Iohannis are astăzi zi grea

Că așa este ziua de luni în agenda jucătorilor de golf. Mai ales dacă mai și dorm în postura de președinți. Și tulburați din programul de moțăială.

De la ora 12, imediat după micul dejun urmat de o repriză de somn, are întâlnire cu PNL-ul. Ce o să le zică, nu știu, dar sunt sigur că numai de bine nu. Pentru că dacă a menținut echilibrul guvernării în ultimul an, jucându-se periculos cu USR și UDMR, PNL-ul pare acum lipsit de soluții. Iohannis era pe post de dirijor, părinte, facilitator, nuielușă și paznic. Dar atât a fost să fie. Nouă luni.

De la ora 13, pe nerăsuflate, vine PSD-ul. Nici acesta nu va avea cuvinte de laudă. Poate va avea soluții. Dar în PSD nu poți să ai încredere. Mai ales după recentul episod Dragnea. Care a pus frână unei țări pentru că îi era groază de pușcărie. Și și-a efectuat pedeapsa, a fost pus la stâlpul infamiei. N-am așteptări de la PSD.

De la ora 14 se vor prezenta cei de la USR. Cu siguranță vor veni ca să se plângă că n-au primit bani de la Cîțu. Și că timp de nouă luni cât au fost la guvernare s-au plimbat pe teren minat, sărind din capcană în capcană. Și vor vorbi sforăitor despre noua clasă politică. Care face aceleași beleli ca vechea clasă politică. De zici că accesul la funcții și demnități publice sunt un fel de boli, te îmbolnăvești instantaneu de toate ălea rele imediat cum intri pe poarta instituției.

După USR, Mutu se va grăbi spre un prânz și un somnic de după-amiază. Sasul cât e el de mic, după-amiază doarme un pic.

La ora 16, cu forțe proaspete, se va lua în piept cu AUR. Eh, de data asta mi-aș dori să fiu prezent la discuții. Să văd cum va fi înfierat cu mânie patriotică. Pentru că dacă primele trei întâlniri vor respecta protocolul, și discuțiile vor avea „ mănuși”, cu AUR e mai complicat. Pentru că ce va spune AUR însumează chiar toate nemulțumirile posibile și imposibile ale poporului, culese de la firul ierbii. Ceea ce nu se vede cu ochiul liber, dar fiecare simte. E bine că n-au decât 30 de minute, ca să nu-l obosească rău pe Iohannis.

După care vor intra cei de la UDMR. Care vor avea mai mult o discuție tehnică. E o problemă insignifiantă alături de cine vor guverna. Au capacitatea de a se metamorfoza și adapta foarte bine.

Și minoritățile vor fi bomboana de pe colivă. Încununarea unei zile lucrative, de succes, a primului jucător de golf al țării. După care acesta se va arunca apocaliptic în brațele lui Morfeu, bombănind în gând, în limba germană.

Sunt rupt de curios ce va ieși.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *