UuuuSeeeReee e noul PeeeSeeeDeee

Robotul de golf a măcănit. La ceas de seară ca să nu fie tulburat la cină. Și a zis că criză politică. Că UuuuSeeereee e noul PeeeSeeeDeee. Vai, ne-a plesnit și prețul la energie, vai USR a votat moțiunea cot la cot cu PSD și AUR, vai, discurs politic și demagogie. Și că e nevoie de de decizii mature. Da, decizii mature, fiindcă până acum s-au luat decizii imature. Sau ce dracu’ a făcut imberbul de Cîțu. Gata, săptămâna viitoare, să vină toată lumea la Cotroceni să facă consultări.

Mai devreme cu câteva ore, Cîțu a ținut și el un discurs în fața parlamentului care fierbea. Și a zis printre altele, că „ Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR!”. Și a mai zis ceva de bipolaritatea USR-ului.

Păi nu tu ai crezut în USR. Iohannis a crezut în USR. Și nu atât de mult ca forță politică cât ca masă de manevră. De câte ori PNL și USR și-au arătat colții reciproc în țarcul de la Piața Victoriei? De multe ori. De câte ori a intervenit Iohannis să aplaneze conflictele de grădiniță din țarc? Până s-a plictisit. Nimeni nu stătea potolit așa cum și-ar fi dorit președintele. Echilibrul a fost greu de ținut.

Și USR s-a făcut frate cu dracul ca să treacă puntea. A votat moțiunea în care PSD ștergea pe jos exact cu ministerele conduse de ei.

( Citește și – Lui Flavia Boghiu i s-a cășunat pe presahttps://bit.ly/3uEBLLB )

Și ar mai fi ceva. Postarea de pe Facebook a Sasului Suprem, a strâns în 12 ore peste 27 de mii de reacții. Din care 10 mii sunt râsete, și 7,7 mii de tristețe. Și 26 de mii de comentarii, majoritatea negative. Adică oamenii care au citit postarea, și care au înțeles fenomenul politic, nu prea mai înghit prosteala de sas. Și mai grav, îl iau în balon. Sictir, sasule, marș la golf cu medalia de gât.

Ultima figură, aceea cu congresul PNL, unde s-a dus să-l susțină pe Cîțu, s-a dovedit oarecum fatală pentru viitorul lor politic. Pentru că, în ciuda luptelor politice, facturile vor veni umflate cu pompa, statul neavând pare-se niciun control asupra scumpirilor și valul patru ne dă motive grele de îngrijorare. Eșec după eșec, de parcă le-a luat necuratul mințile și le-a legat rațiunea. Da, știu, care rațiune.

Criza nu este politică. Este o criză morală. Toată lumea din politică pretinde că vrea să ne ofere o lume perfectă. Se bat ideologic în a ne ridica nivelul. Discursurile lor ne vor aduce bunăstare. Numai că lumea perfectă nu poți să o construiești cu oameni care nu sunt morali. Asta e utopie. Și discurs politic. Pentru că evoluția individuală trebuie să preceadă evoluției sociale. Și asta se face prin educație. Și cei care se pretind a fi motorul evoluției noastre, fie sunt departe de moralitate, păcălindu-ne, fie au fost educați în străinătate, și nu au avut fărâma de discernământ de a adapta cele învățate la realitatea socială din România.

Sau îi doare în cwr. Pentru că bani și putere!

Și noi trăim scremut forțare după forțare. Pentru că nevoia reală, acută a cetățeanului, deși răzbate până la urechea guvernanților, ajunge degeaba. Agenda e de fapt alta. Și nu are legătură cu realitatea socială.

În curând, când Europa se va sătura până peste urechi de noi ne vor da pe mâna extratereștrilor ca să ne guverneze. Și vor veni extratereștri, vor face un studiu și vor ajunge la concluzia că cel mai potrivit conducător pentru noi ar fi un individ care să îndeplinească condiția de a fi combativ ca Van Damme, machitor ca Băsescu, carismatic ca Crin Antonescu, modest ca Isus Hristos și patriot ca Ceaușescu. Eventual să și zboare ca Superman. Sau măcar ca Neo. Și neapărat antiva(..)inist și ortodox.

( Citește și – A început Coliban să o ardă în mesaje mesianice pe Facebook –  https://bit.ly/3mmzrW8 )

Și vor scoate din Matrix un astfel de personaj care să ne conducă. Spre ce să ne conducă, habar nu am. Dar măcar să ne țină lipiți de televizoare și telefoane.

Mai există și varianta Putin. Dar la ea nu îndrăznesc să mă gândesc.

Hai Mutule, tai-o acasă că ai behăit degeaba că UuuuSeeeReee e noul PeeeSeeeDeee!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *