Dragoș David este adeptul Sfântului Sictir Sinecuristul

Informațiile din acest text sunt pure speculații. Ele pleacă de la niște enunțuri cu valoare de adevăr și se termină cu niște concluzii care nu au neapărat legătură cu realitatea.

Și probabil adevărul nu-l vom afla niciodată. În schimb aflăm faptele și o parte din mecanismele care stau în spatele faptelor.

Noaptea de 27 spre 28 septembrie 2020 a fost o noapte groaznică pentru Dragoș David de la Agenția Metropolitană Brașov. Pentru că principalul finanțator al Asociației, Primăria Municipiului Brașov își pierdea în urma votului exact omul care o controla. Recte, George Scripcaru. În ovații de bucurie urma să vină nou instalatul edil al orașului, respectiv Allen Coliban.

Și ăsta e un lucru rău, din punctul de vedere al lui Dragoș David care se confrunta cu posibile două probleme.

( Citește și – USRPLUS Brașov – combinații, harfe, tupeu și aroganță – https://bit.ly/3o8jlSx )

Prima, un control pe bune din partea Curții de Conturi la Agenția Metropolitană, și nu pe cuvânt cum fusese până atunci. Pentru că sub administrația lui George Scripcaru, controalele Curții de Conturi începeau cu un „ Să trăiți, șefu`! ” spus cu slugărnicie tipic balcanică. Control ce se putea lăsa cu dosare penale și acuze de tot felul.

A doua problemă era posibilitatea ca cât de curând, Dragoș David să ajungă ilustru șomer, după ce timp de mai mult de zece ani, cuprinzând și perioada în care acesta a fost europarlamentar, s-a dedulcit continu la sinecuri grase. E greu la 50 și ceva de ani să îți cauți serviciu după ce ai trăit extrem de mult iluzia porcului care nu crede în Crăciun. E greu de tot când ai lustruit turul pantalonilor lui George Scripcaru ani la rând și ai făcut posibile combinații pe picior mare, neavând cine să te întrebe de sănătate.

Dar problemele până în momentul de față și-au găsit rezolvare. Până în momentul de față pentru că Dragoș David tot cocoțat pe scaunul de la Agenția Metropolitană stă, tot pe o groază de bani ce vin de la primăriile membre ale asociației.

( Citește și – Jocuri politice, fake news și ușile din dos ale Primăriei Brașov – https://bit.ly/39bkTCo )

Și tot cu tifla dă, cum a dat întotdeauna, dacă există vreun curios și întreabă. Cu tifla ia dat și lui Sebastian Rusu, actualul viceprimar din partea PNL, cu tifla ia dat și lui Cristian Macedonschi când acesta era consilier local.

Dragoș David se purta și se poartă de parcă ar primi ajutor divin de la Sfântul Sictir Sinecuristul.

Și care a fost rezolvarea, și ce personaje se pare că au mai fost implicate?

Rezolvarea o vedem cu ochiul liber. Dragoș David se pare că are o înțelegere „pe sub” masă cu USRPLUS, livrându-le personal angajat fără concurs sau alte lucruri plicticoase. Practic Allen Coliban desemnează cine să fie angajat, acesta este angajat fără protest, și apoi detașat în interes de serviciu la Primăria Brașov. De ce a ales Allen Coliban această variantă de colaborare? Nu pot să îmi dau seama. Dar știu că sinecura la sinecură trage, la fel cu trage musca la rahat. Și Allen avea ceva datorii din campania electorală, și datoriile îi băteau obrazul. Și așa și le-a achitat. Angajând oameni la stat, pe ușa din dos a primăriei. Adică își achită datoriile personale și ale partidului cu bani de la buget. Unde am mai văzut asta? Păi peste tot în politica românească. Deci nimic nou sub soare, aceeași piesă de teatru ieftin și grotesc dar cu alți actori.

Personaje implicate. O păsărică mi-a șoptit în ureche acum ceva timp că există o legătură între Dragoș David și Flavia Boghiu. Mai precis, madam viceprimar ar fi beneficiat de o bursă prin intermediul căreia a ajuns în Spania la o specializare. Undeva pe la sfârșitul studenției dânsei, în perioada 2010 – 2012. Implicați direct sau indirect, se pare că au fost Dragoș David și Radu Colț. Respectiv Directorul general și Directorul Adjunct al Agenției Metropolitane. Restul e mister, dar atenție, sunt implicate și niște ONG-uri

O altă speculație care îmi trece prin cap e aceea că Radu Hossu, membru USRPLUS, om care a orchestrat campania electorală a lui Allen Coliban, a avut un stagiu de „pregătire” la PNL. Unde l-ar fi cunoscut pe Dragoș David, fost PD-L. Și cum o mână spală pe alta și amândouă între ele, iar prietenul la nevoie se cunoaște, Dragoș David ar fi pus genunchiul jos și ar fi trecut cu arme, bagaje și bugete în tabăra USRPLUS, dar din umbră, pe mâna lui Radu Hossu.

( Citește și – Ce combinații mai face USRPLUS și Coliban la Brașov – https://bit.ly/3tMomAE )

Micile concesii, cum ar fi angajarea unor oameni ce au fost imediat transferați în interes de serviciu la Primăria Brașov  e posibil să ascundă mari concesii. Cine știe ce rețele lăsate moștenire de George Scripcaru mai sunt funcționale și plimbă banii membrilor asociației Agenția Metropolitană.

Și totuși ce rahat e această Agenție Metropolitană? Păi e o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, alcătuită din 19 membrii, respectiv primăriile din Municipiul Braşov, Municipiul Săcele, Municipiul Codlea, oraşul Predeal, oraşul Ghimbav,  oraşul Râşnov, oraşul  Zărneşti, comunele Bod, Budila, Cristian, Tărlungeni,  Prejmer, Hărman, Sânpetru, Hălchiu, Crizbav, Vulcan şi Feldioara.

Scopul este facilitarea cooperării între comunităţile membre, pentru implementarea în comun a activităţilor şi a politicilor de dezvoltare durabilă (susținerea progresului social, promovarea măsurilor de protecție eficientă a mediului, încurajarea utilizării raționale a resurselor naturale, susținerea creșterii economice). Adică un blabla pe bani mulți. Numai Primăria Brașov plătește anual 2 milioane de lei.

Și rezultate, ioc. Așa cum am auzit eu de Agenția Metropolitană, așa a auzit și brașoveanul.

Concluzie. USRPLUS a preluat ceva din rețelele lui George Scripcaru. Și apucăturile. Și oamenii.

Unde e politica nouă? Transparența?

Că eu nu le văd.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

https://bit.ly/3i3FpK3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *