USRPLUS Brașov – combinații, harfe, tupeu și aroganță

Se face zilele acestea anul de când electoratul brașovean i-a dat un vot de blam fostului edil. Alegând candidatul USR pe atunci, în persoana lui Allen Coliban. Recunosc a fost o stare de extaz, nu pentru victoria USR-ului, ci mai degrabă pentru că am scăpat de Scripcaru.

Nimic nu părea mai rău decât el.

Dar stai așa, că vine paradoxul ca sport național și ne rânjește în față amintindu-ne de zicală „ Scapi de dracu și dai de mă-sa”.

Aproape un an în care aproape fiecare promisiune din campania electorală s-a dus exact naibii. Cu un infantilism de te apucă groaza.

( Citește și – USRPLUS, mare dezamăgire – )

Transparență decizională? Să am pardon. Au făcut băieții de la USRPLUS niște combinații de te ia plânsul. Ba dau anunțuri de angajare prin ziare centrale de nu le citește nimeni, ocolind meșteșugit presa locală, ba se fac că nu știu, n-au auzit și n-au văzut, ba nu răspund pe la telefoane, ba angajează oameni pe la Agenția Metropolitană și îi bagă în primărie prin ușa din dos.

La RIAL se pregătesc să facă concedieri, numai directorul adus de USRPLUS stă bine merci, îl doare în barosăneala aia a lui de salariu de 20.000 ron brut. Cum naiba vine aia să dai oameni afară dar să crești salariul managementului? Ca în România, așa vine.

Sala Popular și catacombele au fost date de pomană la ceas de mare combinație către asociațiile prietene de partid care umblă pline de tupeu prin sediul primăriei și dau ordine angajaților instituției.

Au organizat Forumul Orașelor Verzi ca să blocheze circulația în Centrul Vechi și Schei într-un gest de aroganță maximă, aruncând bezele din mersul bicicletei „fraierilor” care n-au lăsat mașina acasă pentru că așa au vrut mușchii lui Coliban. Să ne educe pe noi cu pumnul în gură în traficul infernal. Și a făcut asta pentru că poate. În viziunea lui am scăpat de un tătuc și am dat de alt tătuc.

( Citește și – Jocuri politice, fake news și ușile din dos ale Primăriei Brașov – )

Viceprimarul Rusu e pe post de Hopa-Mitică, acum e responsabil cu resursele umane din primărie, acum nu mai e. Că doar nu e lăsat să vadă procesul decizional transparent de angajare a USRPLUS-iștilor pe posturi de directori în primărie. Aia se face la combinație, cu picioarele și cu aroganță maximă, de învingător în alegeri.

Consilierii locali din PNL și PSD sunt luați de fraieri și combinați la prosteală când cer ca diferite chestiuni să fie transparente. Probabil așa au fost învățați USRPLUS-iști la ședințele de partid. Să se poarte ca șmecherii pe maidan.

Învingători, da, adevărat, că ne-au mințit de ne-au rupt. Aveau și echipă pregătită când au venit în primărie. Nu echipă pentru administrarea orașului, ci echipă de curling. Atunci am realizat că am lăsat orașul pe mâna unor neisprăviți, habarniști, și din câte putem vedea, și rău intenționați.

Au primit de la George Scripcaru un oraș la cheie. LA CHEIE! Apăsai un buton și se întâmplau chestii. E drept, scumpe la preț, și unele făcute tot pe ușa din dos. Coliban nu avea altceva de făcut decât să preia sistemul lui George Scripcaru, să-l treacă printr-un audit, să rectifice mici chestiuni și să-l folosească în continuare. Și a trecut primăria prin audit dar rezultatele le ține pentru el. Că noi oricum nu înțelegem sferele înalte ale politicii USRPLUS-iste. Și nici la administrație nu ne pricepem. Și asta nu e de nasul fraierului de votant.

Noroc că au rezolvat repede cu Gorița și au rezolvat și nenorocirea aia de pod de la Fartec. Plus încă vreo câteva chestii aproape invizibile. În rest, dezastru. Norocul nostru că deocamdată direcția tehnică ține de Sebastian Rusu de la PNL și e om serios, că ne mai mâncau și viermii dacă ajungea vreun USRPLUS-ist să conducă ostilitățile pe acolo.

( Citește și – Ce combinații mai face USRPLUS și Coliban la Brașov – )

Și nu merge să păcăleala că nu vor oamenii din primărie să facă treabă. Că vor să facă treabă, că de aia sunt plătiți. Ci faptul că procesul decizional e viciat, gândit și răzgândit. De aia dă prost. Că atât îi duce capul, să facă numai nefăcute.

Și partidul nu-și penalizează primarul. Probabil stau toți cu CV-urile în mână să prindă o sinecură bună. Combinația perfectă, ce să mai povestim.

Prevăd că va ieși lumea în stradă. Contra administrației Coliban. Am senzația că nu-și va termina mandatul. Probabil va lua căteva ouă stricate în căpuț printr-un cartier atunci când merge să se vadă cu ăia de i-a prostit la vot. Pentru că oamenii nu și-au imaginat că îl schimbă pe Scripcaru cu un individ care habar nu are pe ce lume trăiește, și care scoate numai rebuturi când pune mâna.

Administrație pentru brașoveni? Glumă bună! Și tristă.

Ne-au prostit dragi brașoveni. Ne-au prostit ca pe ultimii fraieri.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *