Cioloș – Nominalizat la mișto, sau….?

Pentru că Iohannis a avut o zi de luni groaznică, pentru că nu s-a putut recupera după week-end, și n-a putut să facă ceea ce de obicei lunea, adică nimic, s-a gândit în toiul negocierilor ce lucruri bune ar mai putea face pentru români. Și i-a venit geniala idee să-l propună pe Cioloș prim ministru. Un fel de „ luați-o pe asta, dă-vă draq…”.

Acum, propunerea pare un cuțit cu două tăișuri. De departe se vede cum Iohannis pune grâul la fiert pentru a face ultimul desert USR-ului. Colivă ! De aproape se vede un soi de conciliere, în sensul de a încerca un fel de guvern, exact ăla care a mai fost, dar cu Cioloș pe post de Cîțu.

Întrebarea e dacă forma de guvern cu Cioloș în frunte are șanse de a trece de parlament, sau Iohannis a dat-o doar așa, ca să priceapă vitele că el e gate și de anticipate? Sau de suspendare.

Pentru că nu văd PSD-ul să facă ceva concret în a ieși în față să „vindece” țara de boleșniță și de facturile care vor sărăci poporul. Nu e un moment propice în a te erija în salvatorul poporului. Astea se fac primăvara când încep să vină facturi mai mici la utilități, când a apărut ștevia și loboda, și poporul pare relaxat pentru că a mai trecut o iarnă.

Și nu văd nici PNL-ul bine sudat în jurul lui Cîțu, sau capabil să propună un nou prim ministru, care evident, să treacă de votul parlamentului.

În schimb văd un USR care sare într-un picior și simte gustul legitimării politice, care își imaginează că Iohannis în înțelepciunea lui de sas, vede partidul ca fiind capabil să scoată țara din criză.

Chiar dacă propunerea Cioloș e trântită la vot în parlament, în mare proporție, viitorul guvern va arăta ca fostul guvern. Pe la butoane vor fi cam aceiași personaje.

Dar dacă s-ar umfla tărâța în PSD și AUR care în acest moment n-ar avea nimic de pierdut, ar forța alegeri anticipate. Ceea ce i-ar trimite pe pitici pe PNL și pe USR. Cu tot circul de rigoare făcut de aceștia, cum că nu provoci anticipate când țara e pe sponci. Asta ar fi o lovitură clară și crâncenă de imagine.

Acum situația arată prost, și se poate și mai prost.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *