A început Coliban să o ardă în mesaje mesianice pe Facebook

Acum că e și vicepreședinte USR, merge treaba ca unsă. Și mai e, săracul, și un pic disperat că i s-au cam dat peste cap planurile ticluite cu grijă. Păi ce să-ți fac măi domn primar dacă o dai lăutărește, cânți pe la toate mesele. Ba cu PNL-ul, ba cu PSD-ul, ba ieși la cafele cu Sebastian Rusu ca să puneți țara la cale, ca să fie bine, să nu fie rău, ba ieși cu Dunca de la PSD a doua zi la aceeași cafenea ca să-i explici cum stă treaba cu #puiemsd și #ciumarosie.

Stai relaxat că te-au mirosit băieții, și și-au dat seama câte parale faci. Și tu și partidul. Ca atare ai devenit un personaj nefrecventabil. Și ciuca catericilor și miștourilor din presa locală. Și a cam început să îți iasă pe nas faptul că visezi cai verzi pe pereți și că obișnuiești să o cam dai la întors.

Și acum te-ai apucat de mesaje mesianice pe Facebook!

Interesant este pasajul din postare referitor la „ adevărații lideri din PNL” care, continuăm citatul, „ vor trebui să aleagă – fie devin parteneri ai noștri și ai brașovenilor în acest demers, fie se scufundă în penibil, schimbându-și votul de la o ședință la alta, în încercarea puerilă de a bloca orice”.

( Citește și – Lui Flavia Boghiu i s-a cășunat pe presa )

Stai așa că-mi place fraza asta de mă gâdilă. Coliban & USR visează în cor ( dacă îmi este permisă exprimarea ) că ei sunt deținătorii cheilor de la poarta care duce spre dialogul politic și social cu brașoveni. Ce să mai zic, ei chiar se văd în postura de facilitare a dialogului, de zici că negociază acum vreo 500 de ani între brașovenii din cetate și hoardele de PNL-iști și PSD-iști care vor să invadeze orașul. Și că oricum ei se adresează adevăraților lideri din PNL, nu pârliților cu care au negociat alianța acum un an. Adică vor să facă afaceri cu adevărata mamă a mamei Omida, că până acum au nimerit prost, n-au adresabilitate.

Stai să-mi revin, să mă frec la ochi și să mai iau o gură de cafea. Coliban & USR, în forurile lor de gândire și decizie interioară, au ajuns la concluzia că ei reprezintă interesele urbei. Da, le-au reprezentat acum un an, că acum fiecare brașovean simte cum îi iese USR-ismul pe nas. Ca atare, vor să facă treabă cu PNL-ul. Dar nu cu ăștia care sunt acum, că ăștia sunt răi că se sucesc la vot și au pretenții. Ei vor să facă treabă cu ăia adevărați, care sunt calzi, buni și iubitori. Și care chipurile ar vota bazaconiile lui Coliban & USR. Așa că face apel la ei, la „ adevărații lideri”.

Bine, ei visează o răzmeriță în PNL, urmată de o scindare și slăbirea lor. Măcar doi-trei PNL-iști să aibă sub control, la vot în Consiliul Local, pentru o majoritate simplă. Păi puteți să tot vreți, că nu vă iese. Că numai tâmpenii aveți în cap. Și la bilanțul – raport de un an, parcă v-ați trezit cu jumătate de oră înainte de ședință, și când ați pus dosarele pe masă, la capitolul realizări era fix o pagină A4 cu scrisul mare. Adică ați dormit în bocanci după ce v-ați bucurat că i-ați tras primăria de sub cwr lui Scripcaru.

Pentru că politica e o artă. Și voi, USR, nu sunteți artiști. Sunteți niște activiști. Și cu activiștii nu faci casă bună în politică. Pentru că imediat ies în stradă să urle.

( Citește și – Abuzul, aroganța și prostia legalizate în Brașov. De ce umblă șerifii de la locală căte trei? Unul știe să scrie, unul să citească, și unul să amenințe — )

În altă ordine de idei de unde atâta interes al brașoveanului? A fost în interesul lui să stea ca dobitocul în trafic la FOV? Că oricum o întorc nu văd latura pozitivă. E în interesul majorității brașovenilor o cheltuială anuală de căteva sute de mii de euro pentru noua schemă de personal impusă de Coliban? Poate e, dar nu au capacitatea de a explica cu subiect și predicat. Sau insistența cu care ne vâră pe gât biciclismul, trotinetismul și transportul în comun. Că de un an aud numai de studii și strategii, și când e de făcut ceva, toate ies invers.

Sau e în interesul brașoveanului să angajezi niște sinecuriști prin Agenția Metropolitană și să-i scoți la defilare prin primărie. Am înțeles, Dragoș David e adevărat fost PNL-ist, fost PD-L-ist, om cu suflet mare, la el a existat înțelegere.

USR și-a rupt gâtul pentru moment la Brașov pe mâna lui Coliban. Pe deoparte pentru că e incapabil să înțeleagă cu adevărat problemele urbei. Și pe deoparte pentru că a dovedit incapacitate de decizie, procraștinare și tendința de a nu se ține de alianțe.

Și acum se vede mare om politic și postează pe mesianic pe Facebook. Ăsta o fi interesul brașoveanului?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Transilvania365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *