USRPLUS a revenit la numele dinaintea „căsătoriei”. De parcă ar conta

USRPLUS a revenit la vechea denumire. USR. Partid care a dat speranță românilor. Când a fost în opoziție și când se activa prin armatele de troli în campania electorală.

„Noi facem altfel de politică” anunțau ei. Adică un fel de „ suntem mai școliți, mai spălați, mai vorbitori de romgleză”. Și cel mai important, anunțau că nu vor băga mânuța. Și nu vor angaja sinecuriști. Mai pe românește, au anunțat că vor face exact opusul. Pentru o Românie curată. Și progresistă. Și demnă.

Și după un an la butoane am realizat că au mâncat rahat cu polonicul. Nu e nici o diferență între partidele politice. Toate sunt o apă și-un pământ. Funcționează la fel de prost treburile.

( Citește și – Execuție publică în zi de bilanț – https://bit.ly/3l2Iv2Z )

Au promovat și personaje bune după părerea mea. Pentru că dacă ar trebui să extrag câțiva câștigători dintre ei, mă opresc la ăștia doi. Drulă și Năsui. Restul sunt praf. Numai vorbe goale.

Pentru că una e să urli la ziduri și să faci tot felul de evenimente contra guvernului, să urci nivelul de hate pe facebook până în tavan, și alta e să te apuci să guvernezi și să administrezi.

Degeaba i-ai smuls partidul lui Nicușor Dan, partid făcut în stradă, dându-l pe mâna lui Barna. Și degeaba a câștigat Cioloș acum alegerile. Și degeaba a revenit la vechea denumire. Când te uiți în componența biroului politic și în lista cu vicepreședinți, te apucă lătratul. La lună. Și la soarta poporului.

Oameni noi în politică. Ah, da, oameni cărora nu le-au curs mucii pe la alte partide. De fapt care politică. Ai luat ceva haștagiști lătrători pe stradă, ai adus câțiva oameni mai cu romgleza la zi, așa cu ceva figuri mai europene, și te-ai apucat de politică.

Și ieșit ce a ieșit. Ieșire de la guvernare prin spargerea coaliției, administrație praf și pulbere pe peste tot pe unde au câștigat alegerile locale, scandaluri interne, sinecuri grase pentru membri de partid. Nici o diferență cu „ vechea” clasă politică.

Și asta mă duce la gândul că oamenii cu adevărat buni sunt foarte rari în politică. Majoritatea sunt oportuniști. pentru că mă uit la ce fac și cum fac. Imediat cum intră pe funcții se disociază de popor. Și devin brusc autiști. Și au explicații pentru toate apucăturile.

( Citește și – Azi Coliban invită presa ca să prezinte bilanțul primului an de mandat – https://bit.ly/2Y6OfPT )

Cioloș este un individ bine sudat la interesele franceze. Care la Bruxelles, în timpul mandatului de europarlamentar pe care încă îl desfășoară a votat multe legi în contra interesului României. Așa a înțeles el, ca având dublă comandă, că se face politica. Mulțumind Europa și nemulțumindu-și țara. Înțeleg! În viziunea dânsului, România e o țară neprimitoare din punct de vedere european. Unde reformele nu funcționează. Și atunci trebuie să băgăm pe gâtul României chestii. pentru ca lucrurile să se miște mai european.

Părerea românilor nu contează în fața USR-ului. Și nici nu va conta.

Partea bună e că nu vor mișca din 10 – 15% intenție de vot. Și pe plan local vor pierde toate primăriile. Vor fi veșnic în opoziție, pentru că la putere ies monștrii din ei. La defilare.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

https://bit.ly/3FeYt1X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *