Propunerea de guvern Cioloș va fi astăzi „ trântită” în parlament

Asta dacă cumva nu vor să ne facă cei din parlament vreo surpriză. Dar nu cred, pentru că negocierile lui Cioloș cu restul partidelor s-a dovedit un eșec. Și asta pentru că e demonstrat faptul că USR-ul a ajuns un partid nefrecventabil.

Cu toate acestea, sunt trei nume pe lista de miniștri care mi-au atras atenția. Doi dintre ei, Drulă și Năsui, și-ar menține portofoliile de la transporturi și respectiv finanțe. Și cred că ar merita acest lucru. New entry ar fi mediu, în persoana lui Mihai Goțiu. Care cred că este singurul politician din România în măsură să conducă acest minister, el venind din afara sistemului. Jurnalist de profesie, a petrecut zece ani din viață documentând „ Afacerea Roșia Montana”, fiind probabil unul dintre singurii români capabili să descâlcească ițele sistemului.

Cu toate acestea, USR-ul a demonstrat exact contrariul de când a ieșit din opoziție. Au reușit să ne arate faptul că în spatele unei pretinse meritocrații se ascunde un sistem de înțelegeri, trădări, minciuni și combinații, o bătălie continuă pentru accesul la resurse nemeritate, care nu-i diferențiază de restul spectrului politic.

Și pentru moment, guvernarea României este suspendată, pe fondul unei viitoare crize economice datorată prețurilor în creștere galopantă a gazului metan și a curentului electric, precum și pe fondul actualei crize medicale.

Va urma probabil o nouă nominalizare de prim-ministru care va rezulta dintr-o viitoare rundă de consultări de la Cotroceni.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *