Încă o mizerie marca USR Brașov

Că USR Brașov administrează contra intereselor cetățeanului, am tot scris. Că Primăria Brașov a ajuns să fie populată de sinecuriști USR via Agenția Metropolitană Brașov, am tot scris.

Că viceprimarul Flavia Boghiu o arde împreună cu ONG-urile de casă prin patrimoniul orașului ca pe feuda distinsei sale mame, fără să dea explicații, am scris. Nici faptul că Allen Coliban a dat-o în despotisme, și trasparența mult clamată în campania electorală a rămas doar la nivel aspirațional, nu mai este o noutate.

În schimb, fapul că nimeni din USR n-are nici o reacție la toate scandalurile iscate, ei bine, asta da, este o noutate. Îmi și imaginez mașina locală de propagandă cum a reînnoit stocul de materiale pentru spălat creierul membrilor USR. Și cum postează neîntrerupt pe Facebook marile realizări de mic potențial ale lui Allen Coliban. Da, știu, presa e rău intenționată și a rămas fără bani. Niște hiene flămânde, dornice de cărniță tânără, haștagistă.

Acum ceva mai bine de o lună, prezentam presupusa înțelegere la ceas de combinație dintre Allen Coliban și Dragoș David ( link-uri – , , ). Descriam traseul pe care îl urmează sinecuriștii USR-ului pentru a-i fi alături lui Coliban pe salariu gras de la stat, cu ajutorul lui Dragoș David ( ex-PD-L, ca să înțelegem de unde vin apucăturile ).

Și în loc ca aceste angajări să înceteze, și USR-ul să iasă cu niște explicații, mai vin două informații prospete, de la Transilvania365.ro – , și newsbv.ro – ).

Long story short, pentru postul de director al clubului Corona Brașov, USR-ul a propus un simpatizant USR în persoana lui Radu Miclăuș, un personaj care a stat mai mult prin străinătate așa cum lesne observăm din postările de pe pagina lui de Facebook.

Acesta a câștigat concursul, dând interviul cu o comisie de „ expertți în resurse umane”, printre care nimeni altul decât….Dragoș David. Ole!

A doua informație e aceea că se pare că USR rotește cadrele de nădejde, sinecuriști cu patalama, încercând să li se piardă urma. Astfel USR-iști de București sunt angajați la Brașov, și cei de la Brașov, la București. Și se pare că asta se întâmplă peste tot pe unde USR a pus mâna pe administrațiile locale.

Zi de zi apar noi informații despre strategiile acestui partid. Și aici, atenție, nu este vorba de a te face frate cu dracu până treci puntea, așa cum ne învață înțelepciunea populară. Aici e vorba de accesul la resurse. La țeava bugetului. La bani. Foarte mulți bani!

Pentru că ce să vezi, partidul celor angajați pe la corporații, cu salarii babane de mii de euro, de fapt ne-a aruncat grețos în față o imagine a bunăstării, ei fiind de fapt rupți pe genunchi de foame, și angajați pe la ONG-uri. Și acum, dacă tot au ajuns la butoane, se pregătesc să se înfrupte din bugetele generoase, destinate dezvoltării comunităților. Și pentru a îndeplini acest deziderat, au ca strategie mascarea și plimbarea cadrelor.

Cu siguranță nu au un plan pe termen lung. Pentru că din ce în ce mai mulți simpatizanți USR încep să se dezică de ei. Și partidul cunoaște asta, și accelerează la paroxism procesul de sudare la banul public. Pentru că în 2024 vor zbura de pe scena politică, indiferent dacă acum Cioloș e pe cai mari și face și desface guverne, și au prins și ei 9 luni de guvernare. Astea se vor șterge cu buretele la vot în 2024.

Acesta se pare că a fost planul de la bun început. Un tun rapid și scurt, după care își văd de viață. Pentru că mizerie după mizerie dezvăluită și neexplicată în spațiul public duce la șubrezirea încrederii în acest partid. Dar acest lucru nu contează pentru cei ajunși vremelnic la butoane și cu bugete în pix, pentru că niciodată n-au avut de gând să facă ceva pentru cetățean.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Transilvania365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *