Allen, mai dăm și noi o mătură prin parc ?

Aflat într-o evidentă scădere de popularitate, Allen Coliban a începu să posteze în disperare realizările de un an ale mandatului său. Deși am mai făcut analize ale acestui an de când se află în fruntea urbei, mă simt dator să mai subliniez încă o dată, și o voi face de câte ori este necesar, ce a făcut bine și ce a făcut prost în mandatul său.

Să ne luăm pe cele bune. Primul lucru bun pe care la făcut a fost anularea drumului forestier Gorița. Chestiune pe care am salutat-o la momentul respectiv. A doilea lucru bun a fost terminarea pasajului Fartec, lucrare de infrastructură ce trena într-o nesimțire caracteristică fostului edil. Al treilea lucru bun a fost că a transparentizat contractele primăriei. A unora dintre ele. Și aș mai enumera chestiuni cu impact mai mic, cum ar fi proiectul cu accesul în curtea școlilor la terenurile de sport și schimbarea regulamentului parcurilor.

Asta a fost tot!

În schimb, la capitolul „ AȘA NU!”, a reușit să șteargă cu buretele toate bunele intenții. De la sinecuri de partid oferite cu generozitate cu sprijinul Agenției Metropolitane, până la deschiderea unui muzeu fără nici un fel de aviz sau autorizație. De la blocarea timp de patru zile a circulației în centrul orașului, până la înțelegerile obscure, pe sub masă cu UNTOLD.

Și pentru ca colacul să fie peste pupăză, a mai demonstrat și o verticalitate politică ieșită din comun, dacă îmi este permisă exprimarea, afișându-se și încercând negocieri cu Lucian Pătrașcu, consilier local din partea PSD, trecând într-un mod absolut infantil peste protocolul încheiat cu PNL.

Dar să vedem cum stau lucrurile exact acum. Trotuarele prin zonele mărginașe n-au mai pupat mătură în ultima vreme. Chiar și aleile din parcuri. Și asta de când direcția tehnică i-a fost luată viceprimarului Sebastian Rusu. Rahatul de câine a devenit regina străzii. Coliban se zbate aproape zilnic să ne convingă că UNTOLD-ul a câștigat semnarea protocolului cu Primăria Brașov pe bune, deși sunt râuri de cerneală care denunță practici abuzive și criterii abstracte prin care acest organizator a ajuns în „ cărți”. Aproape toată presa arată cu degetul deficiențe grave ale actualei administrații, mai puțin o publicație.

La câteva luni de la scandalul BUM – AMURAL, nici o instituție de control a statului nu s-a sesizat ca să facă un control pentru stabilirea adevărului.

La nivelul Consiliului Local, toate proiectele USR-ului sunt blocate la vot, nu pentru că s-a reunit USL-ul, ci pentru că Allen Coliban este în imposibilitatea de a explica de ce un skatepark e mai important decât asfaltarea unor străzi, sau de ce mai are nevoie să înființeze 65 de posturi la primărie.

Și USR-ul a ieșit din nou pe Facebook. De această dată cu o activitate atât de dragă lui. Activismul. Sunt înfierați „dușmanii” democrației, respectiv Sebastian Rusu de la PNL și Lucian Pătrașcu de la PSD. Concomitent sunt promovate „ realizările” mandatului.

Îmi este din ce în ce mai clar că Allen Coliban nu și-a dorit fotoliul de primar. Și că USR-ul și-a dorit opoziția în Consiliul Local. Ca să iasă cu scandal și să provoace cu fiecare ocazie deciziile lui George Scripcaru.

Dar socoteala le-a fost infirmată de către electorat, și partidul ne este prezentat în toată „splendoarea” lui.

Poate ar fi cazul să se apuce serios de treabă, să n-o mai dea de la proiect la studiu, și de la studiu la proiect.

Ca să liniștim apele, ar merge făcut un referendum pentru demiterea primarului. A demonstrat destulă ipocrizie și incapacități de tot felul.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *