Tudor Benga ( USRPLUS ) – „ Da, statul român a eșuat lamentabil și asta trebuie spus clar și răspicat ”

Creșterea numărului de îmbolnăviri aduce de la sine motive de îngrijorare din partea politicienilor. Și asta datorită faptului că avem o problemă la capitolul imunizare, dacă ar fi să ne comparăm cu restul statelor din UE. Și această problemă se acutizează dacă avem în vedere sistemul de sănătate din România, un sistem sărac și subdimensionat, care cu greu poate face față unui val de îmbolnăviri ca cel preconizat să vină în următoarele săptămâni.

Deputatul Tudor Benga ( USRPLUS ) ne spune prin intermediul postări de mai jos faptul că „ …statul român a eșuat lamentabil și asta trebuie spus clar și răspicat”, în chestiunea imunizării.

Postare Tudor Benga ( USRPLUS )

„ Acum fix o lună de zile, pe 22 august, făceam pe pagina aceasta al nu știu câtelea apel la oameni să se vaccineze. Și ziceam de pe atunci că feeling-ul meu e că valul patru va da cu noi și cu bulgarii de pământ într-un mare fel, începând cu cel târziu finalul lunii septembrie. Îmi luam, mai des ca de obicei, o largă combinație de înjurături și miștouri. Nu-i asta bai, la final e parte din fișa postului, ca politician, să-ți iei înjurături și miștouri.

Baiul mare însă e că vor muri o grămadă de oameni și va fi îngrozitor de multă suferință. Oameni ce puteau fi salvați și suferință ce putea fi evitată. Baiul mare e că leadership-ul statului a eșuat în mod criminal să facă societatea să conștientizeze pericolul și asta va costa mii de vieți omenești. Ce face Florin Cîțu azi încercând să arunce pisica in curtea altora e trumpism pur de cea mai joasă speță, distorsionarea completă a unor adevăruri faptice clare ca lumina zilei. Post-truth politics, de un cinism îngrozitor.

Săptămâna trecută au fost zile când România și Bulgaria au fost locul 1 și 2 la numărul de noi decese Covid în întreaga Uniune Europeană. Și nebunia de-abia începe . Oameni buni, mergeți și vaccinati-vă cât mai puteți, chit că e deja ceasul al doispelea! În două săptămâni cel târziu vom fi trecut deja fluierând de maximele din noiembrie anul trecut, într-o lună de zile e foarte posibil să ne trezim că suntem epicentrul valului 4 din Europa, nordul Italiei din martie-aprilie 2020 e foarte posibil să fie România în octombrie-noiembrie 2020.

Iar de data asta, din păcate, nu va mai putea spune nimeni că n-a știut. Semnale de alarmă au fost trase grămezi, cine a avut urechi să audă a auzit. Ăsta este și motivul pentru care când va veni momentul pentru măsuri colective de protecție, discuția nici nu se va mai putea duce cum s-a dus anul trecut. Fiindcă nu ar fi fair. Decizii individuale, responsabilitate individuală. Da, statul român a eșuat lamentabil și asta trebuie spus clar și răspicat. Însă ideea că fiecare cetățean trebuie să sufere în egală măsură pentru eșecul statului, chiar dacă deciziile individuale au fost diferite, ei bine asta nu mai e acceptabil. Fiindcă treaba asta se numește altcumva, noi am mai trăit-o alți 45 de ani și înainte, și niște oameni,nu puțini, au murit în 1989 ca să avem noi libertatea să nu o mai trăim încă o dată”.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *