Execuție publică în zi de bilanț

Pentru că atât îl duce pe domn primar. Și pe șleahta de USRPLUS-iști înghesuiți bine pe la Primăria Brașov.

Încep cu execuția. Începând de astăzi, Sebastian Rusu a rămas cu serviciul administrativ, serviciul câinilor fără stăpân și serviciul public local Salvamont agrement și parking. Restul atribuțiilor i-au fost retrase.

De ce s-a întâmplat acest lucru? Păi foarte simplu. Pentru că Sebastian Rusu a avut ce prezenta la bilanț, și Allen Coliban n-a avut ce prezenta la bilanț. Doar a ars-o pe semințe sădite din care vor crește lăstarii noului Brașov.

( Citește și – Sinecura noastră cea de toate zilele / Dă-ne-o nouă astăzi – )

Să ți tu o conferință de presă pentru bilanț, când lumea este curioasă cu ce te lauzi, și tu să vorbești de proiecte de viitor? Stai să îți spun cum e la corporație, că tu nu ești foarte în temă cu chestia asta. Îi spune raportare – programare. Raportezi tot ce ai făcut și n-ai făcut din ce ai promis că faci sau propus să faci, după care treci la ce urmează să faci în funcție de obiectivele propuse. Înțelegi? Nu prea! Că la raportare ai dat-o în diverse abureli. Și „vrăjeală”.

Să îți amintesc eu, doar așa, din ce îmi amintesc fără să mă uit pe articole scrise. Păi a nimerit Scripcaru în fruntea unei comisii votat cu două mâini de către USRPLUS? A nimerit! Ați vrut să manipulați opinia publică prin tentativa aia jalnică de elogă ( idilă cu dialog ) în care Allen și Flavia cu ochii scoși din orbite și istoviți de muncă împărțeau salată cu zdrențe de pui? Ați vrut dar nu v-a ieșit. A sărit consiliera minune să spună că la Brașov cultura e „ varză murată” și că jurnaliștii sunt hiene și scot rău din orice știre bună? A sărit! Au rămas ceva consilieri pe ștatul de plată al primăriei și în preajma proaspătului edil în persoanele numiților Micu, Barabaș și Horia Mihail? Au rămas! N-ai făcut cumva angajări pe ușa din dos a primăriei, adică prin Agenția Metropolitană a lui Dragoș David?  Ai făcut, de defilează sinecuriștii plătiți gras de la buget! Și mai trec la socoteală și muzeul din catacombe, și evenimentele din sala Popular. Sau tentativa de a crește cu 20 la sută schema de personal din primărie. Ca să vină sinecuriștii pe sprânceană direct la sursă.

Cu P&P-ul, stăpânul absolut al parcărilor ce ai făcut? Că eu cred că îți cam convine situația cu ei. Cu monitorizarea aerului, cu duhoarea, cu groapa de gunoi? Chiar așa, nimic, nimic.

( Citește și – Limbaj de fan USRPLUS – – )

Tu chiar ne iei de proști? Te plimbi prin cartiere și zâmbești frumos la oameni, iei notițe, dai live-uri pe Facebook și asta e tot? Blochezi circulația rutieră în centrul orașului ca să faci nenorocirea aia de Forum, că așa vrei tu?

Și cu echipa de fotbal ce ai făcut? Ai făcut-o de oaie. Talmeș balmeș și sanviș cu parizer și muștar.

Nu ai pus în practică hotărâri judecătorești, și pentru asta instanța te-a condamnat la plata unor penalități și a altor sume de bani din propriul buzunar.

Eu am senzația că ție îți cam bat tacheții, nu prea știi pe ce lume ești? Vezi în fața ochilor numai verde, verde, verde.

Ai făcut și lucruri bune. Ai dat în circulație nenorocirea aia de pod de la Fartec, ai pus cruce pe proiectul Gorița și ai făcut publice majoritatea contractelor de la Primăria Brașov. În plus Flavia a făcut niște chestii destul de bune pe partea de asistență socială, a organizat treaba cu caravanele de vaccinare, dar și-a dat în petic cu multe alte chestii.

Tu n-ai înțeles că noi am înțeles că te depășește treaba asta? Că vezi lucrurile abstract, și visezi cu ochii deschiși? Că singura placă pe care o ai în gură e proiect, studiu, proiect, studiu, proiect, studiu?

Păi dacă mă întrebi pe mine, n-ai făcut suficient ca să treci clasa. Cu ce ai promis în campanie, și cu ce am tras linie acum, mai mult de nota 4 cu indulgență nu îți dau. Nu meriți!

( Citește și – Azi Coliban invită presa ca să prezinte bilanțul primului an de mandat – )

Și îi iei atribuțiile lui Sebastian Rusu care culmea, e singurul din toată primăria aia care a pus mâna și a făcut lucruri. Adică se vede că a muncit. Și care a scos foaia de hârtie din buzunar și a spus că a făcut aia, și aia, și aia cu subiect și predicat. 14 pagini!

Pentru că noi, ăștia care înțeleg cât de cât cum funcționează lumea, ar fi vrut să vadă că ieși pe stradă și faci lucruri, nu că ești în mijlocul unui delir de postac frustrat.

În schimb ies cei din opoziție, de la PSD și ne povestesc cum vrei să-i atragi de partea ta. Chiar așa, ai ajuns să faci înțelegeri cu #ciumarosie, după ce ai urlat tu, și partidul ani întregi pe străzi? Păi asta e politică sau bătaie de joc? Le faci avansuri adversarilor politici pentru că nu trec de votul Consiliului Local elucrubațiile tale? Râd și curcile de tine.

Ai ieșit pe stradă, și ai luat notițe. În plus ai mai făcut și un sondaj de opinie în legătură cu dezvoltarea orașului. De ce naiba nu folosești notițele ălea? Avem străzi neasfaltate în orașul ăsta și tu visezi cai verzi pe pereți.

Proiecte, studii, proiecte, studii, proiecte, studii! Agenda publică e vorbă în vânt.

Bine ți-au spus cei din PSD și cei din PNL. Că votează proiectele care cred ei că sunt benefice pentru cetățean.

Mai am o întrebare. Amendă pentru faptul că ai parcat mașina instituției pe trecerea de pietoni cu toată responsabilitatea, ai luat? Întreb pentru un prieten.

Și pregătește-te de încă trei ani în care o să faci tot nimic.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *