Coliban încearcă să reediteaze „ succesul” ABC marca Ghișe

A ieșit Coliban la ceas de seară pe Facebook ca să ne arate diverse. Tema principală a fost tentativa nereușită de a ne arăta făcutele. Și ca orice tem leader care s-a ocupat de software la un moment dat, printre reprizele de curling și lecții de schi, a început să prezinte un site, nici măcar nu i-am reținut numele, în care sunt înghesuite realizările anișorului de mandat. Cu multe poze, ca să convingă prostimea să intre. Dacă mai avea și ceva jocuri și animații, era perfect. Și acolo, ce să vezi, direct ABC-ul lui Ghișe. Asfalt, becuri, curățenie. Și plantat semințe. Băi, inexplicabil, ce le mai place ăstora de la USR cu semințele, ceva de speriat.

Ne îmbie la așteptare, ne duce cu ideea la bunul agricultor. Am plantat semințe și acum aștepăm să treacă timpul să crească parcuri, spitale, stadioane, Forumuri de Orașe Verzi. De toate vor ieși din semințele plantate dibaci de Coliban.

Frumoasă prezentare, am stat cu gura căscată. Și în timpul ăsta mă gândeam cum numai la USR se poate să ne explice cu zâmbetul pe față că virtual avem de toate. Dar nu le vedem noi de cârcotași ce suntem.

Am înțeles, avem site cu realizările primarului. În lumea virtuală. Că aici pe pământ mă înec în rahat de câine de când direcția tehnică i-a fost retrasă lui Rusu. Zici că n-a mai dat nimeni o mătură prin Piața Unirii de când s-a hotărât Coliban că e mai bine să se ocupe Sfântul Duh de direcția tehnică din primărie. Mno, e bine pentru feisbuciștii care nu ies din casă și rău pentru ăștia care o luăm la papuc prin oraș ca să rezolvăm treburi. La papuc că prin Schei ne e cam teamă să plecăm cu mașinile, pentru că locurile de parcare se ocupă instantaneu, și când te întorci de unde aveai treabă, începi să-ți blestemi zilele că n-ai unde parca. Curat ecologism!

Bine, pe Coliban în doare fix în ABC că n-au unde parca rezidenții din Centrul Vechi și Schei, o să le facă probabil o secțiune specială pe site-ul lui cu parcări virtuale.

În partea a doua a emisiunii, ca să temporizeze măgăria ancestrală făcută cu „ MASSIF”, atunci când în ședința de Consiliu Local le-a întors portofelul consilierilor locali și companiilor concurente UNTOLD-ului, a spus că s-a întâlnit cu adevărații reprezentanția ALDA, din Olanda, și i-a ascultat cum se plângeau că românul e cam țepar, și cam lacom, și că…mă rog, oamenii se plângeau, și cum el Coliban, în mărinimia lui, așteaptă de la ei un proiect pentru festival de muzică electronică, ce dacă s-a înțeles pe sub masă cu UNTOLD-ul. Mergem înainte că înapoi nu mai putem.

Aici fac o paranteză. Ca să înțelegem că USR și Coliban fac măgării cât casa, evidente și strigătoare la cer, lectura obligatorie e aici – link – .  Aceasta este o anchetă jurnalistică, cum foarte rar se fac în Brașov, marca Gazeta Brașovului.

Și da, a încercat să o dea pe după cireș, să spună că ALDA a picat la „dosar”, că UNTOLD-ul era mai bun. Dar asta numai în viziunea lui Coliban, pentru că restul consilierilor locali nici n-au mirosit măgăria, proiectul nefiind trecut prin nici o comisie.

Concluzia live-ului? Simplu. Realizări virtuale, numai pe Facebook și site-urile de pe internet, și portofele întoarse. Și toate acestea sub masca unui om onest, de treabă, european. Mai, mai să-l cred. Asta dacă nu aș cunoaște foarte bine ce măgării ascunde actuala administrație, și cu sinecuriști de partid angajați pe la Agenția Metropolitană, și cu Muzeul BUM care a funcționat după bunul plac al AMURAL, fără avize, autorizații și alte griji, girat de către Flavia Boghiu ( lectură obligatorie – ), și cu înțelegerea pe sub masă cu UNTOLD-ul.

Dar ce știm noi, umili cetățeni, mânați de buna credință și idealism? Avem senzația că lucrurile sunt simple? Simple pe naiba.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *