Băncile-cârnat sunt amplasate fără autorizație?

Și administrația Coliban, evident doarme. Că de aia i-am votat, ca să doarmă. Sau să mai organizeze ceva forumuri ca să bage în anxietate tot Centrul Vechi și cartierul Schei.

În social media au apărut imagini cu bănci-cârnat amplasate lângă Biserica Neagră. Din tablă. Orice cetățean de bună credință s-ar fi gândit că băncilie respective, sau obiecte de artă urbană, sau…mă rog, ce sunt ele, sunt amplasate cu respectarea legislației în vigoare.

Numai că, la întrebările jurnaliștilor, Primăria Brașov prin purtătorul de cuvânt al instituției vine cu următorul răspuns „ Primaria a fost notificata cu privire la executarea unor ,reparații la nivelul pavimentului în Curtea Johannes Honterus”, care se vor executa in urmatoarele conditii: reparatiile se vor face cu materiale identice cu cele existente, nu se vor face modificari arhitecturii imobilului; nu se vor instala elemente noi sau rețele noi de instalații. Alte lucrări în afara celor prevazute in acest acord, nu sunt acoperite de notificare” și „ Lucrările se pot desfășura în condițiile avizului Direcției de Cultură, conform prevederilor din Legea 50/1991, art. 11. alin 2 și 4, are nevoie de autorizație de la Primărie, cu condiția respectării prevederilor acordului scris. Deocamdată, nu există nici o solicitare de eliberare autorizație de construire depusă la Primărie.”

Luați de aici, administrație pe pâine!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – brasov.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *