A scos Allen artileria grea la defilare pe Facebook

Pentru că a realizat, la un an de mandat, că primăria e mai grea decât visa. Asta e, omul se pregătise pentru un somn lung și odihnitor în Senat, așa cum a mai avut un mandat, și poate cine știe, o tură pe la Ministerul Mediului pe postul de ministru. Și noi l-am votat să fie primar, i-am năruit omului visul și l-am priponit în Brașov, aici unde se sufocă.

Și de vreo câteva zile a început să posteze chesti grele pe Facebook. S-a trezit în pumni ca la box după ce tot mai mulți brașoveni îi comentează pe la postări și îi fac administrația de cacao.

Mie mi-a plăcut postarea aia cu Cîțu, care a împărțit un miliard de lei ca de la nașul mare pentru lăutari, că doar nu dădea de la el. Și a împărțit ca să fie bine pe la primăriile din țară. Pe criteri de el știute. Și la Brașov a dat doar zerourile. La Brașov și în general la primăriile USR-ului.

I-auzi „ această alocare este un cuțit în spatele USR PLUS. Când aloci discreționar bani, arăți că nu ești acolo pentru a guverna România, ci pentru a împărți banii ca un boier pe feuda sa”. Păi na, așa e în politică. Depinde de la care capăt al p..li ești. Și USR a nimerit la capătul neatașat de corp. Și nu are nici capacitatea de a se zbate ca să ajungă în poziții mai bune. Și mai și scade în sondaje. E cum nu se poate mai bine. Și f…ut și cu banii luați.

( Citește și – Coliban, apostolul ecologismului, a mai repurtat o victorie împotriva brașoveanului – )

Și da,  decizia lui Florin Cîțu dezamăgește brașovenii. Și asigurări de la  Allen Coliban, că municipalitatea va compensa lipsa acestor fonduri guvernamentale, prin atragerea de fonduri europene, nu primim. Pentru că nu sunt sigur că are idee despre ce vorbește. Cum nu are idee de ce naiba merge zilnic la serviciu la primărie, și angajații i se adresează cu „ domn primar”.

Oricum cireașa de pe tort a venit din postarea cu #fapte. Că s-a trezit după o săptămână să posteze realizările pe Facebook, după ce pe data de 1 octombrie, exact după conferința de presă organizată, aproape toate publicațiile din Brașov au făcut o caterică crâncenă de domn primar. Caterincă pentru că la bilanțul de un an, tot ce făcut încăpea pe o pagină de agendă, doar fața, că pe verso era desenată o bicicletă și un tramvai. Și el îi dădea înainte că a planta semințe. Mai bine le prăjeai și le mâncai.

Anyway, acum a postat niște slide-uri prin care încearcă să ne explice cronologic că vom avea parcuri noi în fiecare cartier ( plus grădini urbane ) cam din 2022. Ba nu! în 2022 vor pregăti documentația tehnică, urmând ca după doi ani să înceapă inaugurarea lor. Stai așa că anul ăsta a început doar studiul de oportunitate. Aha. Să stăm liniștiți, Coliban suferă de indecizie pentru tot orașul.

Stai că ne explică și cu Platforma Rulmentul. Cică proiectul vechi era imposibil de implementat. Că stătea prost pe buget, că nu a avut consultare publică, că nu s-au exprimat experții. Și că a comandat un studiu istoric, unul geo și unul de infrastructură utilitară. Execuție probabilă? Începând cu 2024. Inaugurare? 2026.

2023 ar fi anul în care vom avea 35 de km de piste de biciclete în rețea continuă și coerentă. Aștept cu interes să fac poze și să le postez pe Insta cu trotinetiști și bicicliști satisfăcuți că le dau ața prin gură la șoferi. Și mai ales prin lunile ianuarie și februarie când dai la pedale cu spor pe la – 5 grade temperatură. Deja și văd coloane de mașini, și lângă, pista de biciclete goală. Da, știu, cel mai ecologic lucru din lume e să mănânc vegan, eventual să plantez salata în ghiveci ca să nu consum gaz și electricitate, și să stau acasă pe Facebook și să nu comentez la postările primarului. Și dacă am chef să mă plimb, să merg pe jos sau cu bicicleta. Și să nu am mașină ca să nu orăcăi că n-am loc de parcare și că sunt ambuteiaje în oraș.

( Citește și – A început Coliban să o ardă în mesaje mesianice pe Facebook –  )

„ Încurajăm utilizarea autovehiculelor electrice” ne spune Coliban. Da? Și eu. Le încurajez stând în trafic și uitându-mă pe geam la pistele de biciclete, și la drumurile blocate de Forumul Orașelor Verzi, în timp ce mă gândesc pe unde aș putea să parchez. Pentru că nu mă pot decide dacă parchez într-o parcare de proximitate sau într-una rezidențială. Cum? În 2024 vom avea 3 noi parcări automatizate în cartiere, vom inaugura parcarea subterană de sub Centrul Civic și vom intra în execuție cu parcarea subterană de la Gară, proiect ce va fi finalizat în 2025, în același an cu finalizarea parcării supraterane din cartierul Astra?

Dar pe centru când faci ceva locuri de parcare, că vine turistul de weekend să vadă Piața Sfatului și Tâmpa și ocupă locurile de parcare pe care se presupune că ar trebui să parcheze riveranii ăia nenorocoși, care n-au parcare în curte. Și nenorocoși pentru că sunt contemporani cu tine. Și cu ideile, studiile și planurile tale.

Mai că te-aș crede dacă te-aș vedea zilnic pe bicicletă cum ajungi la primărie, cum pleci de la primărie, cum desființezi locurile de parcare din jurul primăriei. Așa o imagine la an, din timpul FOV, cum stăteai cu măscuța în stația de autobuz, nu mă încântă să mă fac din nou biciclist cu mască de oxigen.

Da, avem viitor măreț printre planurile lui Coliban.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *