GOLĂNIE. Un cuvânt greu, cu substrat

Am fost invitat ieri seară la emisiunea „ Transparent politic” de la Gazeta Brașovului. Alături de viceprimarul Sebastian Rusu, consilierii locali Lucian Pătrașcu, Pamela Diaconu și fostul consilier local Șerban Șovăială. Emisiune moderată de Melinda Țuțuianu.

Emisiunea a avut ca subiect două anchete de presă, ambele publicate de către Gazeta Brașovului. Prima anchetă este în legătură cu AMURAL și muzeul apărut în catacombele de după zidurile Brașovului, link – , și a doua anchetă are legătură cu festivalul de muzică Massif, atât de trâmbițat de către Primăria Brașov – link – .

Ambele subiecte au fost dezbătute pe larg în emisiune, și concluzia mea rămâne aceeași. Administrația USR de la Primăria Brașov are un comportament abuziv și în ceea ce privește legislația, și în ceea ce privește transparența. Fac exact contrariul celor promise în campania electorală. Politicianism ieftin și bombastic promovat intens pe Facebook, nesprijinit de fapte concrete, și combinații pe ușa din dos, prin intermediul unor firme și ONG-uri. Și dacă se poate, totul să fie ținut departe de ochii presei.

Eu sper să fie o problemă de timp până când autoritățile să se sesizeze și să intre abrupt în miezul problemei. Pentru că eu m-am săturat să pun atâtea semne de întrebare când este vorba de administrarea banului public.Mai ales de la cei veniți pe un val imens de simpatie.

Pur și simplu m-am săturat de toate porcăriile pe care ni le aruncă în față. M-am săturat să văd cum se sudează la țeava banului public ONG-urile de casă, când promisiunea era să transparentizeze tot traseul decizional. M-am săturat și scârbit de toate explicațiile de grupa mică de la grădiniță pe care ni le aruncă în față.

Sunt uimit cu câtă ușurință agenda publică este rescrisă, și apar tot felul de chestiuni care nu au legătură cu dezvoltarea solidă și sustenabilă a unui oraș. Precum și subterfugiile utilizate pentru a impune această agendă.

Da, oameni buni, da,USR-ul ne-a păcălit de ne-a ieșit pe nas. Sau într-un limbaj mai puțin academic, ne-a „tras-o” exact cum niște golani puși pe căpătuială „le-o trag” oamenilor cinstiți și creduli. Asta ca să ne intre în cap că golănia e universală și are și cunoștințe de IT, studii de management sau sociologie, și mai vorbește și limba engleză.

GOLĂNIE. Un cuvânt greu, cu substrat. Care descrie un comportament antisocial. Și pe care USR l-a luat cu copy & paste și îl aplică întocmai la Primăria Coliban.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *