Ludovic Orban – „ Iohannis și serviciile au distrus partidul!”

Legenda spune că rămas să vorbească cu susținătorii lui care se plângeau că nu pot continua cu Cîțu președinte al PNL, Orban a spus apoteotic „ Iohannis și serviciile au distrus partidul”.

Cel puțin așa susține corespondentul Europei Libere aflat la fața locului.

Într-un final, cineva cu ștate vechi de plată în politică, răsuflă la ceas de seară și necaz mare faptul că politica în România e făcută de servicii. Bine, o parte din ele, minoritară dar cea mai importantă. Și deși pare teoria conspirației, cei de la vârf din politică simt respirația serviciilor în ceafă. Fie ele interne sau externe.

( Citește și – Pe unde scoate Allen cămașa în scandalul sinecurilor grase din Primăria Brașov? – )

Că Iohannis și-a băgat nu numai coada, chiar a intrat cu totul în jocul politic care se dorea democratic din interiorul PNL, nu mai e un secret pentru nimeni. Pentru că l-a pupat și recomandat cu căldură pe Cîțu peste tot, pe la cine contează prin țara asta, ajungând până la a ține disursuri dezlânate la Congresul PNL.

Aproape toți băieții ăștia care ajung să țină în pix bugete și putere ajung la o metamorfoză ciudată, ajungând din oameni, hahalere. Mai scapă câțiva cu mațele tari, care rămân oameni, dar sistemul îi scuipă rapid și fără regrete, având toate strategiile necesare în a se regenera rapid după astfel de greșeli.

Că nu putem vorbi despre democrație când la votul pentru vicepreședintele PNL de duminică, 1200 și ceva de delegați au produs 1800 și ceva de voturi. Sfidător, nu-i așa? Ne jucăm de-a prosteala și o împachetăm în democrație cu tradiție și ștaif.

( Citește și – Klaus și-a pus Cîțu la șefia PNL-ului. Începe dansul grotesc – )

Dansul grotesc merge înainte. Netulburat. Oare în PNL se ascut cuțitele pentru organizațiile loiale lui Orban? Acum când Cîțu a promis că varsă punga cu bănet, să ajungă la toată lumea, să fie prosperitate și barosăneală? Nu știu cu organizațiile care au votat cu Orban cum rămâne. Mai duc ei emblema liberalismului înainte sub Cîțu la umbra pungii de la buget, sau urmează descinderi cu decapitări prin teritoriu.

Și deși nu văd motive de bucurie, cineva totuși se bucură. #ciumarosie. Se bucură și se freacă satisfăcută pe burtă pentru că din #echipacastigatoare nu fac lideri liberali cu adevărat performanți. Sigfried Muresan, Dan Motreanu, Bolojan, Violeta Andrei, Adrian Veștea.

PD-L-ul n-a murit / E PNL-ul travestit. Moștenirea lui Băsescu, lăsată generațiilor următoare în urma discursului de la perdeluță, a erodat PNL-ul.

Se putea și mai rău. Mult mai rău!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *