trenurilor e mai mică ca acum 80 de ani, exact în țara aia UE s-a gândit că e bine să facă un pic de reclamă la tren. Ca mijloc sustenabil și ecologic de plimbat oamenii. Trenul Connecting Europe Express a ajuns în Gara Brașov cu ceva oficialități europene, acolo unde era așteptat de un Coliban care juisează de plăcere când aude cuvântul tren. Sau tramvai. Sau bicicletă. Primar care a făcut un pic de cinste cu niște produse autohtone și un recital de pian.  Fără mască.

În schimb nu l-am văzut și pe la târgul din Piața Sfatului. În înghesuială. Să juiseze de plăcere că se înghesuie oamenii. Na, probabil omului nu-i place la iarmaroc. Nu-l interesează.

( Citește și – Și-a făcut Godină vlog – )

Așadar vine boleșnița și autoritățile brașovene nu fac nimic ca să stăvilească valul patru. O să ne prindă pe nepregătite, și o să avem din nou cifre record. Exact cum am avut în primăvară din cauza sezonului extins de schi în Poiana Brașov.

Ce să-i faci? M-am convins. N-ai cu cine.

Și imediat parcă îi văd cum ne bagă masca obligatorie și interzic plimbatul pe străzi după anumite ore. Și vor repeta din nou în loop la TV faptul că se moare pe capete pe la ATI și că avem nevoie să dăm repede fuguța la rapelul numărul trei ăia care s-au vaccinat, sau măcar la prima doză ăia care au spus pas.

Dar garantat bine nu ne mai facem. Pentru că vaccin pentru bolile de căpuț nu s-a inventat. O ardem după ureche ca niște lăutari lălăitori până la sfârșit, după care plângem că Dumnezeu nu e cu noi.

Lasă că la Brașov e frumi.

Încă.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *