Azi Coliban invită presa ca să prezinte bilanțul primului an de mandat

Deși am fost invitat, nu cred că îl voi onora cu prezența pe edilul nostru. Nu văd sensul de a sta pe scaun pentru că fi fix victima unei tentative de spălare a creierului care va avea ca idee principală greaua moștenire și răutatea adversarilor politici. Pentru că se vede cu ochiul liber cum zboară impostura și lipsa de profesionalism prin primărie.

Dar altceva voiam să scriu. Despre o discuție avută chiar cu câteva ore de închiderea urnelor în data de 27 septembrie 2020. Pe la ora 18, urmăream cu înfrigurare prezența la vot, și cu pixul în mână încercam să conturez câștigătorul. Și în mai toate variantele, Coliban ieșea primar, și Scripcaru pleca acasă.

Eram cu regretatul Răzvan Boacă, aka. Colonelul, cu care împărțeam la acea vreme redacția Gazetei Brașovului. Și atunci am avut o discuție interesantă.

( Citește și – Sinecura noastră cea de toate zilele / Dă-ne-o nouă astăzihttps://bit.ly/3oh6LjO )

Colonelul spunea că alegerile pentru Primăria Brașov vor fi câștigate de Coliban. Și de USRPLUS. Dar că vor câștiga degeaba. Degeaba pentru că, așa cum s-a exprimat el, „ la ce buget are Primăria Brașov, nu-l lasă ăștia de capul lui”. Și când zicea ăștia, se referea la grupurile de interese, la rețelele de influență care au legătură cu atât cu lumea serviciilor, cât și cu lumea afacerilor.

Pentru moment, am înclinat să nu-i dau dreptate. Deh, naivitate combinată cu valori umaniste și europene. Colonelul a fost un boier, de atunci și până a plecat dintre noi, nu mi-a mai amintit de discuția asta.

De ce am amintit de discuția asta? Pentru că am prostul obicei să rezolv mental astfel de situații. La care adaug permanent variabile, bârfe cu parfum de credibilitate, acțiuni. Mă interesează adevărul și acțiunea umană. Am activitate intensă, ce să mai povestim.

Totuși, plecând de la discuția avută, și urmărind activitatea edilului nostru iubit, care ne-a pus Brașovul pe tavă, sau cel puțin din spusele lui, am rămas cu un semn de întrebare când am aflat că Allen a primit un ajutor nesperat din partea lui Miron Laura – Adriana. Doamnă care a fost angajată la Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov pe postul de Director Executiv-PMUD & Proiecte Mobilitate în cadrul Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public, și delegată pe același post la Primăria Municipiului Brașov. Adică a luat calea sinecuriștilor USRPLUS-iști din Brașov.

( Citește și – Limbaj de fan USRPLUShttps://bit.ly/3F6QZxO )

Doamna Miron se pare că este umbra iubitului nostru edil de ceva vreme. Atenție, legenda spune că înainte de a semna, Allen Coliban este consiliat de această doamnă dacă să semneze sau nu documentul respectiv.

Să tragem o gură de aer răcoros, ca să ni se oxigeneze creierul. Așadar, Coliban are un om de maximă încredere care are controlează puterea de semnătură și de decizie a primarului Brașovului. Și care face și desface, cunoscut fiind faptul că Allen are o problemă gigantică de leadership, și o incapacitate cruntă de asumare a deciziilor. Și având o părere mult prea bună despre el, împarte „vina” semnăturii cu acest personaj. Și cu altele. Pentru că legenda spune că biroul primarului este ca un centru de comandă în vreme de asediu. Adrenalină maximă!

Și revin la discuția avută cu Colonelul. Și plec de la premiza că doamna Miron, mâna dreaptă a actualului primar, acuzată și că ar avea și o condamnare penală la activ, are dublă comandă. Adică reprezintă și alte interese decât interesele politice ale lui Allen Coliban și interesele brașoveanului de rând. Dacă, de exemplu, speculăm și spunem că doamna Miron face parte dintr-o grupare chitită pe afaceri cu statul? Sau este interfața unei rețele de interese financiare care consideră că influența la nivelul pixului lui Coliban, cel cu care semnează diferite chestii, este o chestiune capitală pentru accesul facil la buget? Atenție, nu o cunosc pe respectiva doamnă, nu știu cine e, dar oameni de genul ăsta nu aterizează gratuit prin diferite posturi. Fără concurs, fără transparență. Nu cred că a apărut de niciunde orbită de dragostea pentru Brașov și loialitatea față de Allen Coliban.

( Citește și – A turbat Coliban – https://bit.ly/39NLiqa )

Cu alte cuvinte, noi am ștampilat pentru schimbarea primarului. N-am ștampilat pentru doamna Miron. Și nici pentru liota de sinecuriști și consilieri ce roiesc prin Primăria Brașov.

Și care se pare că au capacitatea de a „mișca” pe hărtie pixul lui Coliban.

Inevitabil ajung la concluzia că „ la ce buget are Primăria Brașov, nu-l lasă ăștia de capul lui”.

E doamna Miron reprezentanta lui „ ăștia”?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Transilvania365

https://bit.ly/2Y6OfPT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *